به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، سیروس شاه غیبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان، شب گذشته (2دی) در کارگروه امور اقتصادی استان، اظهار داشت: کردستان یکی از استان های مستعد در زمینه تولید فرش بوده و باید با ارائه راهکارهای مناسب و بهره گیری از ظرفیت های موجود در استان برای احیای این صنعت و حمایت از فعالان این عرصه تلاش کنیم.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 91 هزار بافنده فرش در استان کردستان شناسایی شده اند که از این تعداد تاکنون چهار هزار و 700 نفر از خدمات بیمه تأمین اجتماعی بهره مند شده اند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: کردستان یکی از استان های مستعد کشور در زمینه تولید فرش دستبافت به شمار می رود و به همین دلیل توسعه و تقویت فرش دستبافت به عنوان یکی از ظرفیت های نهفته این استان می تواند در راستای کاهش نرخ بیکاری و ایجاد فرصت های جدید شغلی به ویژه در حوزه مشاغل خانگی موثر و مفید باشد.
شاه غیبی افزود: هم اکنون بیش از 91 هزار نفر در حوزه فرش دستباف در بخش های بافندگی و رنگرزی، رفوگری، طراحی و خرید و فروش آن اشتغال دارند که می توان در قالب برنامه ریزی بهتری این میزان را افزایش داد و زمینه را برای توسعه و تقویت صنعت فرش بافی در کردستان فراهم کرد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در کشور به ازای هر 100 نفر جمعیت تنها سه نفر بافنده فرش وجود دارد، در حالیکه این آمار در کردستان به ازای هر 100 نفر شش نفر به بافت فرش اشتغال دارند که در مقایسه این آمار می توان به ظرفیت های بالای صنعت فرش در استان پی برد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان از مدیریت چند گانه در حوزه تولید فرش استان به عنوان یکی از معضلات پیش روی توسعه این صنعت نام برد و افزود: تازمانی که متولی اصلی برای ساماندهی صنعت فرش استان تعیین نشود باید شاهد صدمات بیشتری در این حوزه باشیم.
شاه غیبی خاطر نشان کرد: گسترش تعامل با مراکز علمی و دانشگاهی، آموزش فرش بافان و فعالان این حوزه و همچنین حمایت از تولیدکنندگان فرش از دیگر راهکارهای توسعه این حوزه تأثیرگذار اقتصادی در استان به شمار می آید که با جدیت دنبال می کنیم.
پایان پیام
نظر شما