به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام محمدزاده، رییس اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران امروز در نشست خبری هفته وقف با اشاره به برنامههای این اداره در ایام هفته وقف گفت: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران در هفته وقف ضمن ارایه گزارشی از عملکردهای خود در طول سال گذشته برنامهها و طرحهایی نیز دارد که از جمله آنها میتوان به افتتاح و پردهبرداری از برخی پروژههای اوقاف استان تهران مانند پردهبرداری از چند ضریح مطهر متعلق به امامزادهها و بقاع متبرکه این استان اشاره کرد که در راستای طرح جامع تعمیر، توسعه و گسترش بقاع متبرکه کشور اجرایی میشود.
وی با اشاره به سخنان آیتالله جوادی آملی در رابطه با نقش امامزادگان در ترویج و گسترش مکتب تشیع در ایران تصریح کرد: آیتالله جوادی آملی معتقدند که مکتب تشیع به برکت ورود فرزندان اهل بیت (ع) نصیب مردم ایران شده است، بنابراین در رابطه با بزرگداشت و تکریم آنها میبایست تلاش بیوقفه و روزافزون داشته باشیم.
وی با اشاره به فرارسیدن هفته وقف از برگزاری نشست تخصصی در این زمینه خبر داد و گفت: اداره اوقاف استان تهران مصادف با ایام هفته وقف هفت نشست تخصصی تحت عنوان هفت شب هفت نشست را برگزار میکند که این نشستها از 24 دی به مدت یک هفته در سالن همایشهای آستان مقدس امامزاده صالح تجریش برگزار میشود.
وی تصریح کرد: نخستین نشست از سلسلهنشستهای تخصصی این اداره در هفته وقف با خیرین، بازاریان و اصناف و نشست دوم 25 دی با اساتید دانشگاه و 26 دی نیز با اساتید حوزه برپا میشود.
حجتالاسلام محمدزاده افزود: 27 دی برنامه نشست تخصصی اصحاب رسانه و هنرمندان با مسئولان اداره اوقاف استان تهران است، جامعه قرآنی و مسئولان حوزه درمان نیز به ترتیب در روزهای 28 و 29 دی در این نشست شرکت میکنند.
نشست پایانی نیز مربوط به مدیران نهادهای همسو در راستای فعالیتهای این اداره از جمله اداره ارشاد و سازمان ثبت اسناد و املاک است که سیام دی برپا میشود.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه استان تهران هدف از برگزاری این نشستها را تشویق و ترغیب مردم جهت روی آوردن به سنت حسنه وقف عنوان کرد و افزود: پخش مستند 13 قسمتی توشه ماندگار که با همکاری شبکه 3 سیمای جمهوری اسلامی ایران تهیه شده نیز از دیگر برنامههای این اداره در هفته وقف است.
وی با تشریح وظایف و مسئولیتهای سازمان اوقاف یادآور شد: سازمان اوقاف یک نهاد حمایتی نیست بلکه یک نهاد اقتصادی است و نقش اساسی در اقتصاد اسلامی دارد و خروجی آن نیز میبایست برنامههای فرهنگی با بازده اقتصادی باشد و این امر نیازمند فعالیتهای تخصصی در این زمینه است.
حجتالاسلام محمدزاده در پاسخ به این پرسش که چرا در عرصه فعالیتهای قرآنی تنها به برنامههای اجرایی اکتفا شده و به موضوع پژوهشهای قرآنی و کارهای تحقیقاتی قرآنی توجه چندانی نمیشود، گفت: اساس وقف، عمل بر طبق وقفنامه و مطابق با نیت واقف است و این در حالی است که از کل موقوفات کشور تنها هفت درصد آن به موقوفات قرآنی اختصاص دارد. از سوی دیگر بر اساس قانون وقف سازمان اوقاف تنها عهدهدار برگزاری مسابقات قرآنی از سطح استانی تا سطوح بالاتر و ملی است و متأسفانه در زمینه فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی از نظر قانونی اجازه ورود ندارد مگر اینکه نیت خاصی از سوی واقف در این زمینه داشته باشد.
وی با اشاره به فعالیت 14 مرکز مشاوره وقف در سطح استان تهران ابراز امیدواری کرد واقفان پیش از وقف اموال خود از طریق مشاوره و کسب اطلاعات و آگاهی نسبت به نیازهای روز جامعه در رابطه با نیت وقف و موقوفه خود به شکلی صحیح تصمیمگیری کنند.
پایان پیام/
نظر شما