به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 24 دی سوال مجتبی رحماندوست نماینده تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات از صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی در مورد علت واگذار نشدن سهام شرکت های وابسته به موسسات جهاد توسعه، جهاد استقلال، جهاد نصر و درخواست واگذاری باقیمانده سهام ممتاز و واگذار نشدن مدیریت شرکت ها به سهامداران و مشمولین قانونی مطرح شد که در نهایت نمایندگان با 116 رای موافق، 90 رای مخالف، 21 رای ممتنع از مجموع 245 رای اعلام کرده اند که از پاسخهای خلیلیان قانع نشده اند و به دین ترتیب خلیلیان اولین کارت زرد خود را از مجلس دریافت کرد.
صادق خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال رحماندوست گفت: این موضوع نزدیک به 6 سال است که در وزارت جهاد کشاورزی پی گیری می شود و همانطور که می دانید وزارت جهاد کشاورزی سه موسسه جهاد نصر، جهاد توسعه، جهاد استقلال را دارد که هر سه این موسسات عمومی غیردولتی هستند یعنی موسسات دولتی نیستند و در چارچوب واگذاری های اصل 44 قانون اساسی نیز قرار نمی گیرند.
وی اظهار کرد: در قانونی که این موسسات را تشکیل می دهد دولت پیش بینی داشته است که وزارتخانه سازوکاری را باید تعیین کند تا سهام این موسسات به ایثارگران جهادکشاورزی واگذار شود و این قانون به سال 76 برمی گردد.
خلیلیان بیان کرد: موسسات جهاد نصر از سال 85 واگذاری اش شروع شده است و چون این موسسه دربرگیرنده عناصری بوده است که در پشتیبانی جنگ فعالیت می کردند لذا سهام این شرکت طبق قانون خودش به هیئت مدیره ان واگذار می شده است و تاکنون نیز 85 درصد سهام این شرکت واگذار شده است و تنها 15 درصد از سهام آن باقی مانده است.
وی تاکید کرد: به هر حال باید این 15 درصد در مرکز باقی بماند تا ما بتوانیم روند واگذاری های مرحله اول را به صورت کامل در استانها انجام دهیم.
وی ادامه داد: ما در سال 85 نسبت به واگذاری 85 درصد از شرکت های زیرنظر جهاد نصر اقدام کرده ایم که این اقدام هنوز تمام نشده است و دوستانی که در حال حاضر این واگذاری ها را پی گیری می کنند خودشان جزء هیئت مدیره جهاد نصر بوده است که در حال حاضر این واگذاری ها برایشان مهم شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به روند واگذاری سهام موسسه جهاد نصر در استانها گفت: ما در حال حاضر در استان آذربایجان شرقی تا 65 درصد از این سهام را واگذار کرده ایم و در استان اصفهان 85 درصد، ایلام 65 درصد و بوشهر نیز 55 درصد این سهام را به ایثارگران واگذار کرده ایم و به همین شکل نیز شرکتهای جهاد نصر در استانهای مختلف در مراحل واگذاری سهام هستند.
وی تاکید کرد: واگذاری مرحله اول این سهام هنوز به اتمام نرسیده است که ما بخواهیم واگذاری مرحله دوم را شروع کنیم که اگر بخواهیم واگذاری مرحله دوم را شروع کنیم عملاً دفتر جهاد نصر مرکز منحل می شود و دیگر سازمانی برای پی گیری واگذاری سهام در مرحله اول نیز وجود ندارد.
خلیلیان ادامه داد: سهام موسسات استقلال و توسعه نیز در مراحل اولیه واگذاری هستند و هنوز این واگذاری شروع نشده است.
مجتبی رحماندوست نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر ما 32 هزار رزمنده معسر در کشور داریم که حداقل یکسال سابقه جبهه دارند و اینها افرادی هستند که نه سپاه و نه از ارتش و نه از نیروی انتظامی حقوق نمی گرفتند و به طور داوطلبانه به جبهه رفته اند.
وی ادامه داد: تعدادی از ایثارگران طبق قانون سال 76 از سهام همین شرکتها پرداخت می شد که اقای اسکندری وزیر سابق جهاد کشاورزی با دستور واگذاری سهام این شرکت ها به ایثارگران در واقع در راستای کمک به آنها قدم برداشت و این واگذاری ها از سال 85 شروع شد و تنها 15 درصد از سهام شرکت نصر و دو شرکت دیگر باقی مانده بود که اقای خلیلیان به این وزارتخانه آمدند اما امروز که 4 الی 5 ماه تا پایان عمر دولت باقی مانده است هنوز این 15 درصد واگذار نشده است.
وی خطاب به خلیلیان گفت: به ما بگویید چه زمانی قرار است این 15 درصد سهام واگذار شود و چرا این 15 درصد سهام به شکل سهام ممتازه در اختیار برخی افراد و از جمله وزارتخانه است و اجازه واگذاری نمی دهید.
وی تاکید کرد: چرا اجازه اداره کردن این 15 درصد را به خود ایثارگران نمی دهید و چرا روند واگذاری سهام توسعه و استقلال نیز انجام نمی شود.
وی با اشاره به تاکید رییس جمهور برای اجرایی شدن این قانون گفت: حتی وزیر اقتصاد برای تشکیل مجامع این سهام اعلام آمادگی کرده است.
رحماندوست تصریح کرد: آقای فولادگر رییس کمیسیون ویژه اصل 44 قانون اساسی نیز که از سالهای 89 و 90 از اقای خلیلیان چنین موضوعی را پی گیری کرده است ولی وی هنوز در این زمینه حتی یک عدد ثابت نیز ارایه نکرده است.
وی بخشی از مشکلات ایثارگران معسر را نتیجه کوتاهی همین وزارت جهاد کشاورزی در واگذاری سهام این شرکت ها دانست.
خلیلیان در بخش دوم سخنان خود گفت: در حال حاضر اعضای هیئت مدیره سابق شرکت جهاد نصر فقط این موضوع واگذاری ها را دنبال می کند و این افراد همان افرادی هستند که روزی سهام دار بوده اند.
وی ادامه داد: قطعاً واگذاری 30 شرکت به 53 هزار خانوار کار سختی است این در حالی است که فقط 15 درصد از سهام موسسه جهاد نصر در استانها باقی مانده است.
وی با طرح این سوال که چرا برخی افراد فقط بر روی این 15 درصد سهام کلید کرده اند گفت: آیا تا زمانی که این افراد در هیئت مدیره بودند این سهام را پی گیری کردند و آیا الان که رفته اند قصد کرده اند که این 15 درصد را پی گیری کند این آقایان خودشان رفته اند شرکت های موازی درست کرده اند که سهام را به آنجا منتقل کنند و من این موضوع را فهمیده ام و جلوی آن را گرفته ام.
وی با بیان اینکه هیئت مدیره جهاد در حال حاضر از فرماندهان جنگ و جهاد سازندگی هستند گفت: ما ساماندهی مان در وزارت جهاد کشاورزی به سمتی است که حقوق ایثارگران در کشور محفوظ می ماند این همه بانک و سهام شرکت های خودروسازی واگذار شده است چرا از سهام این شرکتها و بانکها به ایثارگران نداده اند.
خلیلیان گفت: چند نفر محدود از هیئت مدیره قبلی موسسات فوق می خواهند با ایجاد شرکت های موازی کل سهام این موسسات را به آنجا ببرند شما به من وزیر اعتماد کنید زیرا من می خواهم برای خانواده شهدا کاری کنم.
وی تصریح کرد: اشکالاتی در مرحله اول واگذاری سهام این شرکت ها بوده است که باید آنها رفع شود مثلاً در هر استانی سهام به صورت ناعادلانه تقسیم شده است ممکن است استانی وضعش خوب باشد اما تعداد خانوارش کم باشد و در استان دیگر وضع شرکت بد باشد و خانوار نیز زیاد باشد که همین موضوع باعث بی عدالتی شده است.
وی ادامه داد: اگر موسسه جهاد نصر با 15 درصد سهام این امور را پی گیری نکند و این سهام از این موسسه گرفته شود قطعاً جایی برای پیگیری مطالبات ایثارگران نیست و من با مدرک می گویم که واگذاری سهام موسسه نصر متوقف نشده است که نمونه اش نیز نشر آگهی واگذاری سهام این شرکت در شهریور 91 است.
وی تاکید کرد: اگر 32 هزار ایثارگر معسر داریم از آن طرف نیز واگذاری های زیادی در کشور داریم چرا چند درصد از سهام بانکها را به اینها نمی دهیم تا مشکل نمی دهیم ایا وزارتخانه دیگری برای پی گیری حقوق ایثارگران وجود ندارد و فقط وزارت جهاد کشاورزی مسئول این کار است.
رحماندوست در بخش دوم سخنانش گفت: آقای وزیر به جای اینکه بگوید چرا سهام این شرکت ها به ایثارگران نمی دهند می گوید بیاییم چند درصد سهام بانکها را به آنها بدهیم این چه حرفی است می زنید!
وی ادامه داد: وزیر 6 ماه قبل در کمیسیون اقتصادی به بنده قول داد که این واگذاریها را انجام دهد و برای پایان آن نیز زمانی را به مجلس دهد اما الان که 6 ماه از ان زمان می گذرد وی هنوز زمانی را به مجلس ارایه نکرده است و حتی امروز در حین صحبت هایش از ادبیات سنگرسازان بی سنگر برای این عزیزان استفاده کرد که من واقعا برای اینگونه سخن گفتن متاسفم.
وی تصریح کرد: چه کسانی به جبهه رفته اند راه سازی، سنگرسازی، تعمیر خودرو و تانک را انجام دهند این افراد حتی در همان موقع نیز هشتشان گرو نهشان بود و چرا نباید سهامشان به آنها پرداخت شود.
وی در پایان بیان کرد: چون وزیر به بنده زمان مشخصی را برای واگذاری سهام این شرکت ها ارایه نمی دهد پس من نیز پاسخهای وی را قانع کننده نمی دانم و به همین دلیل درخواست دارم پاسخهای وی را به رای مجلس بگذارید.
در نهایت نمایندگان پاسخهای خلیلیان را قانع کننده ندانستند.
براساس گزارش خبرنگار شبستان این دومین وزیری است که در طول دو هفته اخیر در مجلس از مجلس کارت زرد می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما