به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد تقی فخریان، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، صبح امروز(7 دی) در جمع خبرنگاران با اشاره به تاسیس نهضت سواد آموزی به فرمان امام خمینی(ره) در هفتم دی ماه سال 58، اظهار داشت: نهضت سواد آموزی به عنوان نهادی انقلابی با عنایت به 52 و نیم درصد بی سوادی قبل از انقلاب به منظور آموزش همگانی و محو بی سوادی تاسیس شد.
وی با بیان اینکه هدف از سوادآموزی ارتقاء سطح فرهنگ عمومی است، افزود: ایجاد فرصت یادگیری برای بزرگسالان و افراد بازمانده از تحصیل و با جهت گیری اسلامی براساس آموزه های دینی و قرآنی، تبدیل فرهنگ وابسته به فرهنگ مستقل و خود کفایی نیز از دیگر اهداف سواد آموزی است.
فخریان با اشاره به حداکثر سن ثبت نام در دوره ابتدایی روزانه به منظور سوادآموزی در شهرها را 9 سال و در روستاها و در بین عشایر یازده سال عنوان کرد و ابراز داشت: بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی این جمعیت در تولید و مناسبات اجتماعی، اداری و اشاعه فرهنگ اسلامی تاثیرگذاری بیشتری دارند.
وی گروه سنی 10 تا 49 سال را گروه سنی هدف برای سواد آموزی در شرایط موجود دانست و ابراز داشت: به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر به صفر رساندن بی سوادی، گروه سنی 10 تا 49 سال برای سواد آموزی انتخاب شده اند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اشاره ای به چالش ها و آسیب های سوادآموزی بیان کرد: جابه جایی و مهاجرت جمعیتی افراد بی سواد در کشور که منجر به عدم شناسایی آن ها می شود، عدم انگیزه بی سوادان و پراکندگی افراد بی سواد، عدم وجود آمار اسمی و آدرس و کد ملی از جمله آسیب های سواد آموزی در کشور است.
وی تعداد آموزشیاران استان را سه هزار و 36 نفر در سال 90 دانست، و گفت: 2 هزار و 237 نفر از آموزشیاران استان استخدام آموزش و پرورش شده اند و شرایط برای استخدام مابقی آموزشیاران استان که بیش از 40 ماه سابقه فعالیت دارند از ابتدای مهر سال جاری فراهم می شود.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ابراز داشت: همه فعالیت های سوادآموزی با عنایت به وجود آموزشیار به شکل واگذاری و با استفاده از ظرفیت معلمین رسمی، حق التدریس و افراد با سواد بومی و محلی در حال انجام است.
وی آموزشگران دوره سوادآموزی و تحکیم را دارای حداقل تحصلیلات دیپلم و یا دانش آموزان دوره متوسطه دانست و افزود: آموزشگران در دوره انتقال باید حداقل دارای مدرک لیسانس باشند.
فخریان با اشاره به تشکیل دبیرخانه ستاد راهبردی استان با همکاری 45 دستگاه و نهاد و ارگان و اصناف در معاونت سواد آموزی استانداری و تشکیل آن توسط فرمانداری ها در شهرستان ها، تصریح کرد: تدوین کتاب فرهنگ اسلامی جهت آموزش به سوادآموزان کشور در دوره انتقال توسط استان خراسان رضوی انجام شده است.
وی پایان بی سوادی را با پوشش صددرصد امکان پذیر دانست و اظهار داشت: استفاده از ظرفیت مدیران مجتمع ها و مدارس در امر جذب و آموزش بی سوادان با اولویت اولیاء بی سواد دانش آموزان امکان پذیر است.
فخریان ادامه داد: آمار و اطلاعات و مشخصات اسمی، آدرس و کد ملی افراد بی سواد در سرشماری سال 90 تاکنون در اختیار نهضت قرار نگرفته است.
وی از اعلام آمادگی 40 دستگاه و نهاد در بحث ریشه کنی بی سوادی در استان خبر داد و اذعان داشت: استانداری خراسان رضوی، صدا و سیما، اداره کل ثبت اسناد و املاک، کمیته امداد، ثبت احوال، بهزیستی، کار و امور اجتماعی، فنی و حرفه ای، امور عشایر و یسیج سازندگی و غیره از دستگاه هایی هستند که برای بحث سوادآموزی اعلام همکاری کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما