قدرت تصمیم‌گیری و قاطعیت؛ شاخصه خانواده اهل مسجد

در خانواده‌ای که اعضای آن حضوری فعال در مسجد دارند افرادی ظاهر می‌شوند که انسان‌هایی با اراده و جدی هستند و همیشه هنگام انجام‌ کارها اراده را حاکم می‌کنند، نه عادت را.

خبرگزاری شبستان: در خانواده اهل مسجد بهترین و عالی‌ترین مراقبت روحی آن است که والدین فرزندان و اعضای خانواده خویش را به گونه‌ای تربیت کنند که از خداوند متعال اطاعت کنند و همواره نماز را اقامه کنند. باید توجه داشت که فقط در خانواده‌های اهل ایمان و مسجد انسان‌های بزرگ ظاهر می‌شود و مسیر تاریخ را بر اساس اراده والای خویش تغییر می‌دهند. در این نوشتار بخش دیگری از شاخصه‌های خانواده اهل مسجد را بررسی می‌کنیم.

 

تربیت عقلانی
تربیت عقلانی شاخص‌ ممتاز خانواده‌ مسجدی است زیرا در وجود انسان هیچ موهبتی به اندازه عقل و نیروی تفکر ارزش حیاتی و انسانی ندارد. اصولا قوای خدادادی و موهبت‌ها هنگامی برای انسان سودمند هستند که تحت رهبری و اختیار کامل عقل باشند. همچنین مواهب اکتسابی فقط از طریق بکارگیری قوای عقلانی و نیروی تفکر به دست میِ‌آیند. داشتن موهبت ایمان، معرفت، دانش و حتی موهبت‌های زودگذر مادی در سایه تعقل و تفکر امکان پیدا می‌کند. همچنین هر نوع تکامل و ترقی معنوی و مادی انسان مرهون بکارگیری این موهبت بزرگ و مقدس است. از پیامبر (ص) نقل شده است: خداوند به بندگانش چیزی بهتر از عقل نبخشیده است زیرا خوابیدن عاقل از شب‌بیداری جاهل و نادان بهتر است و در منزل‌بودن عاقل از مسافرت جاهل (به سوی حج و جهاد) نیکوتر است و خداوند پیامبر و رسولی را مبعوث نکرد مگر زمانی که عقل او کامل شد و بر عقول همه امت‌اش برتری یافت.
 

تصمیم‌گیری و قاطعیت
در خانواده‌ای که اعضای آن حضوری فعال در مسجد دارند افرادی ظاهر می‌شوند که انسان‌هایی با اراده و جدی هستند و همیشه هنگام انجام‌دادن کارها اراده را حاکم می‌کنند، نه عادت را. اراده استوار و تصمیم قاطع است که می‌تواند در لحظات حساس زندگی دودلی و سستی را از بین ببرد و انسان را از پیچ و خم مشکلات عبور دهد و در مخاطرات یاری کند.


با مطالعه تاریخ درخشان زندگانی کاشفان، مخترعان، سیاست‌مداران و متفکران بزرگ به این حقیقت می‌رسیم که همه پیشرفت‌ها و موفقیت‌های آنان مرهون اراده قوی، عزم راسخ و پشتکار فوق‌العاده بوده است و وقتی برای رسیدن به هدفی تصمیم می‌گرفتند هیچ مانعی نمی‌توانست آنان را از تصمیم‌شان منصرف کند و تردید و تزلزل را جانشین آن سازد. حضرت علی (ع) نمونه کامل قاطعیت و استواری در تصمیم‌گیری و تسلیم‌ناپذیری است. ایشان در سخن پرارجی که نشان‌دهنده همت بلندشان است، فرموده‌اند: و الله لو تظاهرت العرب علی قتالی لما ولیت عنها، سوگند به خدا اگر تمام عرب به جنگ با من برخیزند، هرگز در صحنه نبرد پشت به آنان نخواهم کرد. همچنین هنگامی که پرچم را در جنگ جمل به دست پسرش محمد حنیفه داد با این جملات به وی درس قاطعیت آموخت: تزول الجبال ولا تنزل، اگر کوه‌ها متزلزل شدند، تو تکان نخور.
پایان پیام/

کد خبر 214619

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha