مژگان ریاحی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: امروزه همه مردم به این امر واقف شده اند که صنایع دستی هر کشور ریشه در تاریخ، فرهنگ و تمدن آن ها دارد و به گونه ای معرف فرهنگ هر ملت است.
وی افزود: با توجه به افزایش هزینه های زندگی و نیاز به نیروی کار جدید مشارکت زنان به امری ضروری تبدیل شده است.
وی با اشاره به تاریخچه مشارکت زنان در امر تولید بخصوص محصولات صنایع دستی تصریح کرد: این مشارکت در ادیان ایران باستان و در زمان اسلام وجود داشت اما امروزه نقش زنان در امر تولید و بویژه محصولات صنایع دستی پررنگ تر از قبل شده است.
ریاحی اظهار داشت: امروزه زنان در پست های مختلف مدیریتی در سطح کشور حضوری پررنگ دارند ولی در زمینه صنایع دستی به لحاظ اینکه نیازی به تکنولوژی پیشرفته و سرمایه اولیه ندارد، و نیز برای پر کردن اوقات فراغتشان و پوشش دادن بیکاری فصلی و پنهان در زمینه صنایع دستی فعال تر هستند و بگونه ای که می توان گفت در استان چهارمحال و بختیاری بیش از 80 درصد محصولات صنایع دستی توسط زنان تولید می شوند.
وی با تأکید بر اینکه پراکندگی این مشارکت در تمامی شهرستان های چهارمحال و بختیاری به چشم می خورد، خاطر نشان کرد: این صنایع دستی شامل رشته های گلیم، سرمه دوزی، چرم، البسه محلی و چاپ قلمکار است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شرکت در نمایشگاه ها، بیمه هنرمندان و پرداخت تسهیلات صنایع دستی به ان ها را از جمله این حمایت هایی برشمرد که این اداره کل برای رونق هرچه بیشتر تولیدات صنایع دستی به قعالان این حوزه ارائه می کند.
ریاحی در پاسخ به این سوال شبستان که آیا تولیدات صنایع دستی استان صادر می شوند، گفت: این تولیدات به طور مستقیم از استان چهارمحال و بختیاری صادر نمی شوند ولی امر صادارات از گمرک استان های دیگر به خارج از کشور انجام می شود.
وی صنایع دستی را دارای تأثیر بسزایی در اقتصاد خانواده ها به خصوص در جوامع روستایی و عشایری دانست و افزود: در این جوامع، صنایع دستی موجب ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانوارها شده است.
پایان پیام/
نظر شما