ساخت پتروشیمی گچساران شتاب می گیرد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به تصویب تسهیلات 220 میلیون یوریی پتروشیمی گچساران، روند ساخت و تکمیل این طرح سرعت بیشتری می گیرد.

داریوش دیودیده، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به تصویب تسهیلات 220 میلیون یوریی پتروشیمی گچساران، روند ساخت و تکمیل این طرح سرعت بیشتری می گیرد.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: این طرح هم اکنون 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پس از وقفه ای دوباره آغاز به کار کرده است.

 

وی افزود: بخش زیادی از ماشین آلات مورد نیاز این کارخانه که از کشورهای آلمان و ژاپن خریداری شده هم اکنون در محل طرح است و بخش دیگری نیز به زودی به محل این کارخانه خواهد رسید.

 

دیودیده بیان کرد: میزان کل سرمایه گذاری طرح افزون بر هشت هزار میلیارد ریال است و برای 350 نفر بصورت مستقیم شغل ایجاد می کند.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد، مزیت های پتروشیمی گچساران را استفاده بهینه از ذخایر استان، ارزش افزوده قابل توجه، تأمین مواد اولیه کارخانه های داخلی، ارز آوری و صادرات مناسب عنوان کرد.

وی به راه اندازی معدن فسفات در شهرستان چرام اشاره کرد و افزود: با توجه به نیاز کشور به واردات مشتقات و کنسانتره فسفات از خارج کشور و هزینه های ارزی بسیار برای تامین این محصولات در صورت سرمایه گذاری برای استخراج ذخایر معدنی فسفات داخلی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از خروج ارز حداقل ۱۰۰ میلیون دلار در سال، افزون بر سه هزار فرصت شغلی مستقیم در صنایع و معادن وابسته ایجاد می شود که با توجه به محرومیت استان کهگیلویه و بویراحمد می تواند بسیاری از محرومیت ها را از این استان بزداید.

 

دیودیده یادآور شد: 6 محدوده ذخایر فسفات با ذخیره ۲۸۲ میلیون و ۹۴ هزار تن در کهگیلویه و بویر احمد شناسایی شده است.

 

این مسئول صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: این محدوده ها شامل؛ کوه لار چرام با ۲۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن ، کوه زرآورد با ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن ،کوه کومه ۲۲ میلیون تن، کوه نیل ۳ میلیون و ۶۹۶ هزار تن و کوه شیخ هابیل با یک میلیون و ۲۹۸ هزار تن ذخیره احتمالی ماده معدنی فسفات است.

 

دیودیده عنوان کرد: بزرگترین معدن فسفات کشور با ۸۱ میلیون تن ذخیره قطعی قابل بهره برداری در کوه لار واقع در بخش چرام از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.

 

وی با بیان اینکه این معدن به بیش از120 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد، گفت: ذخیره احتمالی این معدن را 127 میلیون تن و ظرفیت نهایی کارخانه، 450 هزار تن کنستانتره فسفات در سال است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: اشتغال در نظر گرفته شده برای معدن فسفات چرام در پروانه بهره برداری 100 نفر است اما با راه اندازی کارخانه های عیارسازی، فرآوری و صنایع وابسته در این معدن اشتغالزایی مستقیم 300 نفر پیش بینی می شود.

 

دیودیده گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تمام تلاش خود را چه در استان و چه در وزارت خانه در جهت راه اندازی فسفات چرام به کار خواهد بست.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 206636

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha