گزیده سرمقاله‌های امروز برخی از روزنامه‌های کشور

روزنامه های کیهان،رسالت،جمهوری اسلامی،تهران امروز درسرمقاله های امروز،به تحلیل مواضع غرب در برنامه هسته ایران،برنام های فرادستی کاندیدا،خودمحوری مسئولین و نگرش غرب در سوریه پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 13 دی به شرح زیر است:

کیهان:

روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان کابوس 2012 و گزینه های زیر میز به قلم حسام الدین برومند به تحلیل برنامه هسته ای ایران و مواضع غرب پرداخته است در بخشی از آن می خوانیم:

بطور مشخص نظام سلطه در سال 2012 تمام گزینه ها و سناریوهای خود را به صحنه آورد تا اهداف توطئه آمیز علیه ایران عملیاتی شود. برای همین است که در این سال و بخصوص ماه های پایانی 2012، دشمنان نشان دار جمهوری اسلامی چندین بار و به کرات این رجز را می خواندند که؛ «همه گزینه ها روی میز است» و اوباما، هیلاری کلینتون، شیمون پرز، نتانیاهو، کامرون، اشتون و... ژست می گرفتند که برنامه ای ویژه علیه ایران تدارک دیده اند و ایران چاره ای جز عقب نشینی از برنامه هسته ای ندارد.
مجموعه سخنان و اظهارات مقامات غربی و صهیونیستی درباره ایران در سال 2012 و پروژه هایی که علیه جمهوری اسلامی پیش کشیدند به وضوح نشان می دهد آنها سال 2012 را یک سال ویژه و حساس در مقابله و مواجهه با ایران ارزیابی کرده اند.
از سوی دیگر؛ برای اینکه ارزیابی و برآورد آنها در موضوعی به نام «جمهوری اسلامی ایران» به ثمر بنشیند و با کمترین اشتباه محاسباتی همراه باشد؛ تاکتیک های متعدد، پروژه های مختلف و گزینه های متنوع سیاسی، اقتصادی، دیپلماتیک، عملیات روانی و حتی تهدیدات نظامی را ساماندهی کردند.
آنچه محرز است این است که دشمن، سال 2012 را در مواجهه با ایران به عنوان یک «نقطه عطف» تعریف کرده بود که بر مبنای مختصات طراحی شده آنها به اصطلاح کاری ترین ضربات را به جمهوری اسلامی وارد کند اما اکنون باید دید این اتفاق افتاده است؟ دشمن در برآورد و ارزیابی خود علیه ایران موفق بوده است؟ چه میزان از پروژه ها و تحرکات دسیسه آلود جبهه غربی- عبری بر ضد ایران به نتیجه رسیده است؟ ضریب اشتباه محاسباتی آنها علیه جمهوری اسلامی چه مقدار بوده است؟
رسالت:

روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان نسبت برنامه‌های نامزدها با برنامه‌های فرادستی به قلم صالح اسکندری به تحلیل برنامه کاندیدای در دوره ریاست جمهوری پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

روز گذشته در قسمت اول این نوشتاربه علل گرایش به برنامه‌محوری در انتخابات در نظام مردم‌سالاری دینی در دو سطح تحلیل ارزشی و ساختاری پرداخته شد. در ادامه مباحث ساختاری امروز به مقوله نسبت برنامه‌های نامزدها و جریانات سیاسی با برنامه‌های فرادستی و همچنین سطح تحلیل رفتاری در برنامه محوری در انتخابات می پردازیم.
در سطح تحلیل ساختاری نسبت برنامه‌های نامزدها و جریانات سیاسی با برنامه‌های فرادستی یک ارزش سیاسی است که بسته به کیفیت مردم‌سالاری ها متفاوت است. تجانس ساختاری برنامه هایی که معمولا در انتخابات مطرح می شود و سایر برنامه های کلان در اداره یک کشور وجود دارد یکی از ضروریات حکمرانی باثبات است. هنجارسازی‌های درونی و ایستاربندی‌های اجتماعی حول برنامه‌محوری در انتخابات دوره‌های مختلف نیز مانند سایر پدیده‌های سیاسی آسیب‌پذیر است.
برنامه‌محوری در انتخابات یکی از الگوهای دقیق برای رسیدن به یک دموکراسی و مردم‌سالاری کیفی است که با عقلانی‌تر شدن رفتار انتخاباتی رأی‌دهندگان می‌تواند مقدمات توسعه و پیشرفت یک کشور را فراهم کند؛ اما اگر این برنامه‌محوری در تعارض با قواعد تصمیم‌گیری (Decisionrules) در یک کشور باشد، نتیجه‌ای به جز بر هم زدن ثبات سیاسی و اجتماعی و موجی از تنش‌های روانی در جامعه ندارد.
تهران امروز:

روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان پرهیز مسئولین از خود محوری به قلم سیدمحمد غروی به تحلیل نگرش مسئولین نسبت به برنامه های مختلف پرداخته است که در بخش از آن آمده است:

وجود حفظ آرامش در حل هر مسئله‌ای ضروری است.در مسائل مملکتی و اداره کشور قاعدتا اختلاف نظر‌ها یا اصطکاک‌هایی در مسائل جزئی پیش می‌آید، اما آنچه در چارچوب یک کشور واضح و روشن است، این است که سه قوه مجریه،مقننه و قضائیه در یک راستا قرار دارند. هرچند وظایف جداگانه‌ای برای آنها مفروض است. باید تاکید شود، مهم‌ترین وظیفه همه نهادهای حکومت حفظ منافع کشور و رسیدگی به امور مردم است.این وظیفه در کشور اسلامی ایران در فضای کنونی و با توجه به توصیه‌ها وشعائر دینی با درجه اهمیت بیشتری مدنظر است.در چند وقت اخیر رهبر معظم انقلاب در سخنان خود به حفظ آرامش در کشور و ایجاد فضایی آرام بخصوص در ایام نزدیک به انتخابات تاکید کرده‌اند.ایشان اهمیت موضوع را تا جایی دانسته‌اند که کسانی را که بر خلاف این رویه عمل کنند را خائنین به این نظام دانسته‌اند. بزرگانی که ما می‌شناسیم؛ همه معتقدند نباید نظام را تضعیف کرد. اگر خدایی نکرده به این نظام صدمه وارد شود به اسلام صدمه وارد شده است. در نتیجه گاهی اوقات به سکوت واگذار می‌شود و گاهی اوقات اصلا ورود پیدا نمی کنند. این تشخیص اهم ومهم است.از این رو چنین انتظار می‌رود که مقامات بلند پایه برای حل بحران‌های کشور به مشورت با هم بنشینند.اختلافات و اصطکاک‌های احتمالی رابا همفکری حل کنند یا در موارد مهم‌تر به رهبری مراجعه کنند. توجه به این مسئله که اختلافات بین قوا در بین مردم کشیده نشود تا مانع تشدید تنش و نگرانی در بین مردم شود مسئله‌ای است که همواره مود تاکید بزرگان قرار گرفته است از این رو بهتر است به گونه‌ای وارد مسائل شد که باعث برخورد یا ایجاد فضای متشنج در جامعه نشود.
جمهوری اسلامی:

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان غرب سوریه را سرزمین سوخته می خواهد به تحلیل نگرش غرب نسبت به این کشور روابط پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:

علاوه بر اخضر ابراهیمی، روسیه نیز، گفتگو و مذاکره را به عنوان تنها چاره برای معضل سوریه عنوان و هرگونه راه حل نظامی برای حل بحران این کشور را رد کرد. این موضع روسیه درحالی مطرح شد که در روزهای قبل از آن گزارش‌هایی مبنی بر تغییر موضع روسیه در قبال سوریه شایع شده بود. لاوروف وزیر خارجه روسیه در این زمینه بار دیگر تاکید کرد مسکو هرگونه قطعنامه‌ای که راه را برای مداخله نظامی در سوریه باز کند وتو خواهد کرد.
اخضر ابراهیمی در کنار هشدارهای خود، طرح تشکیل دولت ائتلافی را نیز مطرح کرد که شورا‌ی مخالفان سوریه آنرا رد کرده است. دلیل این امر نیز روشن است، شورای مخالفان ابزار دست جبهه بین‌المللی ضد سوری می‌باشد و این جبهه نیز منافع خود را در حذف حکومت فعلی سوریه، می‌بیند و کاری به این موضوع ندارد که این هدف آنها به بهای خون دهها هزار سوری دیگر و ویران شدن کامل سوریه تمام شود.
سرکرده گروه تروریستی "النصره" که میدان‌دار اقدامات مسلحانه در سوریه است در واکنش به طرح اخضر ابراهیمی گفت: ما اقدامات اخضر ابراهیمی را به رسمیت نمی‌شناسیم. علاوه بر این، "معاذ الخطیب" که در مسند رئیس شورای مخالفان قرار دارد و گروه وی از جانب دولت‌های غربی و متحدان آنان در منطقه از جمله قطر، عربستان و ترکیه حمایت می‌شود نیز اعلام کرده است طرح جدید را نمی‌پذیرد. وی با تاکید بر مواضع گذشته و درخواست برکناری بشار اسد به عنوان پیش شرط هرگونه طرحی برای سوریه، خواستار عذرخواهی مسکو به دلیل حمایتش از اسد شد!
پایان پیام/

 

کد خبر 212852

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha