نخستین کنگره آخوند کاشی در کاشان برگزار می‌شود

نخستین کنگره آخوند کاشی(ملا محمد کاشانی) روزهای "25 و 26 اردیبهشت‌" سال آینده در اصفهان و شهرستان کاشان برگزار می‌شود.

عباسعلی فراهتی، مسئول کمیته اجرایی کنگره آخوند کاشی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: برگزاری این کنگره در بیست و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان کاشان در "9 آذر 90 "تصویب شد.

 

فراهتی افزود: پس از تصویب این مصوبه در شورای فرهنگ عمومی کاشان پیشنهاد برگزاری کنگره در اردیبهشت‌ماه سال آینده نیز در دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان  مطرح شد.


وی با اشاره به مشخص شدن محورهای فراخوان ارائه مقالان به کنگره آخوند کاشی افزود: به دلیل برگزاری دو همایش در اصفهان فراخوان مقاله با تأخیر انجام شده است.


به گفته وی، کمیته‌های تبلیغات و اطلاع‌رسانی، علمی و محتوایی، اجرایی، امنیتی و تشریفات، اسکان و پذیرایی مدعوین و کمیته مستندسازی و جمع‌آوری آثار به جامانده از آخوند کاشی تشکیل شده است.


رئیس دانشگاه پیام نور کاشان برگزاری کنگره آخوند کاشی را اقدامی ارزنده در راستای معرفی مفاخر علمی، مذهبی و اجتماعی کاشان دانست و گفت: شناسایی چهره های برجسته و بزرگان این شهرستان به همگان به ویژه نسل جوان ضروری است.


فراهتی با تاکید بر اینکه بسیاری از مفاخر کاشان حتی برای عامه مردم هم بصورت کامل و مناسب شناسانده نشده است، افزود: معرفی و شناسایی مفاخر ملی و مشهور این شهرستان رسالت مراکز فرهنگی و نهادهای اجرایی بویژه اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویان است.


وی تصریح کرد: کاشان با داشتن شخصیت های بزرگی همچون بابا افضل مرقی کاشانی، ملا محسن فیض کاشانی، ملا حبیب الله و فتح الله شریف کاشانی، غیاث الدین جمشید کاشانی، ملا احمد و مهدی نرقی، قطب راوندی، آیت الله میر سید علی یثربی، شیخ علی نجفی کاشان و دیگر بزرگان علم و فرهنگ و ادب و هنر این شهرستان مایه مباهات و افتخار ملی است که شناخت شخصیت و ویژگی های اخلاقی هر چه بیشتر آنها برای همه بویژه جوان مایه هدایت و ارشاد در زندگی است.


آخوند ملامحمد کاشانی عارف متأله، فیلسوف، حکیم، فقیه و عالم شیعی معروف به آخوند کاشی در سال 1249 هـ . ق به دنیا آمد. بزرگترین استادش علامه نامدار، حکیم آقا محمد رضا قمشه ای بوده است. یکی دیگر از استادان وی، محدث متبحر، میرزا حسین نوری بود. مرحوم آخوند کاشانی دارای حالات معنوی و عرفانی بسیار عجیبی بوده و حکایات نقل شده از ایشان عموماً به حد تواتر رسیده است. وی معاصر و یا ر صمیمی حکیم جهانگیر خان قشقایی بوده و ارتباط قلبی خاصی با یکدیگر داشته و گویا هم بحث نیز بوده اند. بسیاری از علما و مراجع بزرگ در زمره شاگردان مرحوم آخوند بوده و از خرمن علم و عرفان او توشه گرفته اند که از جمله آنها می توان به مرحوم حاج آقا رحیم ارباب، آیت الله بروجردی، آقا سید حسن قوچانی مشهور به آقا نجفی و شهید سید حسن مدرس اشاره کرد. وی سرانجام پس از 84 سال عمر با برکت همراه با سیر و سلوک الی الله در روز شنبه 20 شعبان 1333 هـ . ق دار فانی را وداع گفت و پیکر مطهرش در در کنار تکیه گلستان شهدا در تخت فولاد به خاک سپرده شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 217372

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha