به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان حجت الاسلام علی شکری،(28آذر )در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به این که پژوهش به عنوان نیاز امروز، پشتوانه های زندگی فردای جامعه را می سازد و عامل پیشرفت و توسعه امور می شود، افزود: توسعه و پیشرفت زندگی اجتماعی انسان در دوران های متمادی مرهون پژوهش و تحقیق است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اساسی ترین نیاز حیات اجتماعی که هم مطالعات تاریخی در زندگی دانشمندان و هم کاوش های علمی و هم آثار مکشوف از اقوام و ملل مختلف جهان آن را به اثبات رسانده این است که پژوهش، برای نیل به توسعه و پیشرفت است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با تاکید بر این که بشر بدون تحقیق و پژوهش نمی تواند مسیر توسعه و پیشرفت را به منظور بهره مندی بیشتر از منابع خدادادی طی کند، تصریح کرد: امروزه، کشورهای پیشرفته صنعتی و برخی از کشورهای در حال توسعه به اهمیت موضوع پژوهش پی برده و منابع مالی زیادی را به این امر اختصاص می دهند.
شکری عنوان کرد: این کشورها به خوبی دریافتند که قدرت و استقلال هر کشوری در انجام پژوهش و تولید علم استوار است و فعالیت های پژوهشی را یکی از شاخص های اصلی توسعه و پیشرفت کشور خود می دانند.
وی دانش حاصل از پژوهش را به عنوان مهم ترین منبع قدرت دولت ها و ثروت جایگزین منابع سنتی دانست و ابراز داشت: میزان دسترسی جوامع به پژوهش، مهم ترین عامل در تعیین استفاده از فرصت ها در عرصه رقابت جهانی تلقی می شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان دلیل اهمیت پـژوهش در نظر حکومت ها را توانایی دانست که پژوهش به آنان می دهد که بهتر با دنیای پیرامون خود رابطه برقرار کرده و به اهداف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... خود دست یابند.
شکری تاکید کرد: آن ها با انجام پژوهش از دانش کهن در دست ملل ضعیف، کاربـردهای تـازه ای کشف کرده و موجب حل مسایل، تضـادها و مشکلات کشورشـان می شوند.
وی با اشاره به این که پژوهش به عنوان یک فرآیند نظام مند و سامان دار در تمامی علوم لازم و ضروری است، اظهار داشت: این ضرورت به ویژه در حوزه علوم انسانی بیشتر به چشم می خورد، چرا که آن چه در قرون متمادی و به ویژه در دهه های اخیر، موجب توسعه حیرت آور دانش در جهان شده، توجه به توسعه افکار انسان به عنوان عامل اساسی و مؤثر در انجام پژوهش است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان نقش انسان در سرانجام رسانیدن امور پژوهشی و توسعه کمی و کیفی علوم را آشکار دانست و تصریح کرد: سزاوار آن است که در مرحله و گام اول، پژوهش هایی صورت پذیرد که مربوط به انسان و علوم انسانی است.
شکری با تاکید بر این که پرورش انسان خود از پیچیده ترین موضوعاتی است که باید علوم انسانی زمینه دستیابی به آن را فراهم کند، گفت: در واقع علوم انسانی بستر ساز پرورش انسان های توسعه یافته است.
وی با یاد آوری این که مهم ترین خصوصیات فرآیند پژوهش زایی، باروری، نوآوری و تولید است، خاطرنشان کرد: این ها از طریق پردازش اطلاعات در یک فرآیند نظامند و در گستره خاصی از علوم حاصل می شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان ضمن تاکید بر اینکه وحدت حوزه و دانشگاه به اعتبار علم و دانش است گفت: پیوند علم دین و علم دنیایی با یکدیگر انسان و جامعه را برای رسیدن به سعادت و کمال کمک می کنند.
حجت الاسلام علی شکری در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که وحدت حوزه و دانشگاه به اعتبار علم و دانش است افزود: مقوله وحدت حوزه و دانشگاه از موضوعاتی است که طی چند سال گذشته بدان پرداخته شده است ولکن هنوز با گذشت بیش از سه دهه این مقوله از مقولات قابل بحث بین اندیشمندان است.
وی با یادآوری این نکته که نمی توان مقوله وحدت بین حوزه و دانشگاه را از جنس مفاهیم فلسفی یا منطقی دانست که بحث کنیم آیا معنای این وحدت، وحدت حقیقی است که بتواند مصداق عینی و خارجی داشته باشد تا بگوییم تاکنون علیرغم بحث ها و نشست های زیاد هنوز این دو مرکز به وحدت نرسیده اند، خاطرنشان کرد: همینطور نمی توان به این سمت رفت که این مفهوم، مفهوم اعتباری و قراردادی است که نیازمند به تعریف و تبیین این اعتبار و قرارداد است.
شکری ادامه داد: توانایی در گرو دانایی بشر است و دانایی است که می تواند برای انسان توانایی بسازد، در مرحله اول علم شریعت، دین و وحی است که انسان را در انتخاب مسیر و هدف رهنمون می سازد و او را تا رسیدن به قله کمال همراهی می کند.
وی مرحله بعد را علم ابدان (علوم تجربی) دانست که جسم بشر را در حرکت به سمت هدف از گزند بیماری و رنجوری مصون می دارد یا برای انسان سیطره و سلطه بر عناصر طبیعت را فراهم و برای ابزار، فناوری و تکنولوژی و سپس قدرت پیمودن این طریق را میسور می سازد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به این که انسان برای رسیدن به سعادت و کمال به دو علم شریعت و علم تجربی نیازمند است، خاطرنشان کرد: بدون این دو یا با یکی از این دو نمی توان مسیر را طی کرد و به هدف عالی که رسیدن به کمال و سعادت اخروی است دست یابد.
پایان پیام/
نظر شما