رضا دهدشتی زاده، مدیرکل استاندارد خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: در راستای نظارت بر اجرای استاندارد اجباری کالاهای صادراتی، این اداره کل بر همه اقلام صادراتی مشمول مقررات استاندارد اجباری نظارت کرده و تنها در صورت انطباق آنها با استانداردهای ملی مربوطه، مجوز صادرات برای آنها صادر می کند.
وی با بیان اینکه در 8 ماهه نخست امسال تعداد 2 هزار و 312 گواهینامه انطباق کالاهای صادراتی توسط نمایندگی این اداره کل در بازارچه مرزی چزابه به کشور عراق صادر شده است، افزود: حجم صادرات از پایانه مرزی چزابه در این مدت 836 میلیون و 754 هزار و350 کیلوگرم بوده که عمده کالاهای صادراتی از پایانه مرزی چزابه جهت صادرات به کشور عراق و بیشتر شامل محصولاتی از قبیل سیمان، آجر، موزائیک و سنگ های ساختمانی بوده است.
مدیر کل استاندارد خوزستان، با بیان اینکه صدور گواهینامه انطباق صادراتی پس از حصول اطمینان از انطباق کالا با استانداردهای مربوطه صادر می شود، ابراز امیدواری کرد: با آغاز طرح حمل یکسره از گمرکات استان، صادرات اقلام دارای نشان استاندارد از مرزهای استان افزایش بیشتری یابد.
وی اضافه کرد: در آبان سال جاری و در راستای بازرسی از واحدهای تولیدی و صنفی کارشناسان این اداره کل 8 محصول مختلف از واحد های تولیدی و صنفی در سطح استان خوزستان به علت مغایرت با استانداردهای ملی مربوطه و نداشتن پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری توقیف و جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: کالاهای مذکور از جمله کالاهای مشمول مقررات استاندارد اجباری است که طبق تبصره 4 ماده 9 قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد ایران هرگاه اجرای استاندارد در مورد کالایی اجباری اعلام شود پس از انقضای مهلت های مقرر تولید، تمرکز، توزیع و فروش اینگونه کالاها با کیفیت پایین تر از استاندارد مربوطه و یا بدون علامت استاندارد ایران ممنوع بوده و جرم محسوب می شود و مطابق قانون با تولیدکنندگان و عرضه کنندگان متخلف برخورد می شود.
دهدشتی زاده، با بیان اینکه در هشت ماهه نخست امسال تعداد 14 هزار و 503 نمونه از کالاهای وارداتی توسط کارشناسان اداره کل استاندارد خوزستان و شرکت های بازرسی مورد تایید اخذ شده است، اذعان داشت: 98 هزار و 514 مورد آزمون توسط کارشناسان این اداره کل و آزمایشگاه های همکار مورد تایید صلاحیت قرار گرفته بر روی نمونه های فوق انجام شده که از نمونه های فوق تعداد 14 هزار و 302 نمونه با استانداردهای ملی مربوطه مطابقت داشته و مجوز ورود به کشور برای آنها صادر و 201 نمونه نیز مغایر با استاندارد ملی مربوطه شناخته و مرجوع شده اند.
وی با اشاره به اینکه نمونه های فوق شامل کالاهای مختلفی از قبیل صنایع برق و الکترونیک، مکانیک و فلز شناسی، لوازم خانگی، صوتی و تصویری، صنایع غذایی و شیمیایی، مصالح ساختمانی و... می باشند، عنوان کرد: پس از حمل کالا و ورود آن به گمرکات استان به منظور کسب اطمینان از کیفیت این قبیل کالاها، بازرسی و نمونه برداری تصادفی توسط کارشناسان این اداره کل انجام می شود.
مدیر کل استاندارد خوزستان، خاطر نشان کرد: این کار به منظور جلوگیری از ورود کالاهای وارداتی مغایر با استانداردهای ملی مربوطه به کشور است و از همان بدو ورود در گمرک، به کشور مبدا برگشت داده و درصورت انطباق با استانداردهای ملی مربوطه، مجوز ورود به کشور برای آنها صادر می شود.
پایان پیام/
نظر شما