به گزارش خبرگزاری شبستان، «عبدالله محقق» استاد دانشگاه اسلامی تاجیکستان در این باره گفت: مسجد آقا حسینیان در ازبکستان ، مسجد شیخ حسن اصفهانی در تاجیکستان و مسجد خواجه یوسف همدانی در ترکمنستان از مساجدی هستند که به دست علمای ایرانی ساخته شدند.
وی با اشاره به اینکه قدمت برخی از این مساجد به قرون ششم تا هشتم هجری قمری می رسد ، افزود: علمای ایرانی این مساجد را در سفرهای تبلیغی و با هدف جلوگیری از نفوذ فرقه های غیر الهی ساختند.
بسیاری از این مساجد به علت اهمیت تاریخی و معماری در بیست سال گذشته و پس از استقلال جمهوری های شوروی بازسازی شدند و حجره های تحصیل علوم دینی نیز به آن اضافه شد.
«قاسم اف» کارشناس فرهنگی با اشاره به اینکه مقامات حزب کمونیست برای جلوگیری از فعالیت های مذهبی ، برخی از این مساجد را بسته بودند ، گفت: خودباوری مذهبی مردم سبب شد تعداد مساجد در تاجیکستان از 40 مسجد در سال 1990 به بیش از 3 هزار و چهارصد مسجد افزایش یابد.
استقلال سیاسی کشورهای آسیای مرکزی را دوران احیای سنتهای ملی و مذهبی می خوانند به همین خاطر بسیاری از مساجد قدیمی پس از بازسازی به کتیبه های فارسی و عربی نیز مزین شدند.
پایان پیام/
نظر شما