به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، ضربان بخش گزینش فیلمهای بلند ایرانی امسال هم مانند سال گذشته قوی تر از بخش های دیگر می تپید. علتش هم این است که در این بخش معیارهای گزینش هنری در نتیجه دقت به ارتباط گسترده مخاطبین با فیلم ها در نظر گرفته شده است.
پس از پایان داستان تکراری فیلمها که اکثرا در یک آپارتمان و یا لوکیشن های محدود و بدون توجه به تنوع بصری و جذاب میگذشت، امسال ویترینی برای مخاطب علاقمند به سینما توسط هیئت انتخاب جشنواره چیده شده که بتواند گونه جغرافیایی فیلم را هم انتخاب کند.
امسال از میان 22 فیلم بخش مسابقه جشنواره نزدیک به 10 فیلم در تهران جلوی دوربین رفته است. سه فیلم در تهران و شمال کشور و تعدادی از فیلمها مانند «روز روشن» (حسین شهابی) در خیابانهای تهران میگذرد، اما مابقی فیلمها در گستره ایران و برخی از آن ها در کشورهای خارجی جلوی دوربین رفت.
«آفتاب مهتاب زمین» (علی قویتن) در یکی از روستاهای خراسان ساخته شد. «خسته نباشید» (محسن قرایی) و «گهواره ای برای مادر» (پناهبرخدا رضایی) به ترتیب در کرمان و یزد جلوی دوربین رفت. «دلتنگیهای عاشقانه» (رضا اعظمیان) و «زیباتر از زندگی» (انسیه شاهحسینی) به دلیل پرداختن فیلمساز به مقوله دفاع مقدس در شهرهای جنوبی کشور از جمله هویزه و خوزستان جلوی دوربین رفت.
فیلمهای «خاک و مرجان» (سید مسود اطیابی)، «برلین 7-» (رامتین لوافی) و «غریبه» (حمید بهمنی) سه فیلمی است که در کشورهای چون افغانستان، آلمان و لبنان جلوی دوربین رفتند.
بر اساس این گزارش، گستره جغرافیایی باعث می شود مخاطب به خوبی با فرهنگ و آداب و رسوم آن بخش از ایران همچنین فضای اجتماعی خارج از ایران آشنا شود.
اولین فرصت پس از سالها، امسال شکل گرفته که فیلمها در گستره جغرافیایی ایران جلوی دوربین رفته و مخاطب با فرهنگ و آداب و رسوم آن منطقه به واسطه انتخاب درست و تنوع نگاه فیلمساز باعث جذابیت بصری بیشتر در آثار امسال خواهد بود.
تا پیش از این فیلم های سینمایی اکثرا در تهران و در طبقهای خاص می گذشت و رفتار و منش برخی از پرسوناژها در فیلمها با مخاطب تهران نیز ارتباط برقرار نمیکرد و تنها قشر خاصی از مردم با این نوع روابط آشنا بودند اما اکثریت مخاطبین با این فیلمها ارتباط برقرار نمی کردند. امسال با دقت نظر هیئت انتخاب و سیاستگذاری صورت گرفته در تولید و توجه فیلمسازان به گستره ایران و بین الملل می توان توقع داشت فیلمها با مخاطب ارتباط بیشتری برقرار نماید.
سالهاست اکران فیلمهای جشنواره فجر در استان های مختلف صورت میگیرد اما تنها فیلمهایی به نمایش درمی آمد که در شهر تهران و یا در شمال کشور می گذشت اما امسال بیش از ده فیلم در خارج از گستره تهران در شهرهای جنوبی، مرکزی و کویری کشور تصویربرداری شده و همین امر باعث میشود مخاطب شهرستانی نیز اقبال بیشتری به سینما داشته باشد؛ وقتی خود را و روابط اجتماعیشان را در آثار سینمایی ببیند.
جشنواره فیلم فجر همیشه عنوان می شود جشنواره ملی و در ایام فجر برگزار می شود، این بار فجر با تنوعی که در آثارش دیده می شود می تواند مخاطب تهرانی و شهرستانی را با خود همراه کند و با این تجربه گریهای نوجویانه فیلمسازان که امسال در سینمای ایران شاهد آن هستیم می توان امیدوار بود مخاطب بار دیگر با سینما آشتی کند.
پایان پیام/
نظر شما