وحدت حوزه ودانشگاه منجر به اداره امور بر مبنای آموزه های اسلامی می شود

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان با بیان اینکه مقصود در وحدت حوزه و دانشگاه اشتراک در اهداف است، گفت: هدف نهایی از وحدت حوزه و دانشگاه اداره امور زندگی بر مبنای آموزه های الهی و اسلامی است.

حجت الاسلام والمسلمین سعید مهدوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان در مصاحبه با خبرنگار شبستان، گفت: حقیقت وحدت حوزه و دانشگاه به معنای حرکت هم جهت این دو نهاد علمی برای رسیدن به هدف واحد است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه منظور از وحدت حوزه و دانشگاه همان پیوند علم و دین است، اظهار کرد: مفهوم وحدت میان حوزه و دانشگاه برخلاف تصور برخی، غیر از تدریس دروس حوزوی در دانشگاه و یا تدریس دروس دانشگاهی در حوزه است.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه در نظام اسلامی مبنای کتب دانشگاهی و تدریس اساتید باید با تفکر اسلامی همخوانی داشته باشد، اضافه کرد: علم در نظام غربی تنها براساس دیدگاه مادی تدریس و توسعه پیدا می کند.


حجت الاسلام مهدوی تصریح کرد: مقصود در وحدت حوزه و دانشگاه تغییر شاکله این دو نهاد علمی نیست، در واقع منظور از وحدت، نه تغییر علوم بلکه اشتراک در اهداف است.

 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه نظام غربی پس از جدایی از دین به سمت جداسازی علم از دین نیز حرکت کرد و ثمره چنین ساختاری به جدایی مردم از معنویت و نیز حاکمیت گرایش های مادی در جامعه ختم شد، افزود: هدف نهایی از وحدت حوزه و دانشگاه اداره امور زندگی بر مبنای آموزه های الهی و اسلامی است.

 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه عده ای با توهم توقف توسعه و پیشرفت در صورت قرارگیری علم در کنار دین، آن را محدود کننده دانسته و مخالف شکل گیری وحدت میان حوزه و دانشگاه هستند، این دیدگاه غلط را از یکسو ناشی از تفکر انقلاب صنعتی در اروپا و مقایسه اشتباه کلیسای تحریف شده قرون وسطایی و مفاهیم جامع اسلام ناب و از سوی دیگر وجود یک توطئه تاریخی در ایران برای جدایی حوزه از دانشگاه از حدود 100 سال گذشته عنوان کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی ضمن بیان این موضوع که پالایش علوم انسانی به معنای مطالعه نکردن و اطلاع نداشتن از تفکرات جهان غرب نیست، تاکید کرد: در واقع این پالایش به معنای تطبیقی کردن شاخه های مختلف علوم انسانی با معارف اسلامی است و این مهم جز با اجتهاد در مبانی دینی و عقلی حاصل نمی شود.

 

وی در در پایان تصریح کرد: از آنجا که متون علوم انسانی موجود در دانشگاه متعلق به هویت کشورمان نیست اگر دانشگاه ها بخواهند به هویت ایرانی- اسلامی برگردند باید اهتمام و اتکا به منابع علوم انسانی خویش داشته باشند که البته این مسئله به نوبه خود نوعی جهاد علمی را در دانشگاه و حوزه می طلبد.
  

پایان پیام//

کد خبر 207869

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha