مژگان ریاحی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: همایش ملی ثبت دی ماه جاری در سمنان برگزار می شود.
وی افزود: ترانه های مشک زنی، شیر دوشی و برزگری، مهارت بافت وریس در فرهنگ بختیاری و مهارت ساخت قفل چالشتری از جمله این آثار به شمار می روند.
وی تصریح کرد: مهارت های ساخت قیچی، انبر، چاقو، مهارت دوخت لچک و مهارت بافت بند از دیگر آثار ارسالی این استان برای ثبت در فهرست آثار ملی به شمار می رود.
ریاحی اظهار داشت: ترانه های برزگری در فرهنگ بختیاری، به عنوان یکی از رایج ترین گونه های ادبیات عامیانه از جایگاه و اهمیت ویژه ای در بین بختیاری ها برخوردار بوده و ترانه های مشک زنی نیز با توجه به معیشت قالب قوم بختیاری که بیشتر دامداری است، از اهمیت خاصی میان آن های برخودار است که ریشه در آیین کار و فرهنگ این قوم دارد.
وی خاطرنشان کرد: وریس نیز در زندگی بختیاری ها کاربرد فراوانی دارد و اغلب به عنوان طناب (در عرض های مختلف) مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین در معرفی لچک گفت: لچک، نیم کلاهی است که زنان بختیاری بر سر می کنند و روی آن مینا می پوشند و دو بند نیز از دوطرف آن آویزان کرده تا لچک را زیر گلو گره بزنند.
پایان پیام/
نظر شما