تمرکز بر نگارگری جشنواره تجسمی فجر را پربار می‌کند

پرویز حاصلی؛ با بیان این نکته که با توجه به حذف بخش‌هایی مثل تذهیب و گل و مرغ از جشنواره امسال احتمال پایین آمدن آمار کمی جشنواره وجود دارد، تمرکز بر شاخه نگارگری را مفید دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، پرویز حاصلی به روابط عمومی پنجمین جشنواره بین‌المللی تجسمی فجر گفت: با توجه به حذف بخش‌هایی مثل تذهیب و گل و مرغ و .... بخاطر تمرکز بر خود نگارگری، ممکن است نسبت به دوره‌های قبل آثار کمتری به جشنواره برسد؛ اما به اصل این فکر که بر شاخه نگارگری تمرکز داشته باشیم و در دوره‌های بعد بر دیگر شاخه‌های این هنر، می‌تواند تاثیر برگزاری جشنواره تجسمی فجر را پربارتر کند.
وی در توضیح بیشتر گفت: وقتی تنوع اثر وجود داشته باشد شاید آن کیفیت مطلوب به دست نیاید و در صورت تمرکز بر یک شاخه ما شاهد نمایشگاهی یک دست خواهیم بود که نگاهی دقیق‌تر بر موضوع نگارگری دارد و مخاطب نیز نتیجه بهتری از گشتن در نمایشگاه عایدش می‌شود.
دبیر بخش نگارگری پنجمین جشنواره تجسمی فجر در عین حال با توجه به موضوع بخش نگارگری در جشنواره امسال که آثاری با مفاهیم اسلامی و ایرانی عنوان شده است گفت: موضوعی که برای بخش نگارگری در نظر گرفته شده موضوعی گسترده تر نسبت به بخش‌های دیگر جشنواره تجسمی فجر است و برای همین نگارگران دست‌شان برای ارائه اثر بازتر است.
حاصلی رشته‌هایی مثل نگارگری و مجسمه‌سازی را رشته‌هایی عنوان کرد که هنرمندانش نیاز به فرصت بیشتری برای کار روی اثر دارند و برای همین رسیدن آثار در دقایق آخر به این بخش را طبیعی دانست و افزود:کاش می‌شد برای بخش‌هایی مثل نگارگری و مجسمه فراخوان را زودتر اعلام کنند.
او درباره وضعیت هنر نگارگری در روزگار حال گفت: فکر می‌کنم نگارگری در دوران معاصر در حال گذر باشد و شاید زمان زیادی طول بکشد تا اثر حرکت‌های زیر بنایی که در این زمینه آغاز شده است، خودش را نشان بدهد. به طور مثال از سال 84 اولین رشته نقاشی ایرانی به دانشگاه راه یافته است و ما در همین جشنواره هم شاهد حضور فارغ‌التحصیلان این رشته یا دانشجویان هستیم؛ اما برای ایجاد یک تحول و دگرگونی نیاز به زمان بیشتری است. به سال‌های آینده هنر نگارگری خوشبین هستم و فکر می‌کنم دوسالانه نگارگری و جشنواره تجسمی فجر زمینه مساعدی برای رشد این شاخه هنری به وجود می‌آورند. مضاف بر اینکه به گمانم به لحاظ کمی و کیفی در نهایت در حال پیشرفت هستیم.
در پایان وی با اشاره به نحوه انتخاب و داوری آثار گفت: به عنوان دبیر ترجیح می‌دهم در امر داوری دخالت نکنم اما اتفاق خوبی که در این دوره افتاده این است که بنا را با داوران بر این گذاشتیم که قبل از دیدن آثار یک جلسه‌ای گذاشته شود و معیار داوری و انتخاب مشخص و اعلام شود و بر اساس آن گزینش صورت بگیرد.
پنجمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال و سرامیک، تصویر‌سازی، مجسمه‌سازی، پوستر، عکاسی و کاریکاتور و بخش مقالات علمی از 14 بهمن تا 12 اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.
هنرمندان برای شرکت در پنجمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر می‌توانند آثار خود را تا 15 دی ماه از طریق سایت جشنواره به نشانی www.ivafestival.ir ارسال کنند.
پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر به دبیرکلی سیدعباس میرهاشمی از سوی مرکز هنرهای تجسمی با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در تهران و استان‌ها برگزار خواهد شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 208828

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha