محمدرضا پورساداتی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که طرح "مهر رضوان" هلال احمر خراسان رضوی در ماه صفر جاری به صورت کشوری برگزار می شود، به خبرنگار شبستان اظهار کرد: همه نیروهای جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در تمامی مبادی ورودی استان به منظور اکرام زایران پیاده آماده هستند.
پورساداتی در مورد اهداف و نوع خدمات طرح مهر رضوان نیز اظهار داشت: ایجاد آمادگی وافزایش آگاهی های بیشتر و به روزتر مدیران هیئت های مذهبی شهرستان ها و کاروان های زایران پیاده به منظور رعایت مقررات ایمنی و امدادی در مسیر ورود به مشهدمقدس، برنامه ریزی و ساماندهی هرچه بهتر برای ارائه خدمات موثر تر، ایجاد اطمینان خاطر و آرامش فکری زایران پیاده، افزایش تعامل و همکاری با سایر دستگاهها و نهادهای اجرایی، امداد رسانی به موقع و خدمت در کمترین زمان ممکن و همچنین معرفی هرچه بهتر خدمات جمعیت هلال احمر از جمله اهداف این طرح است.
وی به دیگر اهداف این طرح اشاره کرد و افزود: ایجاد اطمینان خاطر و آرامش فکری زاریران پیاده امام رضا(ع)، افزایش تعامل با سایر دستگاه ها، کاهش عوارض ناشی از سفر و تسکین آلام ناشی از پیاده روی زایران با امدادرسانی به موقع از جمله اهداف طرح مهر رضوان است.
پورساداتی ابراز امیدواری کرد: باتوجه به افزایش 25 درصدی پایگاه ها و تجهیز امکانات و لوازم موجود وهمکاری استان های همجوار بتوانیم بیش از پیش در خدمت زایران امام رضا(ع) در طول مسیر های مواصلاتی به مشهد باشیم.
وی افزود: در راستای خدمت رسانی به زایران پیاده امام رضا(ع) از سوی جمعیت هلال احمر خراسان رضوی 82 پایگاه و پست های ثابت، سیار و موقت امداد زایر به همراه 52 دستگاه آمبولانس، 108 خودروی امدادی و سه فروند بالگرد در نظر گرفته شده است.
پور ساداتی با اشاره به این مطلب که به منظور ارائه خدمات هرچه بهتر به زایران رضوی تجهیزات و نیرو و تجهیزات لازم نیز ازاستان های همجوار فراخوان شده است، اذعان داشت: در مجموع 550 امدادگر، پزشک و پرستار در اجرای طرح مهر رضوان ارائه خدمت خواهند کرد.
وی تصریح کرد: امسال و در ایام آخر ماه صفر تعداد هزار و 200 نفر از پزشکان، پرستاران، امدادگران ونجاتگران هلال احمر، نیروهای اورژانس، دانشگاه علوم پزشکی، جامعه بسیج پزشکی و بهداری شمال شرق شرق کشور به مناسبت سالروز شهادت امام رضا(ع) آماده خدمت به زایران پیاده هستند.
پور ساداتی در ادامه گفت: در طرح امسال تعداد ایستگاه های صلواتی در مسیر جاده های منتهی به مشهد 70 ایستگاه وتعداد ایستگاه های اسکان شبانه و پذیرایی زایران نیز بالغ بر 55 مرکز خواهد بود ضمن اینکه تعداد خدمه برای تامین و پخت غذا، پذیرایی و ارائه خدمات فرهنگی و اسکان زایران بالغ بر هشت هزار و 500 نفر خواهد بود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه پیش بینی می شود 140 تا 150 هزار زایر به صورت پیاده وارد مشهد شوند و با همکاری فرمانداری ها در مسیرهای ورودی هماهنگی لازم انجام شده است، گفت: با تعاملات صورت گرفته با ارگان های مختلف زایران پیاده در پایگاه ها، پست های ثابت و سیار، مساجد و اماکن ایمن اسکان می یابند.
وی همچنین به شرح خدمات امدادی درمانی توسط پایگاهها و پست های ثابت و سیار هلال احمر خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: ارائه خدمات امدادی در شرایط اضطراری و غیر مترقبه،ارائه خدمات رهاسازی و نجات مصدومین زایر ناشی از تصادفات احتمالی، ارائه کمک های اولیه و همکاری در نقل و انتقال زایران پیاده به مراکزدرمانی و حفظ و آمادگی ارائه خدمات امدادی در مسیر برگشت زایران پیاده از جمله خدمات طرح مهر رضوان خواهد بود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی به زمان حرکت کاروان های پیاده شهرستان های خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: حرکت کاروان های پیاده در استان خراسان رضوی و از تمامی شهرستان های استان از 21 ماه صفر است.
پورساداتی به حوادث و مشکلاتی که برای زایران پیاده اتفاق می افتد اشاره کرد و گفت: تاول پا، گرفتگی و اسپاسم عضلانی، بیماری های عمومی شامل سرماخوردگی و بیماری های گوارشی، مسمومیت های تنفسی به علت سرمای شدید، تشدید بیماری های زایران در طول مسیر به علت استراحت ناکافی، حملات قلبی و تنفسی برای زایران سالخورده، تصادفات جاده ای به علت عدم رعایت حریم جاده، گرفتار شدن در برف و کولاک و اسکان اضطراری در شرایط نامتعارف ازجمله مشکلاتی است که برای این عزیزان روی خواهد داد.
پایان پیام/
نظر شما