کمک به اجرای طرح های "تراز اقتصادی" و "تراز ظرفیتی"

وزیر صنعت، معدن و تجارت از فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی خواست تا این وزارتخانه را در اجرای طرح های "ترازاقتصادی" و "تراز ظرفیتی" یاری کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مهدی غضنفری در ابتدای سخنان خود در نشست مشترک با فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی در محل ساختمان مرکزی وزارت صنعت، معدن و تجارت یاد از دست رفتگان حادثه اخیر در معدن طبس را گرامی داشت، از خداوند برای آنها طلب آمرزش کرد و گفت: از خدا می خواهیم تا به بازماندگان این عزیزان صبر عطا کند.


وی سپس با تاکید براینکه باید منافع معدن به گونه ای توزیع شود که همه از آن بهره مند شوند، گفت: این موضوع شامل حال معدنکاران والبته پیمانکاران می شود و مابقی آن نیز در حلقه های بعدی خواهد بود، به صورت های مختلف در بازار بورس تعیین قیمت می شود وتا وقتی که کاتد مس و شمش فولاد به صنایع پایین دستی می رسد، توزیع عادلانه منابع باید برای همه باشد.


غضنفری با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت دو اصطلاح را در این وزارتخانه در حوزه معدن پیگیری می کند، گفت: کمک به اجرای طرح های تراز اقتصادی و تراز ظرفیتی از این موارد است.


وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره تراز اقتصادی گفت: درحلقه های مختلف معدن یعنی از زمان اکتشاف، شناسایی و استخراج خاک، دانه بندی و سایر مراحل تا تبدیل به شمش، هرکس منافعی دارد، در اینجا نیازمند تراز اقتصادی که همان عدالت است، هستیم.


وی در باره نیاز حوزه معدن به تراز ظرفیتی نیز عنوان کرد: این امر در فولاد که محصولات فولادی تولید می شود کاملا مشهود است، ظرفیت نصب شده بسیاری داریم، اما به عنوان مثال ظرفیت نصب شده برای گندله یا کنسانتره کم بوده و گلوگاه و تنگنا وجود دارد.


غضنفری توضیح داد: به لحاظ سیستمی می گویند توان یک سیستم بزرگ نه توسط اجزاء آن سیستم بلکه توسط گلوگاه آن سیستم مشخص می شود که عکس این موضوع در باره یک زنجیره صدق می کند ، بزرگترین توان یک زنجیره به توان ضعیف ترین حلقه آن باز می گردد.


وی ادامه داد: هم در مورد منافع اقتصادی و هم ظرفیتی نیازمند تراز سازی هستیم ، این دو تراز نیستند و درعین حال که ممکن است عدم تراز محدود باشد، مثلا اگر 5 میلیون تن ظرفیت را به درستی توزیع کنیم، فولاد از خاک تا خانه (به عنوان آخرین حلقه مصرف ) تراز می شود، یعنی شاید تراز ظرفیتی راحت تر از تراز اقتصادی که آن هم عدالت است، باشد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان براین موضوع که امیدواریم آسیب های وارده به کارگر زغال سنگ به دلیل عدم تراز نباشد، افزود: دراین خصوص احساسی و شعاری برخورد نمی کنیم چرا که ما حاکمیت هستیم، باید وظیفه خود را انجام دهیم و اگر این گونه نباشد، کاستی مشاهده می شود.


مجوزهای معدن باید به حلقه های کمبود ظرفیت اختصاص یابد


وی سخنی نیز با خانه معدن و کمیته های مختلف این خانه داشت و گفت: از شما می خواهم که آرمان ها و اهداف دیگر را در برنامه های خود قرار دهید و ما را در دو شعار تراز ظرفیتی و تراز اقتصادی یاری کنید.


غضنفری با اشاره براینکه که گاهی اوقات ممکن است تراز ظرفیتی با توجه به برخی مسائل بهتر یا بدتر شود، گفت: باید مجوزها را به حلقه هایی که کمبود ظرفیت دارد، اختصاص دهیم.


جلسات هفتگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بخش خصوصی


وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سخنان خود به جلسات هم اندیشی که هر هفته در وزارت صنعت با حضور بخش خصوصی برگزار می شود، اشاره ای نیز داشت و افزود: برگزاری این جلسات، مشاوره و کمک گرفتن از نقطه نظرات بخش خصوصی برای بهبود کارها جزو افتخارات ماست و درعین حال برگزاری این جلسات را جزو وظایف خود می دانیم.


وی از بخش خصوصی به عنوان خانواده وزارت صنعت ، معدن و تجارت نام برد و تصریح کرد: بدون تعامل با تک تک فعالان بخش خصوصی نمی توان به خوبی کار کرد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه از ما خواسته شده تا در تنظیم آیین نامه خانه معدن فعالان این حوزه را یاری کنیم، گفت: ما وظیفه خود می دانیم که در تمامی مراحل تنظیم، اجرا همکاری های خود را تدوام بخشیم، برگزاری جلسات هفتگی نیز با هدف دریافت درخواست ها، پیشنهادات برگزار می شود.


وی گفت: باید دید گروهی که ما به عنوان خانواده خود با آنها کار می کنیم در حوزه های مختلف آیا از این همکاری راضی است؟ باز خورد آنها چیست؟ و چه پیشنهاداتی برای بهبود کار دارد؟ ما آنها را افرادی صاحب رای، اندیشه و نظر می دانیم از نظرات آنها استفاده می کنیم و در چنین شرایطی است که محیط با نشاط و زنده ای خواهیم داشت.


غضنفری با ابراز خشنودی از جلسات پی درپی با فعالان حوزه صادرات کشور، وارد کنندگان، اصناف و فعالان بخش های مختلف معدن گفت: ممکن است دریک زمان همزمان چند نشست برگزار شود که این جلسات نشان از پیگیری و تعامل مسئولان دولتی و بخش خصوصی داشته و در سرعت بخشیدن در رفع مشکلات نقش مهمی ایفا می کند.


وزارت صنعت، معدن و تجارت، خانه دوم معدن


وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به فعالان بخش معدن گفت: این وزارتخانه خانه دوم شما است و این جا را محل کار خود تلقی کنید، مسائل حوزه خود را مسئولین ذیربط مطرح کنید و درعین حال با ارایه راهکارهای خود ما را در حل مشکلات یاری کنید .


تعامل نزدیک وزارت صنعت ، معدن و تجارت با کمیسیون صنایع و معادن مجلس


وی سپس این نکته را نیز گفت که نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت نظم دهی و قاعده گذاری است، در باره اینکه مناقصات از این به بعد چگونه باشد و یا اینکه فهرست بها به چه نحوی خواهد بود، اما این بخش خصوصی است که به عنوان نمونه درباره فهرست بها نظر می دهد و این گونه نظرات توسط وزارتخانه به معاونت نظارت راهبردی منتقل می شود.


غضنفری همچنین با اشاره به نمایندگان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت : این موضوع فرصتی برای دولت و بخش خصوصی است که در تعامل با هم به فکر حل مشکلات باشند .


پیشنهاد جداسازی صندوق ها نیازمند بررسی کارشناسی بیشتر است


وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در باره برخی مطالب ارایه شده در جلسه مبنی بر جداسازی صندوق ها گفت: در باره جدا سازی صندوق ها از خانه معدن می خواهم که بیشتر دراین خصوص تعمق کند.


وی با بیان اینکه مصوبه ادغام صندوق های کوچک با هدف ایجاد صندوق بزرگ تر و کاراتر توسط مجلس مصوب شده است، گفت: برخی دیگر هم معتقدند که باید این صندوق ها از هم جدا شود اما در گذشته صندوق های جدا، نمی توانستند از منابع خود به یکدیگر کمک کنند.


غضنفری بیان کرد: به عنوان مثال در گذشته صندوق ها از یکدیگر جدا بوده، اما مشکل این بود که در یک مقطعی اگر صندوقی از نظر مالی قوی بود و صندوقی دیگر ضعیف، طبق قانون، صندوق قوی اجازه کمک به صندوق دیگر که از توان پایین برخوردار بود را نداشت و این منابع به دلیل محدودیت ها بلااستفاده بود.


وی گفت: پیش از ادغام ، صندوق ها، نمی توانسستند مزیت های خود را تجمیع کنند، ادغام این شرایط را فراهم کرد اما در صورت جداسازی این امکان وجود ندارد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نباید در خصوص جدا سازی صندوق ها از این زاویه به دلیل اینکه منابعی از صندوقی برداشته شده و به صندوق دیگر کمک شده، نگاه کرد، گفت: باید از این زاویه که این صندوق می تواند پروژه های خیلی بزرگ تر را بیمه یا ضمانت کند، توجه داشت.


غضنفری در عین حال تاکید کرد: به نظر من بهتر است در خصوص پیشنهاد جدا سازی صندوق ها کارکارشناسی بیشتری صورت گیرد.


وی سپس ادامه داد: مشکلی که در گذشته درباره صندوق ها داشتیم این بود که منابع بودجه ای سالانه، تزریق نمی شد یا خیلی محدود بود و باعث می گردید که صندوق ها تضیعف شوند اما اگر چند صندوق ضعیف در کنار هم قرار گیرند ، قدرتشان بیشتر می شود.


نظرصاحبنظران و فعالان بخش خصوصی شرط تصمیم گیری ها


وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری اینکه باید نظر صاحبنظران و متخصصان بخش خصوصی را ارج نهاد چرا که به نفع همه است، افزود: ما به هر نظری که متخصصان این بخش در باره وضعیت صندوق ها براساس تجربه و تخصص می دهند، عمل می کنیم.


غضنفری همچنین درباره برخی مسائل مطرح شده از سوی فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی در خصوص گمرک گفت: با گمرک تعامل نزدیک و ارتباط تنگاتنگی داریم و اگر مشکلات را مطرح کنید ، قطعا آنها را حل خواهیم کرد.


باید با مراقبت از بخش ایمنی اجازه بروز مسائلی چون حادثه طبس را ندهیم


وی در ادامه در خصوص حادثه طبس گفت : در مورد مسائل رخ داده دراین معدن هر چند که مربوط به بخش خصوصی باشد، خود را مسئول می دانیم و باید وظیفه حاکمیتی خود را انجام دهیم.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با ابراز تاسف از اتفاق رخ داده با بیان اینکه ما مسئول هستیم و باید همیشه مراقبت کنیم تا این اتفاقات رخ ندهد، عنوان کرد: باید بخش ایمنی آن را تقویت کنیم و به هر شکلی گزارش بگیریم که دیگرشاهد چنین حوادثی نباشیم.


بررسی استراتژی بخش معدن در نهادهای مرتبط با این حوزه در وزارتخانه


وی در ادامه برگزاری جلسات هفتگی در جمع نهادهای مرتبط وزارتخانه در بخش معدن شامل ایمیدرو، معاونت معدنی و سازمان زمین شناسی، گفت: دراین نشست ها در باره استراتژی های بخش معدن و اینکه درست پیش برده شود، گفت وگو می گردد.


غضنفری در خصوص یکی از مطالب مطرح شده دراین جلسه مبنی براینکه فعالان حوزه معدن آماده کمک به تدوین استراتژیی بخش معدن است، گفت: ما دست همکاری خود را به سوی شما و اینکه استراتژی را به خوبی تدوین کنیم، دراز می کنیم.


وظایف آیین نامه ای شورای عالی معادن


وی این موضوع را نیز گفت که شورای عالی معادن بر مبنای آیین نامه فعالیت خود نمی تواند نگاه راهبردی داشته باشد و بیشتر اختلافات را بررسی می کند، افزود: به این دلیل اگر فاقد کمیته راهبردی هستیم، نیازمند راه اندازی آن هستیم.


انتشار نسخه بعدی راهبردهای صنعت و معدن پس از دریافت بازخوردها


وزیر صنعت، معدن و تجارت درادامه با اشاره به نهایی شدن راهبردهای صنعت، معدن گفت: نسخه اول ویرایش نهایی شده است، قرار شد در اختیار فعالان بخش خصوصی گذاشته شود و پس از دریافت بازخوردها نسخه بعدی ارایه می شود.


از نظر غضنفری، اینکه دولت به تنهایی بخواهد کاری کند، درست نیست و باید با مشارکت و تعامل بخش خصوصی به حل مشکلات پرداخت.


برنامه حذف نفت از بخش تولید


وی درادامه در جمع فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی عنوان کرد: بیاید سال آینده دست به دست هم نفت را از بخش تولید برداریم و به بیانی دیگر در بخش تولید بودجه نفت نداشته باشیم، تحریم کنندگان هم این را می خواهند و یکی از حوزه هایی که می تواند ارز مورد نیاز کشور را تامین کند، معدن و صنایع معدنی است.
 

غضنفری با بیان این جمله که منظورم از تامین ارز مورد نیاز توسط بخش معدن و صنایع معدنی به معنای خام فروشی نیست، افزود: اگر توازن ظرفیت را ایجاد کنیم و به اندازه ظرفیت ایجاد شده تولید صورت گیرد هم نیاز داخل برآورده می شود و هم می توان صادرات خواهیم داشت چرا که دیگر کشورها نیازمند محصولاتی همچون کاتد مس، شمش فولاد یا آلومینیم ما هستند.


شعار دو برابری شدن ارز حاصل از صادرات معدنی درسال 92


وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: اگر سال آینده با کمک خانه معدن شعار دو برابری شدن ارز حاصل از صادرات معدنی به عنوان کل زنجیره و نه خام فروشی را مطرح کرده و آن را محقق کنیم دیگر نیازی به ارز حاصل از نفت نخواهیم داشت.


وی با اشاره براینکه معدن کانی می تواند جانشین معدن فسیلی شود، ضمن اینکه بخش عمده آن در دست بخش خصوصی است، افزود: بزودی نیز ایمیدرو برخی معادن را واگذار می کند و کسی نمی توانند مانع فعالیت بخش خصوصی شود.


از نظرغضنفری، یکی از شعارهایی که می تواند جایگاه راهبردی معدن را در اقتصاد مقاومتی مشخص کند این است که معدن عنوان کند قادر است ارز حاصل از صادرات خود را 2 تا سه برابر کند.


وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: می توانیم با دو تحرک در استفاده از ظرفیت های تولیدی در صنعت و معدن، 20 میلیارد دلار ارز حاصل از نفت را از طریق حوزه صادرات صنعت معدنی حاصل کنیم و درآن صورت است که دیگر تحریم معنی ندارد تحریم ها اثر نخواهد داشت چرا که هم اکنون نزدیک به 15 میلیارد دلار ارز مورد نیاز ازطریق صادرات تامین می شود.


وی افزود: با کار کردن معدن و صنایع معدنی می توان ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز را خریداری کرد، بعد قیمت گذاری بسیاری از موضوعات فرق می کند آن وقت است که کل ارز مورد نیاز معدن از محل فروش خود او است بنابراین با قیمت های جهانی می توانیم کشور را در آن بخش معدن دنبال کنیم اینها از جمله مباحثی است که در کمیته راهبردی کمک کننده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 208858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha