به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی محدثی درباره رشد اشعار عاشورایی بعد از پیروزی انقلاب گفت: شعر عاشورایی در سالهای پس از انقلاب روند رو به رشدی در پیش گرفت و در ادامه به سرعت از لحاظ کمی و کیفی پیشرفت کرد به گونهای که میتوان اشعار عاشورایی خلق شده در این سی سال را جدا از اشعار عاشورایی دیگر در طول تاریخ ادبیات بررسی کرد.
وی افزود: محتویات اشعار پس از انقلاب از توصیف و تعریف فضای عاشورا به انتقال مفاهیم عمیقتری همچون ایثار و شهادت و تفسیر پیام آن پرداختند. توجه به فلسفه قیام عاشورا، تبیین چرایی رخ دادن این اتفاق، نقشی که هر یک از افراد شرکتکننده در آن داشتند از دیگر ویژگیهای اشعار عاشورایی در شعر پس از انقلاب است. شاعران سعی میکنند شعر را با دستاوردهای جهان اسلام پیوند دهند و آثار قابل تاملی خلق کنند.
محدثی درباره نقش زنان عاشورایی در اشعار عاشورایی سی سال گذشته اظهار داشت: تاریخ شعر فارسی تصویر روشن و واضحی از زنان عاشورایی به ما نمیدهد، میان اشعار این چند سال توجه به این مضوع کمرنگ است و این کنگره نگاه نویی به موضوع عاشورا است. امروزه به برکت انقلاب اسلامی حضور خود خانمها در عرصههای ادبی افزایش پیدا کرده و رشد شاعران زن چشمگیر و ارزشمند است. با توجه به احساسات رقیق و دریافتهای عمیق عاطفی زنان، آنها بهتر میتوانند درباره موضوعاتی از این دست شعر بسرایند و این حرکت میتواند ظرفیتهای پنهان شعر زنان را معلوم کند.
این شاعر درباره نقش زنان در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی گفت: طبق فرمایش خود امام (ره) «از دامان زن مرد به معراج میرود»، با توجه به این موضوع ما به نقش پررنگ زنان در عرصههای اجتماعی پی میبریم. نقش زن همواره نقش پشتیبانی و حمایتی بوده در حالی که در بسیاری از موارد در اجتماع، سیاست و فرهنگ نقش اجرایی نیز به عهده داشتند، به خصوص در زمان جنگ در راستای پیشبرد اهداف انقلاب بسیاری از زنان در زمینه درمان و پزشکی پشت جبههها به کشور خدمت میکردند. این موضوعات قابل تامل است و توجه به آنها در این کنگره هوشمندانه و مفید است.
پایان پیام/
نظر شما