به گزارش خبرگزاری شبستان، وجیه الله جعفری در نشست با استاندار سمنان با بیان اینکه برخی از مواد این قانون نیاز به آیین نامه داشت افزود :با اجرای قانون معادن و نیز سیاستهای جدید معدنی این وزارت خانه، بسترهای قانونی برای توسعه معادن و این بخش فراهم شده است وواگذاری معادن از طریق مزایده به افرادصورت گرفته افراد ذیصلاح رتبه بندی می شوند.
وجیه الله جعفری با اشاره به تولید دو هزار و 500 کیلوگرم طلا از معادن فعال در ایران افزود: درنظراست این رقم تا پایان برنامه به پنج تن برسد وبا توجه به روند فعلی به بیش از پنج تن افزایش می یابد.
وی گفت: در ایران 12 معدن طلا فعال است و با عنایت به قیمت بالای طلا و پایین آمدن حد عیار اقتصادی طلا استقبال بخش خصوصی از معادن طلا افزایش یافته است ودر سه سال اخیر با ورود بخش خصوصی وضعیت اکتشاف و استخراج طلا از معادن رشد مطلوبی داشته است.
وجیه الله جعفری افزود: امسال در بخش صنایع معدنی به جزء ذغالسنگ و بوکسیت در سایر بخشها شاهد رشد تولیدات نسبت به سال قبل هستیم.
وی با بیان اینکه 30 درصد از صادرات غیر نفتی در کشور را مواد معدنی و محصولات صنایع معدنی تشکیل می دهند گفت: امسال در بخش صادرات نیز رشد خوبی داشته ایم.
وی با اشاره به مشکل صدور مواد خام معدنی از ایران گفت: محصولات معدنی باید برای کسب ارزش افزوده بیشتر فرآوری و سپس صادر شود و به همین دلیل با بستن عوارض و ممنوعیت صادرات در صدد مقابله با صادرات خام مواد معدنی در کشور هستیم ودر این زمینه دولت از ایجاد و توسعه صنایع معدنی با هدف فرآوری مواد معدنی و کسب ارزش افزوده بالاتر حمایت می کند.
در این نشست همچنین استاندار سمنان خام فروشی مواد معدنی را یکی از مشکلات بخش معادن خواند و گفت: باید با پرهیز از خام فروشی،ارزش افزوده بخش معدن را ارتقاء داد.
عباس رهی خواستار توجه بیشتر به بخش معدن این استان و به ویژه فعال شدن معادن متروکه در استان سمنان شد.
پایان پیام/
نظر شما