به گزارش خبرنگار شبستان، «سیدمحمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین کنگره شعر زنان عاشورایی، با اشاره به تجلیل از مقام سیمین دخت وحیدی در این مراسم، گفت: سیمین دخت وحیدی بیش از سه دهه همگام با آرمان های امام خمینی (ره) و تایید رهنمودهای مقام رهبری، اشعاری را سرودند و همچنین تعداد قابل توجهی از شاعران جوان و مستعد را تربیت کردند.
وی در مورد موضوع این کنگره و بحث عاشورا و نقش زنان در این واقعه بیان کرد: همان طور که در واقعه عاشورا مردان و اصحاب دلیر امام حسین (ع) مبارزه کردند، در کنار آنها زنانی را شاهد بودیم که اگر نبودند، واقعه عاشورا و پیام آن نا تمام باقی می ماند.
حسینی به دو وجه عاشورا؛ واقعه و پیام آن اشاره کرد و توضیح داد: بار پیام عاشورا و انتقال آن، بر عهده زنان شجاع و فداکاری بود که از ظهر عاشورا به بعد، رسالتشان آغاز شد و اگر حضرت زینب و زنان دیگر این رسالت را انتقال نداده و به گوش جهانیان نمی رساندند، پیام عاشورا در همان جا مدفون میشد. دلدادگان مکتب عاشورا به طرق مختلف سعی کردند بر شعور افراد بیفزایند و از آن جمله زینب و ام البنین بودند که حوادث کربلا را بیان می کردند و این انتقال پیام عاشورا بود که باعث شد، عاشورا، آثار و برکات مختلفی در تاریخ به وجود بیاورد.
وی خاطرنشان کرد: قبل از تحقق واقعه عاشورا نیز زنانی بودند که سبب شدند مردان عاشورایی این حماسه بزرگ را بیافرینند که نباید از نقش آنها نیز گذشت؛ از آن جمله میتوان به همسر زهیر اشاره کرد که برانگیزاننده وی برای رفتن به کربلا بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: زنان در عاشورا مظهر صبر و پایداری هستند و در کنار وظایف خود، هم وظیفه پاسداری، هم مدیریت، هم حافظ ارزش های متعالی و هم درس حرّیت و آزادگی میدهند.
وی به نقش زنان در انقلاب اسلامی ایران و حضور در صحنه ایشان اشاره کرد و گفت: در مبارزات برای تحقق انقلاب اسلامی ایران حضور پر شور زنان را شاهد بودیم و آنان بسیار در نهضت امام خمینی (ره) نقش آفرین بودند که می توانیم به مرحوم سپیده کاشانی، مرحوم طاهره صفارزاده و همچنین سیمین دخت وحیدی اشاره کنیم.
نذر حسین اسرافیلی برای سرودن ترکیببندی عاشورایی
سیدمحمد حسینی بیان کرد: مرحوم سپیده کاشانی نیز همچون خانم وحیدی به جبهه های جنگ میرفتند تا حس و حال و فضای آنجا درک کنند تا به گفته خودشان بتوانند اشعاری را بسرایند که خودشان نیز آن را درک کرده باشند و بداهه آنها را نسرایند. مرحوم طاهره صفارزاده نیز در این عرصه در شعر و ترجمه قرآن بسیار نقش آفرین بود.
وی در پایان سخنانش و قبل از اینکه در اختتامیه این کنگره، چند بیت شعر قرائت کند، برای حسین اسرافیلی، شاعر انقلاب که هم اکنون در بستر بیماری است، طلب شفاعت کرد و به نذری که او قصد دارد ترکیب بندی با موضوع حضرت عباس (ع) بسراید، اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما