فیلم سازان دفاع مقدس حمایت دلسوزانه می‌خواهند

رضا ایرانمنش با بیان اینکه تا زمانی که رزمندگان و جانبازان به عنوان مستندات جنگ زنده اند باید فیلم دفاع مقدس ساخت؛ گفت: باید از فیلمسازان این عرصه دلسوزانه و فراجناحی حمایت شود.

خبرگزاری شبستان /جنوب کرمان
به دنبال حضور چند روزه رضا ایرانمنش، بازیگر موفق سینما و تلویزیون در زادگاهش جیرفت زمینه ای فراهم شد از نزدیک پای صحبت های این هنرمند بنشینیم. وی در منزل پدری اش پذیرایمان شد.


صمیمیت و گشاده رویی و اظهار ارادت این هنرمند به مردم ،همان چیزی بود که از یادگاران دفاع مقدس انتظار می رفت با او ضمن گذری به کودکی اش و دوران جنگ از وضعیت سینمای دفاع مقدس، هنرمندان و تهاجم فرهنگی سخن رفت.


در جبهه برنامه های هنری اجرا می کردیم


بازیگر فیلم به یاد ماندنی سجاده آتش از دوران دبستانش در مدرسه 17 شهریور، راهنمایی در توحید و رازی و دبیرستانش در مدرسه طالقانی جیرفت گفت و از روزهایی که در کنار جبهه و درس و فعالیت هنری با همکاری سایر دوستانش که اکثر آن ها شهید شده اند، انجمن نمایش جیرفت را سرو سامان داده اند.


ایرانمنش از کشاندن فعالیت های هنری شان به جبهه گفت و اینکه  یک گروه سرود به جبهه بردند که برای تقویت روحیه رزمندگان در پشت جبهه برنامه اجرا کنند، وی افزود:یکی دیگر از فعالیت هایمان در آن زمان در لشکر خود و سایر لشکرها در زمان استراحت و یا پشت جبهه، اجرای برنامه های فرهنگی و هنری بود.

 

تا وقتی که مستندات جنگ زنده اند، باید فیلم ساخت


ایرانمنش با بیان اینکه سینمای دفاع مقدس به عنوان یک سبک جدید در سینمای ایران شروع خوبی داشته است، تصریح کرد: بزرگانی چون حاتمی کیا،مرحوم رسول ملاقلی پور،شهید آوینی و ... هستی شان را در راه تعالی این سینما گذاشتند که تا اوایل دهه هفتاد خوب بود؛ اما یکدفعه سینمای دفاع مقدس زمین خورد؛ باید دید با چه تدبیری در آن سال ها و حتی همزمان با جنگ فیلمسازی ادامه داشت و فیلم های تاثیرگذاری هم ساخته شد، اما اکنون فیلم سازان دفاع مقدس به دلیل عدم حمایت در این سبک، فیلم های دیگری در خارج از این حوزه می سازند.


وی افزود: همه فیلم های جنگی که به دل نشسته اند؛ دست اندرکارانش یا خود در جبهه و جنگ بوده یا واقعیت ها رابه تصویر کشیده اند و اکنون و تا زمانی که آن کارگردانان مجرب و مستندات جنگ یعنی رزمندگان و ... زنده اند باید سینمای دفاع مقدس احیا شود؛ پس از آن هر چه ساخته شود باید از قوه تخیل کمک بگیرند.


ایرانمنش گفت: در این مورد من معتقدم ساخت فیلم های دفاع مقدس مهمتر از فیلم های تاریخی است ،حتی نوجوان های دفاع مقدس دیگر اکنون میانسال هستند باید از فیلم سازان دفاع مقدس دلسوزانه و فراجناحی حمایت شود.

 

10 سال پیگیر ساخت فیلم سینمایی 5 روز مرخصی هستم


این پیشکسوت فیلم و سینما می گوید: اکنون 10 سال است که پیگیر ساخت فیلم بلند سینمایی هستم به نام 5 روز مرخصی؛ اما موفق نشده ام و هر بار که به نهاد های مربوطه مراجه می کنم وعده سر خرمن می دهند، این در حالی است که کارگردان هایی که حتی الفبای این کار را بلد نیستند؛ معلوم نیست چگونه فیلم می سازند و حمایت می شوند.

 

در مقابل تهاجم فرهنگی باید بسیار قوی تر عمل کرد


ایرانمنش در مورد هجمه های فرهنگی معتقد است باید بسیار قوی تر از آن چیزی که در حال تحمیل به جامعه است خرج کرد، وی با مقایسه تهاجم فرهنگی به جنگ تحمیلی اظهار داشت: عراق با برنامه ریزی دقیق و حساب شده به ایران جمله کرد، اما ایران که مورد هجمه بود قطعا خسارت بیشتری داد و بیشتر از عراق متحمل هزینه برای دفاع شد .در باب تهاجم فرهنگی هم اکنون باید با قدرت دفاع کرد و با هزینه در سایر بخش ها میزن خسارت را کم کنیم.
وی افزود: باید دید وقتی که یک شبکه ماهواره ای فارسی زبان با هدف تهاجم به فرهنگ ایران در طول یکسال چندید کانال مختلف را راه اندازی می کند اما ایران چه کاری انجام داده است؟ چرا باید بسیاری برای قطع شدن سریال حریم سلطان عزا بگیرند،شاید خوراک رسانه های ما درست نبوده که به سوی ماهواره سوق داده شده اند.

 

بازیگر وقتی که تأمین مالی نباشد، تن به حضوردر ضعیف ترین کا رها را می دهد
بازیگر فیلم دکل گفت: متاسفانه علیرغم همه شعارها در باب هنر به خالق هنر اهمیت داده نمی شود هر وقت به خالق هنر اهمیت داده نشود، فاتحه هنر خوانده است، هنرمندان مشکلات مالی بسیار دارند و وقتی که کم در آمد باشد راضی به هر کاری می شود و بازیگربا حضور در ضعیف ترین فیلم ها و سریال ها کارنامه خود را خراب می کند.


ضعف سناریو ها و کارگردان ها انتخاب هایم را سخت کرده است
وی در مورد کمرنگ بودنش در چند سال اخیر دو دلیل بیماری و توجه به انتخاب هایش عنوان کرد و افزود: شرایط بیماری و حضور در بیمارستان، فرصتی را فراهم کرد به نوشتن فیلمنامه و کارگردانی روی بیاورم .البته در چند سال گذشته در چند سریال بازی داشته ام که هنز به پخش نرسیده اند.
وی افت سناریوها و کارگردان ها را دلیل دیگر در سخت شدن انتخاب هایش دانست .


علاقمندی به اصل هنر را مدیون پدر و بازیگر شدنم را مدیون مادرم هستم

 

ایرانمنش علاقمندی اش به هنر و تلاش در جهت تعالی استعدادش در این زمینه رامدیون مرحوم پدرش و بازیگر شدنش را مدیون مادر مهربانش است و می گوید: در دوره ای که به بازیگری روی آورده بودم پدرم مخالف بود و تحت لوای حمایت های مادرم کار می کردم و اما بعد ها که متوجه شد در راه درستی قدم برداشته ام پدرم نیز مخالفتی نداشت.
وی از حمایت های بی دریغ همسرش در سال های پایانی جنگ گفت و اینکه در دوران جبهه و جنگ و بعد از آن رسیدگی به امور فرزندان و بیماری اش همسرش بزرگترین همیارش بوده است.


گلایه از عدم توجه مسئولان جیرفتی به استعداد های هنری
رضا ایرانمنش از بی توجهی مسئولان جیرفتی به هنرمندان و تئاتر گلایه های بسیار داشت و افزود : با این بی توجهی مسئولان نباید انتظار یک سبک هنری در جیرفت داشته باشیم، اینقدر به هنر و هنرمندان بی توجه بوده اند و از کنار آن گذشته اند که روی آن خاک نشسته است ، وی نسبت به مسئولان هنری معتقد است باید علاوه بر اینکه متعهد باشند حداقل از دور دستی بر هنر داشته باشند که بتوانند هنرمند را درک کنند.

 

 پایان پیام/

 

کد خبر 215136

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha