حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی، دارای دکترای فلسفه دین از کانادا و عضو هیئت علمی و مدیر قطب علمی فلسفه دین موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره)، از مدیران معاونت پژوهش حوزه علمیه و عضو شورای تخصصی گروه علوم ارزشی و معرفتی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه یکی از مسائل مهم و مورد نیاز است که باید هرچه زودتر به معنای تمام و کمال آن در کشور اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: ولی متاسفانه اقداماتی که تا کنون در این خصوص صورت گرفته، نتوانسته ما را به آنچه که مورد نظرمان بوده، برساند.
عضو هیئت علمی و مدیر قطب علمی فلسفه دین موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: هنوز مفهوم وحدت در بین این 2 نهاد (حوزه و دانشگاه) نهادینه نشده و به همین علت در زمینه های مورد انتظار هنوز شاهد عملکرد واحدی از سوی این 2 نهاد نیستیم.
وی با تاکید بر لزوم کادرسازی مناسب در جهت نهادینه شدن وحدت میان حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: این 2 نهاد باید در زمینه اصلی که همان پاسخگویی به نیازهای جامعه و نهضت انقلاب است، همفکری و همدلی داشته باشند.
حجت الاسلام ساجدی اضافه کرد: چون ماهیت نظام جمهوری اسلامی ایران، علمی و دینی است، لزوم طرح مباحث علمی در حوزه ها اهمیت دارد.
وی گفت: دانشگاه ها نیز که ماهیت علمی دارند باید به مسائل دینی و فرهنگی توجه بیشتر داشته باشند تا شاهد حرکت به سمت وحدت بین این 2 نهاد مهم و تاثیرگذار در جامعه باشیم که البته در صورت این اتفاق شاهد حرکت 2 نهاد علمی و دینی کشور به سمت ایجاد جامعه مطلوب اسلامی خواهیم بود.
عضو شورای تخصصی گروه علوم ارزشی و معرفتی اظهار داشت: هم دانشگاه و هم حوزه به علت ماهیت علمی و فرهنگی که دارند در قبال جامعه مسئول هستند و باید به مطالبات جامعه پاسخ دهند و بهترین مسیر برای انجام هرچه بهتر این مسئولیت وحدت این 2 نهاد مهم و تاثیرگذار است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ولی ما تاکنون اقدام نهادینه شده ای در این خصوص نداشته ایم تا بتواند در ساختارها به کمک مان بیاید و تمام کارهای صورت گرفته جزئی وصوری بوده است.
حجت الاسلام ساجدی با تاکید بر روند پیش روی کشورمان در اسلامی سازی علوم انسانی گفت: مطمئنا ما برای بازنگری در علوم انسانی و اسلامی سازی آن به مولفه های و پیش نیازهایی نیازمندیم.
وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین این پیش نیازها وحدت حوزه و دانشگاه است و در سایه این همگامی می توان با روش فزاینده ای به اهداف مورد انتظار در خصوص تعلیم علوم انسانی اسلامی در دانشگاه های کشور رسید.
پایان پیام/
نظر شما