به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، رضا سعیدی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عصر روز گذشته( 2 دی ) در نشستی با موضوع "ایدز و راههای پیشگیری از آن" که در جامعه المصطفی(ص) العالمیه مشهد برگزار شد، اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم از شیوع و گسترش بیماری ایدز جلوگیری کنیم مهمترین راه کنترل و پیشگیری است.
وی با بیان اینکه که مشاوره و آموزشهای اخلاقی و علمی در این مورد اهمیت زیادی دارد ، افزود: طلاب بر مسئله آموزش اخلاقی توجه داشته و در بحث تبلیغات روی این امر تاکید بسیاری کنند.
سعیدی با اشاره به این مطلب که تغییر سبک زندگی یکی از مهمترین راههای کنترل و پیشگیری ایدز به حساب میآید که باید به آن توجه زیادی شود، اذعان داشت: این امر تا حدودی با کار علما برای فرهنگسازی عملی است.
وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه سبک زندگی در جامعه ما یکی از غیر علمیترین سبکها است، اضافه کرد: در تغییر سب کزندگی خانم نقش ویزه ایدارند چرا که نیمی از جامعه را خانم ها تشکیل می دهند بنابراین نیاز است فضاهای مناسبی برای فعالیت این افراد ایجاد کرد تا از بیماریهایی در آینده مانند دیابت، سکته، فشار خون جلوگیری کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علما نیز باید در حوزه سلامت دخالت کنند، عنوان کرد: بخش عمده سلامت فرهنگسازی است و خود مراقبتی یکی از راههای کنترل و پیشگیری ازبیماریها است.
سعیدی با بیان اینکه در خراسان رضوی 580 بیمار مبتلا به ویروس HIVشناسایی شدهاند، اظهار داشت: طبق آمارهای اعلام شده 25 هزار بیمار ایدزی در کشور وجود دارد که آمار واقعی آن چهار برابر این امر یعنی 100 هزار بیمار ایدزی است.
وی با بیان اینکه از 538 بیمار که دارای HIV مثبت هستند، 149 نفر از استان مهاجرت کردند و در دسترس ما نیستند و 147 نفر فوت کردهاند، افزود: از این تعداد تنها 108 نفر تحت درمان و نظر مراکز بهداشتی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آمار ابتلا به ایدز در خراسان رضوی نسبت به آمار کشوری به دلیل وسعت آموزشها، کمتر بوده است.
بنا بر گزارش شبستان در ادامه، غلامحسین خدایی ، معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی اظهار کرد: مهمترین عامل بروز بیماریهای روانی دوری از معنویت و نشاط است.
خدایی با بیان اینکه یکی از عوامل بروز بیماریهای روانی دوری از معنویت و نشاط است، ادامه داد: یکی از عوامل بروز بیماریهای روانی دوری از معنویت و نشاط است که باید برای بهبود وضعیت افراد علاوه بر آموزش به آنها به سمت توانمندی و آموزش خود مراقبتی بروند.
معاون فنی مرکز بهداشت استان خراسان رضوی گفت: خود مراقبتی به معنای اصلاح سبک زندگی است و سبک زندگی با شعار دادن و اطلاعات دادن درست نمیشود.
وی تصریح کرد: مبلغان دین به عنوان عنصری تاثیر گذار می توانند با عنوان نهی از منکر جامعه را به سوی جامعه ای سالم هدایت کنند.
پایان پیام/
نظر شما