حیاتی ترین پروژه کرمانشاه مورد بی مهری قرار گرفته است

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفت: پالایشگاه آناهیتا به عنوان حیاتی ترین پروژه اشتغالزا و در آمدی استان کرمانشاه، مورد بی مهری قرار گرفته است.

دکتر عبدالرضا مصری، عضو هیئت رئیسه و نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در خصوص وضعیت پالایشگاه آناهیتا گفت: متأسفانه پس از تغییر در مدیریت استان این پروژه کاملاً تعطیل شد و طی سه سال گذشته هیچ رقم جدیدی از سوی سهامداران به آن اختصاص پیدا نکرده است.

 

وی افزود: شاید در این راستا تلاش هایی هم صورت گرفته باشد اما بزرگترین پروژه استان کرمانشاه از ابتدای حیات استان تا بحال مورد بی مهری قرار گرفته است.

 

مصری تصریح کرد: این پروژه برای استان ما حیاتی ترین پروژه هم به لحاظ درآمدی، اشتغال و هم تحرک بخشیدن به فضای کسب و کار در استان بود اما طی سه سال اخیر هیچ گونه توفیقی از سوی سهامداران برای جذب و تخصیص اعتبارات صورت نگرفته است.

 

وی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در سهامداران که موجب مغایرت قانونی در پروژه پالایشگاه آناهیتا شده بود، اظهار داشت: تغییرات ایجاد شده عملاً به معنای تعطیل کردن پروژه بوده است چرا که بنا بر اصل 44 قانون اساسی، دولت قادر به سرمایه گذاری نیست و نهادهای عمومی غیردولتی می توانند سرمایه گذاری کنند که این هم از قبل در پروژه لحاظ شده بود.

 

 نماینده مردم کرمانشاه در خانه ملت، یادآور شد: حدود دو ماه پیگیری کردیم تا تکلیف و ترکیب سهامداران مشخص و نهایی شود.

  

وی افزود: در همین راستا جلسه ای با حضور وزرای نفت و رفاه و تأمین اجتماعی، معاونان مربوطه، روسای شستا، مدیران عامل صندوق بازنشستگی کشور و صندوق بازنشستگی نفت که سهامداران اصلی پروژه بودند، تشکیل شد و در نهایت تکلیف سهامداران مشخص شد.

 

 مصری، در ادامه تأمین اجتماعی، سازمان بازنشستگی و صندوق بازنشستگی نفت را به عنوان سرمایه گذاران اصلی پالایشگاه آناهیتا اعلام کرد و گفت: موضوع بعدی تعیین بانک عامل بود که متأسفانه در این خصوص نیز اقدام مثبت و موثری انجام نشده بود.

  

وی از تعیین بانک های عامل در جلسه ای با حضور مدیران عامل تمام بانک های کشور در دفتر وزیر اقتصاد خبر داد و گفت: باتوجه به رقم بسیار بالای سرمایه گذاری 7/2 میلیارد یورو پالایشگاه که به قیمت های امروز نزدیک به 10 هزار میلیارد تومان است، به این نتیجه رسیدیم که یک بانک نمی تواند کل سرمایه گذاری را تضمین کند و باید سندیکایی از بانک ها ایجاد شود.

 

عضور هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفت: در نهایت بانک صادرات با 25 درصد به عنوان بانک پیشرو و بانک های ملی، ملت، تجارت و صنعت و معدن 17 تا 20 درصد سرمایه گذاری را پذیرفتند.

 

وی یادآور شد: جلسه نهایی نیز با محوریت تعهدات صندوق توسعه ملی برای تأمین ارز مورد نیاز پروژه در همین هفته با حضور معاون اول رئیس جمهور، تمامی سهامداران، بانک های عامل و صندوق توسعه ملی تشکیل می شود تا مبلغ وامی که سهامداران می توانند از صندوق توسعه ملی بگیرند، مشخص شود.

 

مصری، این جلسه را جلسه نهایی برای راه اندازی مجدد پروژه پالایشگاه آناهیتا دانست و گفت: هیچ بحثی از ورود سرمایه گذار خارجی به این پروژه وجود ندارد و تنها راه برای تأمین سرمایه از طریق صندوق توسعه ملی است که دارای موجودی قابل اعتنایی دارد و دیگری نیز از طریق فاینانس چینی پیش بینی شده است.

 

وی مابقی روش های تأمین سرمایه برای پالایشگاه را انحرافی خواند و گفت: نباید تمرکز خود را برای به سرانجام رساندن این پروژه از دست بدهیم.

 

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: رئیس جمهور دستور فاینانس چین را صادر کرده اند و خیلی علاقه مندند این پروژه به نتیجه برسد اما اولویت فاینانس را بعد از صندوق توسعه ملی قرار داده اند.

 

وی از پذیرش صندوق توسعه ملی برای تأمین 75 درصد مبلغ مورد نیاز خبر داد و گفت: ما به دنبال آن هستیم این توافق را به 85 درصد برسانیم که در این صورت قضایای ریشه ای و اصلی آناهیتا حل می شود.

 

مصری، با بیان اینکه با حضور معاون اول رئیس جمهور تکلیف آناهیتا در جلسه نهایی روشن می شود، گفت: مباحث خرید زمین و مطالعات پروژه صورت گرفته است و با مرتفع شدن مشکلات پیش رو به زودی شاهد آغاز مجدد آن خواهیم بود.
 

گفتنی است، پالایشگاه آناهیتا با ظرفیت روزانه 150 هزار شبکه، جزو مصوبات سفرهای استانی رئیس جمهور به استان کرمانشاه است که بنا بود در سال جاری به بهره برداری برسد اما با توجه به مشکلات پیش رو این طرح هنوز به مرحله آغاز عملیات اجرایی نیز نرسیده است.

 

در صورت بهره برداری از این پالایشگاه، روزانه 2/8 میلیون لیتر بنزین و 8/6 میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت کشور اضافه می شود.

 
پایان پیام/

کد خبر 212575

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha