واکنش امیرخانی به حواشی یک مجری/ جوانمردی از چیزهای کوچک آغاز می‌شود

نشست بررسی و تحلیل «آیین جوانمردی در آینه داستان ایرانی» با حضور رضا امیرخانی، سیدعلی میرفتاح و محمدعلی علوی روز 20دی ماه در بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، رضا امیرخانی در نشست بررسی آیین جوانمردی در آینه داستان ایرانی، به چند نکته اشاره کرد و گفت: در ابتدا باید به چند سوال و نکته اشاره کنم؛ نخست اینکه باید گفت آیا جوانمردی تنها در ریشه‌هایی که ما از او سراغ داریم، وجود دارد؟ دوم اینکه آیا جوانمردی در ملل، تمدن و فرهنگ‌های دیگر نیز وجود دارد؟ جوانمردی در بسیاری از نقاط دنیا به ثبت رسیده‌ است؛ یعنی در آیین شوالیه‌ها در تمدن غرب و آیین سامورایی‌ها در تمدن شرق دور نیز می‌توان این آیین را مشاهده کرد.


وی با اشاره به اینکه برای بررسی این آیین‌ها از دست‌مایه کافی برای تحقیق برخوردار نیستیم، بیان کرد: درباره آیین مهر، منابع مکتوب بسیار کم وجود دارد یا به مرور زمان به دلیل اینکه از عرصه اجتماع تهی شده، به فراموشی سپرده شده‌اند.

 

در فرم استخدام میتسوبیشی بندهایی از جوانمردی وجود دارد
امیرخانی به قرارداد استخدام شرکت میتسوبیشی و بندهایی از آن که به جوانمردی تاکید دارد، اشاره کرد و گفت: در قرارداد استخدام شرکت میتسوبیشی بندهایی از آیین جوانمردی شرق دور را می‌یابید به این معنی که از این آیین در استخدام این شرکت استفاده می‌شود و این امر نشانگر زنده نگه‌داشتن آیین جوانمردی در میان افراد آن جامعه است. به نظر می‌رسد در برخی از کشورهای همجوار ما تلاش بیشتری برای باقی ماندن آیین جوانمردی شده است، به طور مثال در بخش‌هایی از کشورهای ترکیه و قبرس امروزی هنوز رگه‌هایی از آیین فتوت را می‌توان مشاهده کرد.


نویسنده کتاب قیدار در ادامه این طور نتیجه گیری کرد: از بحثی که امروز در این مراسم صورت گرفت می‌توان به این نتیجه رسید که آیین جوانمردی تعریف روشنی ندارد به گونه‌ای که از آیین جوانمردی دقیقاً همانند کلمه مسلمانی، صفت بارز ویژه‌ای را به ذهن متبادر نمی‌کند و بر عکس انگار که تمام صفت خوب می‌توانند در این آیین نهفته شوند.


وی، جوانمردی را یک صفت خاص و منحصر ندانست و افزود: در این عرصه هر چیز کوچکی می‌تواند راهگشای مقادیر بزرگی از جوانمردی باشد، به همین دلیل جوانمردی را نمی‌توان یک صفت خاص دانست.


امیرخانی تصریح کرد: لازم نیست بگوییم جوانمردی یعنی سخاوت بلکه هر صفتی را در نظر بگیریم و زندگی را بر مبنای آن صفت بسازیم، مجبور هستیم بر مبنای نظریه انسان کامل، صفات دیگر خودمان را ارتقا دهیم.

 

مردی نبود، فتاده را پای زدن

وی در پایان، با انتقاد تلویحی از برخی رسانه ها در انتشار برخی اخبار، اظهار کرد: جوانمردی از چیزهای کوچک آغاز می شود؛ امروز روز گرفتاری یک مجری تلویزیونی است که من ادبیات و اجرای او را نمی پسندم و با مواضع سیاسی اش نیز نسبتی ندارم، اما «مردی نبود، فتاده را پای زدن».

 

روح جوانمردی در کشور غایب است

به گزارش شبستان، محمدعلی علومی، نویسنده پیشکسوت نیز طی سخنانی، حکمت یکی از اصول جوانمردی دانست و افزود: مظهر جوانمردی در ایران قبل از اسلام را سیاوش است و بعد از این دوره، حضرت علی (ع) مظهر جوانمردی است.


سیدعلی میرفتاح نویسنده و روزنامه‌نگار نیز، بیان کرد: تلقی ما از فتوت، لمپنی نیست بلکه آمیختگی با معرفت است. فتوت با معرفت آمیخته شده است حتی سعدی شاعر نیز بارها به فتوت اشاره کرده اما متاسفانه روح جوانمردی در کشور غایب است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 215595

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha