به گزارش خبرگزاری شبستان، «منصور آرامی» تصریح کرد: در حالیکه کشورهایی با کمترین مرز دریایی، بزرگترین شهرها و حتی پایتخت خود را در کنار دریا احداث کردهاند؛ در کشور ما شهرهای توسعهیافته ساحلی بسیار اندک هستند.
نماینده بندرعباس دلیل این امر را کمتوجهی به دریا دانست و تصریح کرد: مجلس نهم با رویکرد متفاوت خود در این دوره به ایجاد فراکسیون توسعه بنادر و صنایع دریایی و نیز کمیته بنادر و دریانوردی (در زیر مجموعه کمیسیون عمران) اقدام کرده است.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات صنایع کشتیسازی کشور تأکید کرد: مشکل ما در صنایع دریایی، نبود قانون نیست؛ بلکه نحوه اجرا و یا نبود نظارت بر مجریان است.
آرامی با بیان اینکه اگر قوه مجریه عزم لازم را برای توسعه صنایع دریایی را داشته باشد، این امر در چارچوب قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی ممکن است افزود: با این حال، فراکسیون دریایی مجلس طرحی را برای احیای صندوق توسعه صنایع دریایی و رفع مشکلات آن درباره ادغام در دیگر صندوقهای صنعتی آماده کرده است.
این نماینده مجلس با اشاره به پیشنهادهای موجود برای تشکیل وزارت دریاداری در کشور تأکید کرد: علیرغم تعارض تشکیل وزارتخانههای جدید با قانون برنامه پنجم، شخصا مدافع ایجاد وزارت دریاداری هستم و این آمادگی در مجلس وجود دارد که در صورت احساس نیاز جدی در کشور، در جهت تأسیس این وزارتخانه اقدام کند.
همچنین دراین نشست معاون فنی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بر لزوم تدوین سریع سند راهبردی صنایع دریایی تأکید کرد.
« قاسم نبیپور» افزود: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران 50 سال پیش فعالیت حمل و نقل دریایی خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه «کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران 150 فروند کشتی در اختیار دارد»، اضافه کرد: 6 میلیون تن تعهد جابهجایی کالا طبق قانون برنامه داریم.
معاون فنی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فعالیت شرکت در حمل محمولهها، گفت: 4 هزار نفر نیروی ایرانی به طور مستقیم در این شرکت فعال هستند، ضمن آنکه 90 درصد متخصصان بخش دریایی این شرکت، ایرانی هستند.
نبیپور یادآور شد: حمایت از صنایع دریایی از تعهدات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که از اواخر دهه 70 شمسی این موضوع را به جدیت پیگیری میکنیم.
وی با اشاره در ادامه با اشاره به اینکه تعهد کشتیرانی در بخش صنایع دریایی چندان موفق نشده است، اضافه کرد: در بخش فراساحل کارهای خوبی انجام شده؛ اما در بخش ساخت هیچ سند راهبردی نداریم که باید سریعتر تدوین شود.
نبیپور با بیان اینکه تشکیل وزارت دریایی، حلقههای ناپیوسته زنجیره دریایی را متصل میکند، تصریح کرد: ابلاغیه قانون صنایع دریایی باید در شورایعالی صنایع دریایی صادر شود.
معاون فنی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران افزود: لازم است نظیر تمام دنیا که تسهیلات با نرخ سود پایین برای صنایع ارائه میشود، بانکها و دولت نیز از کشتیسازها حمایت کنند تا آنها تقویت شوند.
نبیپور با بیان اینکه صاحبان کشتی در ساخت کشتی نیازمند تعهد هستند، گفت: سند راهبردی دریایی باید حتما در مجلس تعریف شود.
همچنین دراین نشست خبری معاون کشتیسازی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) با بیان اینکه شورایعالی صنایع دریایی جامعیت لازم را ندارد پیشنهاد تأسیس وزارت دریاداری را مطرح کرد.
« مهدی سیف» افزود: در شرایط کنونی، بحث عمده صنعت دریایی کشور شورایعالی صنایع دریایی است که پس از سالها پیگیری و تلاش جامعه دریایی قانون آن تصویب و ابلاغ شد؛ اما با گذشت چهار سال از تصویب قانون، هنوز انتظارات از آن برآورده نشده است.
وی با تأکید بر اینکه صندوق توسعه صنایع دریایی نقطه امید فعالان این صنعت بوده است، تصریح کرد: با این وجود، نه تنها منابع مورد نیاز این صندوق تأمین نشد؛ بلکه با ادغام آن در صندوقهای دیگر عملا روند فعالیت آن مختل شده است.
سیف با اشاره به اینکه موضوع تشکیل شورایعالی صنایع دریایی از ابتدای فعالیت انجمن مهندسی دریایی ایران در سال 77 مطرح بوده، گفت: تجربه این شورا، این ذهنیت را بوجود آورده که باید از ابتدا تشکیل وزارتخانهای مختص مسایل دریایی با عنوان«وزارت دریاداری هدفگذاری میشد؛ در حالیکه شورایعالی صنایع دریایی نشان داده جامعیت لازم برای پیشبرد اهداف این صنعت را ندارد.
دبیر چهاردهمین همایش صنایع دریایی در ادامه این نشست خبری،از این همایش بعنوان بزرگترین رویداد دریایی کشور یاد کرد و از برپایی چندین برنامه برای نخستین بار در جریان این رویداد خبر داد.
« محمد سعید سیف» با ابراز امیدواری نسبت به دستاوردهای مثبت همایش صنایع دریایی گفت: بدنه اصلی این رویداد بزرگ، مانند همیشه همایش صنایع دریایی است که در قالب آن، سخنرانیها، ارائه مقالات، برگزاری میزگرد تخصصی و تشکیل جلسات کمیتههای تخصصی نیز انجام خواهد گرفت.
وی به برگزاری دومین همایش پیشگیری و بررسی سوانح دریایی نیز اشاره کرد و هدف از آن را یافتن راهکارهای کاهش سوانح دریایی در کشور ذکر کرد.
دبیر چهاردهمین همایش صنایع دریایی همچنین با اشاره به تقدیر از پایاننامهها و مقالات برتر اعلام کرد: در این دوره، علاوه بر این برای نخستین بار به تعدادی از سازمانها و شرکتهایی که پروژههای ملی داشتهاند؛ قدردانی و تندیس سپاس تقدیم کنیم.
سیف همچنین از رونمایی برخی دستاوردهای عمده دریایی کشور در جریان این رویداد اشاره کرد و افزود: هماهنگیهای تقریبی برای آباندازی کشتی جدید ساخت ایزوایکو در جریان همایش توسط رییسجمهوری نیز صورت گرفته است.
وی در ادامه از حضور بیش از 100 شرکت و ارگان دریایی در نمایشگاه صنایع دریایی و صنایع وابسته خبر داد و افزود: توجه ویژه به صنایع وابسته در این نمایشگاه، در جهت شکلگیری زنجیره صنعتی در حوزه صنایع دریایی سیاستگزاری شده است تا صنایعی که کمتر برای حضور در بخش دریا انگیزه دارند؛ در این حوزه فعال شوند.
سیف گفت: برای بومیسازی فرهنگ دریایی و آشنا کردن مردم با ظرفیتهای صنایع دریایی، سه جشنواره غذاهای دریایی، عکس صنایع دریایی و مسابقات نقاشی «شهر، محیط زیست، دریا» در جریان نمایشگاه صنایع دریایی و صنایع وابسته برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما