فریدون فعالی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به وجود تپه های باستانی بی شمار در دشت های استان گلستان و اهمیت این تپه ها و کشف مجموعه فلزی بی نظیر در تپه بازگیر مینودشت به عنوان تورنگ تپه دوم، ایجاد موزه باستان شناسی در استان گلستان ضرورت دارد.
وی افزود: کشف 500 شی فلزی در کاوش های تپه بازگیر مینودشت با حجم دو هزار و 250 کیلو، در کاوش های خاور نزدیک بی سابقه بوده و چنین موردی تاکنون گزارش نشده است.
فعالی، با اشاره به اینکه کاوش ها در این تپه از 20 شهریور تا 20 بهمن سال جاری انجام شد، تصریح کرد: در راستای کشف این مجموعه فلزی مشخص شد که این تپه سابقه هفت هزار ساله دارد و قدمت این مجموعه مکشوفه به یک هزار و 800 تا یک هزار و 900 قبل از میلاد می رسد.
وی، با اشاره به راه اندازی نخستین موزه باز باستان شناسی استان گلستان در این تپه تاریخی، ادامه داد: این تپه تاریخی فرصتی نو در جاذبه گردشگری این استان ایجاد کرده و راه اندازی موزه باز در این تپه تاریخی می تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری جاذب گردشگران داخلی و خارجی به استان گلستان باشد.
فعالی گفت: بخشی از اشیای این کاوش در موزه مینودشت به نمایش گذاشته شده است تا علاقه مندان بتوانند از آنها بازدید کنند.
وی، هزینه صورت گرفته در این کاوش را 70 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: برای انجام سایر امور این کاوش 60 میلیون تومان و هزینه ای بالغ بر یک میلیارد و 250 میلیون تومان برای مرمت اشیای مکشوفه و نگه داری از آنها نیاز است.
فعالی، برپایی همایش بین المللی این تپه تاریخی را در معرفی اهمیت تپه تاریخی بازگیر ضروری دانست.
پایان پیام/
نظر شما