توجه کم به وحدت حوزه ودانشگاه دربعد اندیشه واجرا/ از شعارزدگی بپرهیزیم

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور قم با تاکید بر اینکه وحدت حوزه و دانشگاه باید از حالت شعاری خارج شود گفت: حرف اول و آخر را تنها حوزه و یا تنها دانشگاه نمی زند این یک اصل برای وحدت حوزه و دانشگاه است.

خبرگزاری شبستان - قم: 27 آذر سال 1358 آیت‌الله دکتر مفتح، استاد حوزه و دانشگاه، در دانشکده الهیات دانشگاه تهران به درجه رفیع شهادت رسید و این روز از سوی بنیانگذار کبیر انقلاب امام خمینی (ره) به عنوان "روز وحدت حوزه و دانشگاه" نامگذاری شد. بیش از سه دهه از این اتفاق می گذرد و در این مدت توفیق های خوبی در این خصوص حاصل شده است. در همین خصوص حجت الاسلام محمد رضا ضمیری، محقق و پژوهشگر دانشگاه و از اساتید و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور قم به خبرنگار شبستان گفت: شهید آیت الله مفتح خدمات بسیار ارزنده ای در این خصوص داشتند که باید برای ما سرلوحه باشد.

 

وی ادامه داد: وحدت حوزه و دانشگاه یکی از شعارهای اصلی انقلاب است که در صورت اتفاق در همبستگی میان رفتار و اندیشه مردم تاثیرگذار است.

 

این محقق و پژوهشگر دانشگاهی تصریح کرد: مرحوم فقیه شهید مفتح حرکت های خوبی در این خصوص داشتند چرا که می دانستند اگر این دو قشر در کنار هم قرار بگیرند برای سازندگی کشور مفید است.

 

حضور روحانیت در دانشگاه ها از نمودهای تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه

 وی با اشاره به برخی موفقیت ها در این خصوص تصریح کرد: امروز روحانیان زیادی در دانشگاه ها مشغول به فعالیت، پژوهش و تدریس هستند که یکی از نمودهای بارز این موفقیت ها است.

 

حجت الاسلام ضمیری گفت: فعالیت نهادهای پژوهشی با مشارکت علما و فرهیختگان در دانشگاه ها نیز از جمله این موارد است که از دستاوردهای وحدت حوزه و دانشگاه محسوب می شود و توانسته تا حدودی به این هدف امام راحل تحقق ببخشد.

 

وی با اشاره به وضعیت آرمانی مورد نظر در وحدت حوزه و دانشگاه ادامه داد: ما می توانیم در همه عرصه هایی که برای نظام و انقلاب مهم است برای ایجاد این وحدت تلاش کنیم، مسئله مهم در این زمینه این است که بدانیم الآن کجا هستیم و قرار بود کجا باشیم.

  

حجت الاسلام ضمیری گفت: این همکاری ها در عرصه های مختلفی همچون سیاست، مهندسی فرهنگی و مباحث مدیریتی قابلیت اجرا دارد و هنوز کارهای فراوانی در عرصه های علمی کشور وجود دارد که می توان از توان حوزه ها در آن سود برد.

 

در عرصه های مشترک اجرایی و اندیشه ای بین حوزه و دانشگاه بسیار محدود وارد شده ایم

استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور قم تصریح کرد: حوزویان و دانشگاهیان باید در فضاهایی که امکان تعامل برایشان فراهم است، ورود پیدا کرده و با هم عمل کنند ولی متاسفانه در این خصوص در بعد اندیشه و اجرا تا کنون بسیار محدود عمل کرده ایم.

 

وی افزود: هر سال تعاریفی از وحدت بین این 2 نهاد ارائه می شود و حتی در برخی موارد متفکران و سخنرانان با تعابیر نادرست کار را به عقب می برند چرا که برخی ها هنوز تلقی درستی از این اتفاق ندارند.

 

حجت الاسلام ضمیری با اشاره به اندک موارد همکاری ها بین حوزه و دانشگاه گفت: عرصه های گسترده تری برای این همکاری ها وجود دارد، مقم معظم رهبری نیز عنایت ویژه ای به این بخش داشته و با وجود مشغله های فراوان در میان قشر دانشگاهی حضور می یابند که همه این موارد بیانگر گستردگی عرصه برای فعالیت مشترک حوزویان و دانشگاهیان است.

 

وحدت حوزه و دانشگاه مسئله ای گذرا نیست// حرف اول و آخر را فقط حوزه یا فقط دانشگاه نمی زند

وی با تاکید بر وظایف نهادهای مسئول در این خصوص خاطرنشان کرد: این نهادها باید تلاش کنند تا فرهنگ وحدت حوزه و دانشگاه نهادینه تر شده و از حالت شعاری بودن خارج شود، نباید به این مسئله به عنوان مسئله ای گذرا نگاه کرد که تنها در بازه ای از زمان به آن پرداخته می شود.

 

این محقق و پژوهشگر دانشگاهی اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف رعایت مواردی لازم است به طور مثال نباید هیچ کدام از این 2 نهاد فکر کنند که حرف اول یا آخر را فقط آنها می زنند بلکه باید تعامل ها بیشتر شده و حوزه ها از علم دانشگاه ها و دانشگاه ها نیز از علم اسلام شناسی حوزه ها بهره بگیرند.

 

وی در ادامه با تاکید بر لزوم اسلامی سازی دانشگاه ها گفت: برای این اتفاق باید ارزش های دینی را در دانشگاه ها گسترش دهیم.

 

حجت الاسلام ضمیری با اشاره به وجود برخی شبهات در کتاب های درسی دانشگاهی افزود: این مسائل در اثر ترجمه متون انسانی غربی به زبان فارسی و تدریس در دانشگاه هایمان به وجود آمده که می توان با افزایش همکاری ها بین 2 نهاد علمی حوزه و دانشگاه نسبت به رفع این شبهات اقدامات جدی داشت.

 

وی افزود: امکان انجام این تعاملات در عرصه تمام علوم حتی علوم فنی وجود دارد که البته این مسئله در حوزه علوم انسانی نمود و بروز بیشتری دارد و با افزایش تعاملات می توان در جهت اسلامی سازی علم انسانی گام های موثرتر و جدی برداشت.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 206736

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha