به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم تودیع و معارفه رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی عصر امروز با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، رسول جعفریان، محمد رجبی دوانی و جمعی از فرهیختگان و رؤسای سابق کتابخانه مجلس در محل سالن قدیمی مجلس برگزار شد.
بر این اساس، در این مراسم، حجتالاسلام مهدویراد پیام آیتالله سبحانی را قرائت کرد و سپس درباره محسنات و عملکرد رییس سابق کتابخانه مجلس سخن گفت.
همچنین، دکتر بجنوردی، رییس مرکز دایرهالمعارف ایران در این مراسم طی سخنانی مسئله فرهنگ را روح ملت دانست و گفت: ایرانیان نقش بسیار برجستهای در شکوفایی فرهنگ اسلامی داشتند، بنابراین ما باید با وجود مشکلات پدیدآمده برای دولت عنایت و توجه به فرهنگ را نسبت به کارهایمان در نظر بگیریم.
وی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه چرا ما نباید بزرگترین کتابخانه جهان اسلام را داشته باشیم، خاطرنشان کرد: ما هم توانایی مادی و هم معنوی این مهم را داریم. اگر ایران محل تردد اساتید، پژوهشگران و محققان جهان اسلام شود و منابع تحقیقی نیز از تمامی کشورهای اسلامی جمعآوری شود در این صورت است که ما قدرتمند میشویم چرا که قدرت از اندیشه برمیآید. جعفریان در مدت 4 سال ریاستشان بینظیر عمل کردند و تمام 20 هزار نسخه خطی و کتابهای چاپ سنگی موجود را به صورت دیجیتالی ارایه دادند و محققان نیز از این منابع استفاده کردند.
به گزارش شبستان، حجتالاسلام رسول جعفریان، رییس سابق کتابخانه مجلس نیز در این مراسم گفت: جامعه ما نیاز به حمایت از پژوهشگران در سه بعد دارد، اول اینکه حمایت معنوی شامل تمام مسایلی که امکانات و منابع را دربر میگیرد باید به صورت جدی در اختیار پژوهشگران گزارده شود، دوم اینکه حمایت عاطفی نسبت به پژوهشگران ما وجود ندارد و کسی با آنها احساس همسویی ندارد، همچنان که چند پژوهشگر ما طی چند ماه گذشته پس از درگذشتشان جایی در قطعه نامآوران بهشت زهرا نداشتهاند.
وی ادامه داد: سومین نکته این است که پژوهشهای ما کمی رنگ دولتی به خود گرفته است، در صورتی که باید دولت حامی مؤسساتی باشد که مستقل کار میکنند البته هر حکومتی حق دارد برای خود مراکز و مؤسساتی داشته باشد اما جایی مثل کتابخانههای بزرگ توجه ویژهای را میطلبند.
جعفریان با اشاره به اینکه تجربه فعالیت در کتابخانه و دانشگاه را دارد، تأکید کرد: ما از خیل عظیم استعدادهایمان در دانشگاهها استفاده نمیکنیم؛ امروز تحصیلات تکمیلی ما چنان اوج گرفته و پیشرفت میکند اما به لحاظ امکانات کتابخانهای دچار مشکل هستند و با وجود تکنولوژیهای موجود امکانات کتابخانهای اندکی در اختیار آنها است. تلاش من در زمان ریاستام در کتابخانه مجلس بازکردن راه دانشجوها به کتابخانه بود و در این زمینه از کارهای دانشجویی با وجود کاستیهایشان استقبال میکردیم.
رییس سابق کتابخانه مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: نخبگی در ملت ما درصد بالایی دارد اما در روزگاری هستیم که کمی بیتوجهی به نخبگی میشود و رویه حاکم آن را تشدید میکند، بنابراین تا زمانی که به اینگونه رفتار شود اقبال به کتاب نیز به همین صورت ادامه خواهد یافت. در زمان ریاستام آقای لاریجانی دست مرا در این ارتباط بازگذاشتند و به همین دلیل قدمهای مؤثری در این راستا برداشته شد.
به گزارش خبرنگار شبستان، سخنران بعدی، محمد رجبی دوانی، رییس جدید کتابخانه مجلس بود که وی نیز به قرائت برخی از محسنات جعفریان پرداخت.
وی گفت: در مورد آقای جعفریان فقط لقب مدیر شایسته گفتن کم است چرا که ایشان عاشقی هستند که در حوزه کتاب از جان مایه میگذارند.
وی با اشاره به تحقیقات، پژوهشها و مدارج علمی جعفریان گفت: من توصیف آقای جعفریان را از مرحوم پدرم که اتفاقا امروز سالگرد درگذشت ایشان است، شنیدم. پدرم معمولا تعریف دیگران را کم میگفتند اما ذکر خیر جناب جعفریان و زندگی پربرکت ایشان همیشه از زبان پدرم گفته میشد.
رجبی در ادامه با اشاره به رؤسای سابق کتابخانه مجلس چون دکتر حائری در مورد وی اظهار کرد: آقای حائری مجموعه کتابخانه مجلس را با تعصب خاصی حراست کردند، شاید حوادثی که اوایل انقلاب رخ داد و طبعا میتوانست آسیبهای جدی را به منابع موجود وارد کند به خاطر جناب حائری محقق نشد.
وی تأکید کرد: جعفریان ثمره فعالیتهای یک نسل از مدیران کتابخانه را با همت خود به اوج رساند.
محمد رجبی دوانی در ادامه به ارتباط فرهنگی بین مجالس کشورها برای توسعه اشاره کرد و گفت: کتابخانه مجلس باید تعامل بیشتری با کتابخانههای بزرگ کشور برقرار کند تا فعالیتهای بسیار در کتابخانهها به نوعی بین آنها تقسیم شود چرا که آقای لاریجانی به انقباض بودجه در اوضاع کنونی اشاره کردند، بنابراین سعی میکنم هدفام را بزرگ در نظر بگیریم تا دستکم دستاوردها و منابع موجود کتابخانه مجلس حفظ شود.
پایان پیام/
نظر شما