به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از بی بی سی، سه سناتور آمریکایی طی نامه ای به شرکت "سونی پیکچرز انترتینمنت" تولید کننده فیلم "30 دقیقه بعد از نیمه شب" درباره تعقیب و قتل اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده، اعتراض کرده اند که این فیلم این تصور "غلط" را به وجود می آورد که شکنجه به احراز اطلاعاتی منجر شد که یافتن و قتل بن لادن را به دنبال داشت.
این فیلم که از روز 11 ژانویه در سینماهای آمریکا اکران خواهد شد با صحنه های شکنجه شروع می شود و این صحنه ها برای حدود 45 دقیقه ادامه می یابد.
موضوع فیلم تلاش ده ساله سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی اِی) برای ردیابی اسامه بن لادن است. رهبر القاعده در ابتدای ماه مه 2011 به دست کماندوهای آمریکایی در پاکستان به قتل رسید.
منتقدانی که فیلم را دیده اند می گویند می توان این برداشت را از آن داشت که شکنجه به سرنخ های اولیه موثری در این مسیر منجر شد و این دقیقا مساله ای است که سه سناتور در نامه خود به آن اعتراض کرده اند.
آنها در نامه خود به شرکت "سونی پیکچرز انترتینمنت" نوشته اند که هرچند "30 دقیقه بعد از نیمه شب" یک اثر سینمایی است اما در ابتدای آن اشاره شده که فیلم "براساس روایت های دسته اول از رویدادهای واقعی" تهیه شده است.
براساس گزارش ها این فیلم با همکاری سی آی ای ساخته شده است.
این سه سناتور می نویسند که فیلم صراحتا اشاره می کند که شیوه های بازجویی قهرآمیز به کسب اطلاعات مهمی درباره مامور پستی اسامه بن لادن که رابط او با جهان بود منجر شد. گفته می شود که یافتن پستچی بن لادن ماموران سی آی ای را به مخفیگاه رهبر القاعده کشاند.
فیلم "سی دقیقه پس از نیمه شب" که از هم اکنون در محافل سینمایی هالیوود از آن به عنوان یکی از نامزدهای احتمالی جوایز اسکار 2013 نام برده می شود، درباره حمله به محل اختفای «بن لادن» در پاکستان و کشته شدن او، از طریق تعقیب کاراکتری به نام «مایا»، یک مامور زن در رده متوسط «سیا» (با بازی جسیکا چستین) است.
«مایا» هشت سال پیش از واقعه کشته شدن بن لادن در سفارت آمریکا در «اسلام آباد» پاکستان در کنار یکی از خشن ترین ماموران بازجویی که در دوران سیاست های سخت جورج دبلیو بوش به کار تحقیقات تروریستی اشتغال داشته مشغول به کار می شود.
بخش هایی از فیلم به تماشاگر نشان می دهد که چگونه استفاده از روش های مختلف شکنجه توسط «سیا» توانسته است رهیابی به وقایعی را که نهایتا سال گذشته در پاکستان به کشتن بن لادن انجامید، امکان پذیر کند.
پایان پیام/
نظر شما