به گزارش خبرگزاری شبستان، سید محمد وحید موسوی جزایری هنرمند و محقق خطوط کهن که در آستانه برگزاری کارگاه آموزش خط کوفی در مرکز آموزش فرهنگ فیلم تهران سخن می گفت، ضمن اعلام مطلب فوق افزود: خطوط کوفی را نباید از بابت صرفِ جنبه ی تاریخی بودنش مورد ارزیابی قرار می دهیم، زیرا این خطوط یکهزار ساله، می توانند چارچوب هایی ناپیدا از ساختار الفبایی خط فارسی را برای ما مشخص کنند.
وی در خصوص چگونگی برگزاری این کارگاه گفت: این کارگاه ترکیبی از مطالعات نظری و آموزش خط کوفی اولیه خواهد بود و موضوعات مورد گفتگو، چون اغلب مبتنی بر تحلیل ارزش های فرمی خطوط کوفی در طی دوره های تاریخی پیوسته ای است، ترکیبی جذاب با آموزش خوش نویسی این خط پیدا خواهد کرد.
وی ایجاد انگیزه های مطالعاتی و پژوهشی برای مخاطبین و شرکت کنندگان در این کارگاه را یکی از دغدغه ها و نیازهای جدی دانست و افزود: سعی خواهیم داشت تا برای آن به فراخور ظرفیت ها و علاقمندی های موجود، طرز فکر به وجود بیاوریم.
موسوی جزایری، هدف از برگزاری چنین کارگاهی را آشنایی با مضامین تاریخی یکهزار ساله، که متأسفانه اغلب در سطحی ترین لایه های پژوهشی مورد ارزیابی قرار گرفته، عنوان کرد و افزود: امیدواریم با چنین کارگاه هایی بتوانیم بخشی از نیازهای جامعه ی گرافیک و طراحان حروف را برطرف نماییم.
وی در پاسخ به این سوال که ویژگی خط کوفی نسبت به سایر خطوط و کاربرد آن در زندگی روزمره چیست؟ گفت: علاوه بر کاربردهای تزئینی منحصر به فردی که فقط می توان از خطوط کوفی انتظار داشت، بازنگری معاصر ما به این نوع خطوط کهن می تواند دریچه های نوینی را به "جهان نوشتار" معاصر باز کند.موسوی جزایری، دانش آموخته رشته گرافیک است که تسلط خوش نویسانه در زمینه برخی از خطوط کهن و سنتی، امکان نقد و تحلیلی کاربردی را برای وی به وجود آورده است .
وی تا کنون در زمینه تایپوگرافی بیش از سه هزار لوگوتایپ و چندین فونت را با قابلیت های بصری جدید طراحی کرده است. اکثر آثار وی در حوزه خوشنویسی کوفی، با ورق طلا تذهیب شده و برگرفته از آیات قرآن مجید و اسماء جلاله است و همچنین کتاب های خط ثلث ترکیه، مجموعه 3 جلدی خط و خوشنویسی و سنگ نوشته های کوفی میراث فرهنگ جهان را تألیف کرده است.
این کارگاه آموزشی در روزهای 6، 7 و 8 دی ماه سالجاری در نگارخانه ایوان برپا خواهد خواهد شد و علاقمندان جهت کسب اطلاع و شرکت در این کارگاه می توانند به سایت www.Farhangfilm.ir و یا با شماره های 88665525 و یا 88665526 تماس حاصل نمایند.
گفتنی است، پیش از این، نمایشگاهی از آثار این استاد، با عنوان «دست نوشته های کوفی» در زمینه های خطوط نوشتاری کوفی اولیه و مشرقی ، در نگارخانه ایوان برپا شده بود.
پایان پیام/
نظر شما