به گزارش خبرگزاری شبستان، به منظور ترویج فرهنگ انسان ساز قرآن با محوریت مساجد به عنوان کانون نشر معارف قرآن و اهل بیت،محورهای " طرح قرآنی ذکر" برای برگزاری در مساجد برای برگزاری اعلام شد.
این برنامه ها شامل: کرسی تلاوت و جلسات هفتگی انس با قرآن، حمایت از برنامه های هدفمند و منسجم حفظ قرآن در مساجد و تجلیل از ائمه جماعات حافظ قرآن و نیز حافظانی که در مساجد محلات و شهرها و روستاهای استان حضور داشته و به عنوان یک الگوی قرآنی مطرح هستند. حمایت از نشر 6 اثر فاخر قرآنی و 3 پایان نامه برتر قرآنی، حمایت از برگزاری جلسات منظم و جذاب تفسیر قرآن در مساجد است.
1. برگزاری کرسی های تلاوت قرآن در 133 مسجد استان تهران
هدف از برگزاری کرسی های تلاوت، لبیک اجابت به دستور و توصیه مقام معظم رهبری است که فرموده اند:
دأب و فکر من این است و می خواهم در جامعه ی ما کاری بشود که برای قرّاء قرآن منبر بگذاریم و همچنان که الان وعاظ منبر می روند، قاریان قرآن هم منبر بروند و مثلاً نیم ساعت قرآن بخوانند و مردم آن زلال کلام الهی را مستقیم از او بشنوند و دلهایشان بلرزد و اشک بریزند و موعظه بشوند و بلند شوند و بروند، ولی ما حالا قرآن کریم را فقط مقدمه ی سخنرانی قرار داده ایم( بیانات معظم له 22/10/1370)
مستحضرید که کرسی های تلاوت با هدف فرهنگ سازی انس مردم با قرآن و استماع کلام الهی است، که مانند یک جلسه سخنرانی و با حضور قاریان برجسته محلی و کشوری برگزار می شود. تفاوت جلسات کرسی تلاوت با محافل شبی با قرآن، آن است که کرسی های تلاوت برنامه هفتگی مساجد بوده و رویه ثابت و مستمر اهل مسجد است که هر هفته به مدت حداقل 20 الی 40 دقیقه گوش جان به قرآن و معنای آن بسپارند. چنانچه این سنت حسنه مانند قرائت هر شب یک صفحه قرآن، فراگیر شده و گسترش یابد، موجب برکات بسیار و جذابیت های معنوی فراوان در مسجد و محل است. در گام اول این طرح 133 مسجد محوری، فعال در امر قرائت قرآن شناسایی شده و از تاریخ 15 دی ماه به مدت قریب به دو ماه، هر هفته این برنامه ادامه دارد و از آن پس نیز کرسی تلاوت برنامه ثابت 133 مسجد فوق الذکر است، در مراحل بعدی و برای سال آینده برای گسترش جلسات کرسی های تلاوت برنامه ریزی دقیقتری انجام می شود و با افزایش اعتباری لازم در سطحی وسیعتر و در مساجد دیگر اجرایی می شود.
2. حمایت و تجلیل از ائمه جماعات حافظ قرآن و برنامه های حفظ قرآن در مساجد
حفظ قرآن، گامی مهم در راه انس با قرآن و عمل به آن است، بسیارند ائمه محترم جماعاتی که طی سالیان دراز، حفظ کل یا بخشی از قرآن را وجهه ی همت خود ساخته اند و الگوی مناسبی برای مأمومین و اهل مسجد و محل هستند.
این برنامه در سه گام طراحی و اجراء می شود:
( گام اول)- از ائمه محترم جماعات استان که توفیق حفظ قرآن را در بیش از 5 جزء قرآن- از ابتدا تا انتها یا 5 جزء برگزیده را دارند یا آیات قرآن را به شکل موضوعی حفظ کرده و قادر به بیان و ارائه آن هستند( حداقل5 موضوع) طی مراسمی تجلیل به عمل آمده و بر حسب میزان حفظ، هدایا و جوایز ارزشمند و نفیسی تقدیم می شود.
( گام دوم)- به برنامه های حفظ قرآن که تحت نظارت و اشراف یکی از مراکز حفظ قرآن معتبر و مورد تأیید از نظر سازمان دارلقران الکریم، اجراء می شود، و توفیقات چشمگیر را کسب نموده و به گواهی سازمان دارلقرآن برسد، هدایای ارزنده ای تقدیم گردیده و از زحمات آن تجلیل می شود.
(گام سوم)- از 110 نفر از حافظان قرآن- حافظان 10 جزء به بالا- از میان نمازگزاران مسجد و محل- اعم از خواهر و برادر- تجلیل به عمل آمده و هدایای ارزشمندی تقدیم می شود.
بدیهی است، هدایا و جوایز اهدایی پس از آزمون به عمل آمده توسط کارشناسان حفظ قرآن در تاریخی که اعلام خواهد شد، تعلق خواهد گرفت. برای ثبت نام به نواحی مرکز مراجعه فرمایید.
3.حمایت از نشر 6 اثر قرآنی و 3 پایان نامه برتر قرآنی
بسیاری از ائمه جماعات از اندیشمندانی هستند که صاحب تألیفات بسیار و اهل قلم هستند، به همین منظور در نظر است:
اول- 6 اثر فاخر و برگزیده قرآنی که دارای موضوعات جذاب، و ناظر به نیازهای امروز جامعه بوده و از قوت بیان و استحکام محتوا و ساختار منطقی لازم برخوردار باشند پس از تأیید هیئت علمی تعیین شده از سوی مرکز، مورد حمایت قرار خواهند گرفت و برای انتشار یا باز نشر آن با آرم مرکز رسیدگی به امور مساجد اقدام می شود.
دوم- سه پایان نامه برتر قرآنی- ترجیحاً با موضوع مسجد و کارکردهای آن-که در دوره کارشناسی ارشد و دکتری حداقل نمره 18 به بالا و حائز رتبه عالی هستند پس از انجام اصلاحات لازم- برای تبدیل به یک کتاب- مورد حمایت برای انتشار قرار می گیرد.
تذکر اول: 6 اثر برگزیده ی قرآنی لزوماً باید آثار ائمه محترم جماعات مساجد باشد. و 3 پایان نامه برتر چنانچه از آثار امامان محترم جماعات باشد، در اولویت خواهند بود و در غیر این صورت پایان نامه های قرآنی که توسط نمازگزاران مسجد تدوین گردیده، پس از تأیید امام محترم جماعت مورد حمایت قرار می گیرد.
تذکر دوم: آثار و پایان نامه هایی که موضوعات ومسائل اخلاقی را مطرح کرده باشند در اولویت انتخاب است.
یادآوری های مهم:
1. مساجد برگزار کننده کرسی های تلاوت اینک شناسایی شده و مقدمات برگزاری برنامه ها در حال انجام است، در مراحل بعدی اطلاع رسانی مناسب جهت مشارکت گسترده تر دیگر مساجد انجام می شود.
2. ائمه جماعات محترمی که خود حافظ قرآن هستند یا برنامه های حفظ قرآن را در مساجد اجراء می نمایند یا نمازگزاران حافظ را در مساجد خود شناسایی کرده اند، اسامی و گزارش برنامه های حفظ خود را به همراه تأییدیه های معتبر به نواحی مرکز یا به نشانی معاونت فرهنگی- اجتماعی، یا به نشانی الکترونیکی، تا تاریخ 25/10/91 ارسال کنند.
3. ائمه محترم جماعاتی که آثار فاخر قرآنی یا پایان نامه برگزیده قرآنی دارند، یک نسخه از آثار خود را تا تاریخ 30/10/91 به نشانی معاونت فرهنگی- اجتماعی ارسال کنند.
4. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ثابت 66344010 و همراه 09123863813 آقای محمد منتج تماس حاصل کنند.
نشانی معاونت: خیابان جمهوری اسلامی- خیابان لاله زار نو- بعد از چهارراه منوچهری – کوچه صفا منش- ساختمان محراب مرکز رسیدگی به امور مساجد- طبقه دوم
پایان پیام/
نظر شما