به گزارش خبرگزاری شبستان، عرشه زیردریایی پیشرفته و فوق سنگین طارق محل صدور فرمان آغاز رزمایش ولایت 91 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی قرار گرفت تا گویای موفقیت بزرگ متخصصین توانمند ایرانی در تعمیر و نوسازی این شناور زیرسطحی غول پیکر باشد. بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب برای استفاده از توانمندی های داخلی برای تعمیر و نوسازی زیردریایی کیلوکلاس طارق، این شناور زیر سطحی پیشرفته پس از یک دوره تلاش بی وقفه و موفقیت آمیز مجموعه ای از متخصصین توانمند داخلی، به طور اساسی مورد تعمیر و نوسازی قرار گرفت و در رزمایش ولایت 91 با پیام ˈصلح و دوستیˈ در اعماق آبهای آزاد غوص کرد.
امیر دریادار دوم عباس زمینی فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش با برشمردن موارد اهمیت تعمیر زیردریایی طارق به دست متخصصین ایرانی و نیز با برشمردن مجموعه ای از فناوری های مختلف و پیچیده که در نوسازی این شناور زیرسطحی بکار گرفته شده است، زیردریایی طارق و روند تعمیرات آن را به عنوان یک دانشگاه کامل توصیف کرد.
به گفته این فرمانده نیروی دریایی ارتش که مسوولیت تیم تعمیر طارق را برعهده داشته است، یکی از نکات مهم در روند تعمیر این زیردریایی پیشرفته، استفاده از مجموعه ای از فناوری های پیچیده در زمینه های مکانیک، الکترونیک، الکتریک، هیدرولیک، رادار ، سونار است.
این موفقیت بزرگ در نتیجه یک کار هماهنگ و گروهی و با بهره گیری از استعدادها و دست های توانمند متخصصین جوان ایرانی و استفاده از توان و ظرفیت های بالای تمام دانشگاه های فنی و صنعتی و قطعه سازان کشور حاصل شده است.
یکی از نکات مهم در خصوص تعمیر زیردریایی کیلو کلاس طارق که نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تعدادی از آنها را در اختیار دارد، این است که برای نخستین بار این کار مهم و پیچیده توسط یک کشور غیرسازنده این کلاس زیردریایی فوق سنگین نظامی - تجسسی مورد تعمیر و نوسازی اساسی قرار گرفته است.
تا پیش از این، تمام کشورهای دارنده این کلاس زیردریایی از جمله کشورهای پیشرفته در عرصه صنایع دفاعی و نظامی، مجبور بودند نوسازی این زیردریایی ها را به کشور سازنده آن واگذار کنند اما ایران به عنوان اولین کشور غیرسازنده این شناور زیرسطحی، موفق به نوسازی آن شده است.
با وجود این که تنها دو دهه از ورود اولین شناور زیرسطحی به ناوگان دریایی ایران می گذرد، در این مدت نسبتا کوتاه متخصصین توانمند داخلی با تلاش های شبانه روزی موفق به دستیابی به فناوری وساخت زیردریایی های کلاس سبک و متوسط شده اند.
این توانمندی در حالی به دست آمده است که جمهوری اسلامی ایران در طول بیش از سه دهه اخیر همواره با تحریم های خصمانه کشورهای غربی روبرو بوده اند.
دستیابی به فناوری تعمیرات اساسی و نگهداری زیرسطحی های کیلوکلاس از جمله زیردریایی های طارق از جمله دستاوردهای چشمگیر و قابل توجهی است که در نتیجه اراده و همت بالای متخصصین داخلی به دست آمده است.
این اقدام موفقیت آمیز نیروهای متخصص و متعهد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ کشور در عرصه صنایع دفاعی - دریایی و گام بلند دیگری در جهت دستیابی به پیشرفته ترین فناوری ها برای غوص در اعماق اقیانوس ها محسوب می شود.
پایان پیام/
نظر شما