به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله سید مجتبی رودباری، عالم برجسته گیلان در جلسه درس اخلاق در جمع طلاب مدارس علمیه شهرستان رشت، اظهار کرد: استفاده از نعمت های الهی به شرط دوری از افراط و اسراف برای مومنین بسیار خوب و شایسته است.
وی با بیان اینکه ساده زیستی، کم خوراک و کم پوشاک بودن از علامت ها و نشانه های مهم مومنین است، ادامه داد: پوشیدن لباس های شهرت و یا استفاده از هر وسیله ای که به نحوی به منظور جلب توجه دیگران و فخر فروشی انجام می شود از مصادیق تجمل گرایی محسوب می شود.
آیت الله رودباری گفت: آمادگی جسمی و روحی برای زندگی در شرایط سخت از مهمترین نتایج قناعت و صرفه جویی در بهرمندی از نعمت هاست لذا چنین افرادی با کمترین امکانات نیازهای خویش را برطرف می کند و از همه مهمتر مشکلات و ناراحتی ها او را از پا در نمی آورد.
این عالم برجسته گیلان با اشاره به اینکه انسان های قانع از نظر روحی و روانی در آرامش هستند و دچار اضطراب و ترس نمی شوند تصریح کرد: فایده دوم و البته مهمتر قناعت چشم پوشی نکردن از حق و نفروختن دین به دنیا و و مورد طمع واقع نشدن از سوی انسان های منحرف است.
وی خاطرنشان کرد: در مقابل انسان های قانع، انسان های تجمل گرا به دلیل اینکه تحقق تمام آرزوهای خود را در دنیا تصور می کنند با اندک ناراحتی از بین می روند و با کوچکترین مشکل اقتصادی به ورطه هلاکت فرو می روند و لذا مشاهده می کنیم مرگ های ناگهانی و سکته های قلبی نیز ناشی از همین استرس ها و ناراحتی های دنیوی و بی ارزش است.
عضو شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان اظهار کرد: طبق روایت معصوم (ع) بهترین عمل ها بی نیازی از ثروت ثروتمندان است و در واقع نان از شغل پست خوردن بهتر از نان از منت رئیس خوردن است.
وی تاکید کرد: افرادی که در مال دنیا طمع بسیار دارند همواره خود را ذلیل و خوار در مقابل کس و ناکس می کنند و در مقابل انسان های قانع چون بی نیاز از دیگران تلقی می شوند همواره مورد احترام سایرین قرار می گیرند.
پایان پیام//
نظر شما