از برگزاری رزمایش ولایت 91 تا واگذاری واحدهای مسکونی به زلزله زدگان

شهید ستاری پدر دانشجویان هوایی بود ،رزمایش ولایت 91 نشان دهنده اقتدار ماست،واگذاری مرحله دوم واحدهای مسکونی ساخته شده سپاه به زلزله‌زدگان آذربایجان در روزهای آینده از مهمترین عناوین خبری نیرو های مسلح است.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی شبستان، ممهترین عناوین خبری نیروهای مسلح در هفته گذشته به شرح زیر است:

سفارش فرمانده کل قوا در حوزه دیده‌بانی/شهید ستاری پدر دانشجویان هوایی بود
امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) در مراسم گرامیداشت شهید سرلشکر منصور ستاری که صبح امروز سه‌شنبه برگزار شد، گفت: شهید ستاری ابتکارات و اقدامات بسیار مفیدی در نیروی هوایی و پدافند هوایی داشت.

وی افزود: 14 آبان امسال نزد فرمانده معظم کل قوا بودم و 55 دقیقه راجع به مسائل پدافند با ایشان صحبت کردم که 5 دقیقه آن در خصوص شهید ستاری بود.

وی ادامه داد:‌ ایشان به شایستگی از شهید ستاری یاد کردند و من خدمت‌شان گفتم شهید ستاری برای اولین بار در عملیات والفجر 8 سیستم پدافندی را متحرک سازی کرد و ایشان نیز فرمودند این کار را دنبال کنید و در مورد سامانه S200 هم این امر صورت بگیرد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) در ادامه سخنانش تصریح کرد: کار بزرگ دیگری که شهید ستاری انجام داد، تشکیل شبکه دیده‌بانی با استعداد ورود 500 نفر بود. این شهید بزرگوار پایه‌گذار دیده بانی کشور شد و از آن موقع تا امروز این استعداد به 10 برابر رسیده است.

امیر اسماعیلی تاکید کرد: همچنین یکی از سفارشات مؤکد فرمانده معظم کل قوا سفارش به پیشرفت دیده‌بانی بود.

وی افزود: زمانی که شهید ستاری صحبت از فرماندهی بخش فرماندهی و کنترل و شبکه یکپارچه می‌کرد، کسی در کشور اطلاعی از آن نداشت و شهید ستاری آن را پایه‌گذاری کرد.

امیر اسماعیلی تاکید کرد: این شهید بزرگوار تعمیر و نگهداری در بخش آفندی، پدافندی، تولید محصول و غیره را به خوبی در کشور نهادینه کرد و به ما جرات داد که سراغ مشکلات برویم و متوقف نشویم.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ادامه داد: بزرگترین کار شهید ستاری تاسیس دانشگاه هوایی بود و من در جلسه 14 آبان خدمت حضرت آقا عرض کردم شهید ستاری با آن همه مشاغل هر دو هفته به دانشگاه می‌آمد و زمانی که وارد دانشگاه می‌شد ما حس می‌کردیم پدرمان آمده است.
رزمایش ولایت 91 نشان دهنده اقتدار ماست
در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوم سیما، امیر دریادار حبیب الله سیاری اهمیت دریا برای کشورمان را دارای ابعاد مختلف از جمله، اقتصادی، منابع انرژی، منابع غذایی، انتقال فرهنگ و جنبه های دفاعی ذکر کرد و گفت: اهداف رزمایش ولایت 91 شامل نشان دادن توان نظام جمهوری اسلامی در برقراری امنیت در عرصه دریا و نیز ارسال پیام صلح و دوستی برای کشورهای منطقه بود.

وی درباره مراحل رزمایش افزود: روز اول و مرحله اول حرکت به سمت منطقه استقرار با وسعت یک میلیون کیلومتر مربع، مرحله دوم تشکیل دو نیروی نارنجی (دشمن) و مدافع (آبی) و انجام مراحل تاکتیکی شامل دفاع از ساحل و مرحله بعدی هم پرتاب اژدرها و موشک ها بود، تا اینکه در نهایت نیروها و واحدها به سمت محل های استقرار خود بازگردند.

امیر سیاری مرحله اول رزمایش را با وجود باد بسیار شدید و امواج سهمگین، با موفقیت ذکر کرد و گفت: منطقه ای که ما برای رزمایش انتخاب کردیم از چند روز قبل به صورت پیوسته در روی خط رادیوهای شناورهای منطقه اعلام می شد از این رو اطمینان از این که خطری برای هیچ کسی وجود ندارد حاصل شد، از جمله امروز و در زمان شلیک موشک قادر، اعلام شد که کشتی تجاری در نزدیکی هدف قرار گرفته که پرتاب تا خروج این کشتی به منطقه بی خطر به تعویق افتاد.

وی پهپادهای کشورمان را نیز دارای توانمندی خوب دانست و افزود: ما نه فقط از پهپادهای نیروی دریایی بلکه از پهپادهای قرارگاه ارتش و هوا فضای سپاه هم که همه ساخت داخل هستند در شناسایی نهایت استفاده را کردیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اهمیت دانش در برتری دریایی تصریح کرد: از افتخارات ما ارتباط با اکثر دانشگاه های کشور برای ساخت تجهیزات است و امروز تجهیزات سطحی، زیر دریایی، اژدرها و موشک های ما کاملا بومی شده است.

وی در باره تفاوت رزمایش امسال با سال گذشته هم گفت: از جهات مختلف شامل منطقه، توان زیردریایی ها،‌ناوها و ناوشکن ها، سرعت استقرار، تنوع اژدرها و موشک ها و دیگر تجهیزات، رزمایش امسال با سال گذشته تفاوت داشت.

امیر دریادار سیاری به کارگیری تجهیزات مناسب و استفاده از نیروی انسانی متعهد و متخصص را از برنامه کاری نیروی دریای برشمرد و افزود: ما باید تاکتیک های مناسب خود را داشته باشیم و از تجربه های 8 سال دفاع مقدس استفاده کنیم، در رزمایش ها هم با ارزیابی، اشکالات را شناسایی و برطرف کرده و توانمندی را بالا می بریم.

فرمانده نیروی دریایی با اشاره به وابستگی این نیرو به خارج در پیش از انقلاب گفت: در 67 روز اول جنگ نیروی دریایی عراق را شکست دادیم و دچار کمبود قطعه شدیم، بنابر این به سمت ساخت قطعات رفتیم و تا پایان دفاع مقدس، قطعه هم ساختیم.

وی افزود: اما در دوران پس از جنگ، به سمت ساخت ناو موشک انداز رفتیم و پیکان و جوشن را با همان نامها ساختیم، سپس ناوشکن که سطح آن خیلی بالاتر از ناو است و اکنون زیردریایی هم می سازیم.

دریادار سیاری تصریح کرد: امروزه آموزش نیروها نیز همه در مراکز آموزشی خود نیروی دریایی انجام می شود.
واگذاری مرحله دوم واحدهای مسکونی ساخته شده سپاه به زلزله‌زدگان آذربایجان در روزهای آینده
سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه، با تشریح اقدامات و فعالیتهای سپاه و بسیج در جریان زلزله آذربایجان شرقی و اعلام خبر تحویل مرحله دوم واحدهای مسکونی ساخت سپاه و بسیج به هموطنان زلزله زده طی روزهای آینده و نگاه سپاه به ماموریت خود در عرصه خدمت رسانی و کمک به مردم اظهار داشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهادی مردمی که از طریق بسیج با آحاد و توده های مردم متصل است رابطه عاطفی، معنادار و دو سویه ای را با مردم برقرار کرده و خود را شریک غمها و شادیهای آنان می‌داند.

وی ضمن تاکید بر اینکه سپاه در زمینه مقابله با حوادث و بلایای طبیعی از تجربیات ارزشمندی برخوردار است، زلزله بم را نمونه‌ای بارز از این تجارب خواند و تصریح کرد: سپاه در زلزله بم به دلیل حجم، گستردگی و وسعتی که داشت یافته‌های با ارزشی را به خصوص در موضوع حضور به موقع و امداد و نجات که تاثیر زیادی در کاهش تلفات زلزله داشت به دست آورد و شایسته است در اینجا یادی می کنیم از تلاش‌های سرلشکر شهید احمد کاظمی – فرمانده وقت نیروی هوایی سپاه- که نقش موثری را در مدیریت ترابری هوایی انتقال مجروحان به استان‌های مجاور ایفا کرد.

مسئول روابط عمومی کل سپاه با اشاره به فعالیت‌های سپاه در حوزه ساخت و ساز و اسکان آسیب‌دیدگان زلزله اظهار داشت: در جریان زلزله آذربایجان، سپاه علاوه بر استفاده از تجارب ارزشمند خود در فاز امداد و نجات، در مرحله ساخت و ساز و اسکان نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی همچون بسیج سازندگی، بیش از 10 سپاه استانی، بخش‌های حمل و نقل و پشتیبانی و بخشی از توان مهندسی نیروی زمینی و دریایی توانست نقش تاثیرگذاری را در این عرصه ایفا کند.

وی بهره گیری از توانمندی مردم منطقه آذربایجان به ویژه بسیجیان استان در کمک به احداث واحدهای مسکونی و تسریع امور را از نکات حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: استفاده از توان و ظرفیت‌های موجود در جهت احداث واحدهای مسکونی و اسکان هموطنان زلزله زده آذربایجانی به گونه‌ای بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دربازه زمانی نسبتا کوتاهی توانسته است بخش اعظمی از 2000 واحد مسکونی و 12000 واحد چند منظوره‌ای را که از احداث آنها اعلام آمادگی کرده بود را به پایان برساند.

سردار شریف در ادامه با بیان اینکه فاز اول واگذاری واحدهای احداث شده توسط سپاه با حضور سرلشکر جعفری تحویل شد از فاز دوم واگذاری این واحدها با حضور یکی از مسئولین عالیرتبه سپاه در روزهای آینده‌ خبر داد و تاکید کرد: آنچه امروز تحت عنوان افتتاح از آن یاد می‌شود تنها به منظور ارائه اسناد و مدارک این واحدها می‌باشد و واحدهای مسکونی احداث شده توسط سپاه به محض آماده سازی واگذار می شوند.

وی در ادامه به اقدامات حوزه بهداشت و درمان سپاه در مناطقه زلزله زده نیز اشاره کرد و اظهار داشت: راه اندازی بیمارستان صحرایی، اعزام پزشک توسط بسیج جامعه پزشکی، بهره گیری از پزشکان مراکز بهداری سپاه بویژه مرکز بهداری شمال غرب سپاه و حضور گسترده و ارائه خدمات بهداشتی درمانی به زلزله زدگان از ابتدای وقوع حادثه کمک شایانی را در بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی مردم منطقه داشت.

سردار شریف با بیان اینکه حوزه نمایندگی ولی فقیه در استان آذربایجان، بسیج طلاب و مجموعه فرهنگی سپاه نیز نقش قابل توجهی را در ارائه خدمات فرهنگی به زلزله زدگان ایفا کرده اند گفت: اعزام روحانیون و مبلغین و برگزاری مسابقات فرهنگی، ورزشی برای مردمی که بخش عمده ای از اماکن فرهنگی خود را از دست داده اند تاثیرات مطلوب روحی را بویژه در روستاها بر جای گذاشت.

مسئول روابط عمومی کل سپاه در پایان با تقدیر از مسئولین بنیاد مسکن و استانداری آذربایجان شرقی که وظیفه هماهنگی مقدمات و بسترسازی امور را بر عهده داشتند، محور هماهنگی اقدامات سپاه در جریان زلزله را سپاه عاشورا به فرماندهی سردار پورجمشیدیان و محور ساخت و سازها را بسیج سازندگی با مسئولیت سردار خراسانی عنوان کرد و گفت: در جریان بازدید فرمانده کل سپاه از مناطق زلزله زده شمال شرق کشور به دلیل مدیریت خوبی که سپاه عاشورا و بسیج سازندگی داشتند سردار جعفری تلاش های ارزنده این دو مجموعه بویژه فرماندهان و مسئولین آنها را مورد تقدیر قرار دادند.

بالگرد پیشرفته رزمی طوفان 2 به بهره برداری رسید

در دویست و هشتاد و نهمین روز از سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بالگرد پیشرفته رزمی طوفان 2 ساخت سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع به بهره برداری رسید.

قدر تهاجمی، هدفگیری دقیق، سامانه کنترل آتش دیجیتال و دید در شب، مدیریت هوشمند مرکزی سلاح از ویژگی های این بالگرد رزمی است.

سردار وحیدی در مراسم بهره برداری از این بالگرد با اشاره به وجود 11 سامانه پیشرفته در این بالگرد گفت: این بالگرد از نظر کیفیت مطابق استانداردهای روز دنیا است.

سردار وحیدی به پیشرفتهای کشورمان در بخش تجهیزات صنایع هوایی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ایران به عنوان 10 کشور برتر در حوزه طراحی و ساخت صنایع هوایی در دنیا مطرح است.

وی گفت: در بالگرد طوفان 2 مجموعه ارزشمند از فناوریهای بومی صنایع وابسته به وزارت دفاع در حوزه های الکترونیک، اپتیک، لیزر و سلاح بکار گرفته شده است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: بحمدالله امروز 2 فروند از این نوع بالگرد به ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحویل گردید و با تولید و تحویل انبوه آن توان رزمی – عملیاتی نیروهای مسلح به نحو قابل توجهی افزایش می یابد.

سردار وحیدی تولید این بالگرد را در راستای اجرای فرامین و تدابیر فرماندهی معظم کل قوا برشمرد و افزود: بالگرد طوفان 2 نمادی از خودباوری، خلاقیت و بی اثر کردن تحریم های دشمنان است.

وی با بیان اینکه روند خود اتکایی کامل در صنایع دفاعی بویژه در بخش صنایع هوایی با قدرت و سرعت در حال انجام است تاکید کرد، تولید تجهیزات روز آمد و پیشرفته مورد نیاز نیروهای مسلح از راهبرد های مهم و اصلی وزارت دفاع به شمار می رود که با جدیت درحال انجام است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کاربرد بالگرد تهاجمی طوفان 2 را در عملیات پشتیبانی دفاعی و استراتژیک دانست و گفت: این بالگرد مهجز به سامانه کنترل راکت انداز دیجیتال و نمایشگر چند منظوره نیز هست.

سردار وحیدی با تبریک این موفقیت بزرگ به محضر فرماندهی معظم کل قوا، نیروهای مسلح و ملت شریف ایران، از دست اندرکاران این پروژه مهم، در بخش های مختلف وزارت دفاع بویژه سازمان صنایع هوایی تشکر و قدر دانی کرد.
دریادار رستگاری: تحقق همه اهداف برگزاری رزمایش دریایی ولایت 91

امیر دریادار امیر رستگاری، سخنگوی رزمایش ولایت 91 این رزمایش را موفقیت آمیز ارزیابی کرد و گفت: در پایان این رزمایش عملیات ضد استقرار آغاز شد و بر این اساس یگان های شرکت کننده در رزمایش به پایگاه های خود باز می گردند. در 6 روز برگزاری این رزمایش تمامی اهداف از پیش تعیین شده به طور کامل محقق شد و همه یگان ها و ستادهای عملیاتی تمرینات مدنظر را به خوبی و با موفقیت انجام دادند.
وی سرعت واکنش سریع یگان های عملیاتی را یکی از برجسته ترین ویژگی این رزمایش عنوان کرد و گفت: سرعت واکنش یگان های عملیاتی برای حضور در صحنه و یا شرکت در عملیات بسیار بالا و فراتر از حد انتظار بود.
سخنگوی رزمایش ولایت 91 گفت: در این رزمایش موشک های برد بلند و متوسط بخوبی به اهداف تعیین شده اصابت کرد.
امیردریادار رستگاری افزود: قدرت تخریب اژدرها هم بسیار بالا بود و توانست شناور هدف را به دو نیم کند و در این رزمایش ارزیابی بسیار خوبی از اژدرهای داریم.
معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اعلام این که بعد از خاتمه رزمایش ولایت 91، رزمایش های تخصصی این نیرو بار دیگر در بخش های مختلف زیردریایی ها، هواناوها، اژدرها و پهپادها از سرگرفته خواهد شد، گفت: در پایان سال 92 و یا آغاز سال 93 نیز پس ازصدور مجوزهای لازم و تصمیم مقامات عالی رتبه ارتش، رزمایشی بزرگ برگزار خواهیم کرد که این رزمایش تلفیقی از رزمایش های تخصصی یگان ها و بخش های مختلف نیروی دریایی ارتش خواهد بود.

پایان پیام/

کد خبر 213144

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha