تشیع خاستگاه سنتی فلسفه در جهان اسلام است

نویسنده کتاب جدال با مدعی با بیان اینکه شیعه خاستگاه اصلی فلسفه است، گفت: در قرآن عرفان به غلیظ ترین حالت ممکن آمده به نحوی که در احکام ما اینگونه به این موضوع پرداخته نشده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی کتاب "جدال با مدعی" عصر سه شنبه، 26 دی ماه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.

بنابراین گزارش، در این نشست، حسین غفاری با اشاره به نحوه تدوین این کتاب اظهار کرد: این اثر در واقع مصاحبه هایی است که نشریه سمات با من انجام داده است، که البته سخنانی که من در آن گفت و گوها ارائه کردم به طور کامل منعکس نشد و مصاحبه کننده منظور مرا در بسیاری از موارد متوجه نشد.

نویسنده کتاب جدال با مدعی در رابطه با مباحث مطرح شده در کتاب و سابقه تاریخی این مسائل در تاریخ ما گفت: بحث های مخالفت با فلسفه و عرفان به وفور در تاریخ ما وجود دارد و این موضوع در مسیحیت و یهودیت نیز وجود دارد و مسئله جدیدی محسوب نمی شود.
وی تصریح کرد: مثلا فخر رازی در شرح اشارات ایراداتی را وارد کرده است و بعد از آن خواجه نصیر یکی یکی به مطالبی که او عنوان کرده، پاسخ گفته است، این مسئله بدان معنا است که مخالفت به نحو اساسی وجود داشته اما آنها انسان های عالم و دانشمندی بودند، ولی برخی هستند که بدو ن هیچ مطالعه و اطلاعی وقتی الفبای موضوعات را هم نمی دانند، اقدام به مخالفت می کنند و جالب آنکه نمی خواهند هم بدانند و کار به این روش به بچه بازی می افتد، گویی منطق در مورد این انسان ها اثر ندارد و آخرش شروع به لجن پراکنی می کنند، این است که اقدام به نگارش این کتاب کردم.

غفاری ابراز کرد: این کتاب را نوشتم چون مدعی دنبال حقیقت نیست، روش مدعی بیش از آن که دنبال برهان باشد، این است که به مجادله بپردازد، این طرز فکر در میان کشورهای اسلامی و کشور خودمان است که با فلسفه و عرفان مخالفت می کنند، البته عجیب نیست، هر جایی که وحی و دین وجود داشته باشد، اگر متوجه شوند که احیانا معارضه ای با دین دارد، به مخالفت می پردازند.
وی با بیان اینکه شیعه پرچم دار فلسفه است، عنوان کرد: این امر اتفاقی نیست و به ائمه (ع) ما بر می گردد چراکه آنها سبب شدند تا طرز تفکر عقلی در شیعه باشد و این است که می گویم پایگاه سنتی فلسفه در جهان اسلام تشیع است.
نویسنده جدال با مدعی  بیان کرد: بر این اعتقادم که در جهان هیچ کتاب مقدس و غیر مقدسی به اندازه قرآن مبانی عرفانی ندارد، یعنی در قرآن، عرفان به غلیظ ترین حالت ممکن آمده به نحوی که در احکام ما اینگونه به این موضوع پرداخته نشده است.
افزود: اگر جهان فقط محسوس بود، قرآن این همه تقسیر در مورد آن نداشت و یک تفسیر سطحی از قرآن کافی بود، حال آنکه می بینیم قرآن هستی را به شیوایی و به نحوی کامل تشریح کرده است.
شایان ذکر است، کتاب "جدال با مدعی" که به همت انتشارات حکمت منتشر شده، مجموعه مباحثی است که به صورت چندین جلسه گفت‌وگو میان حسین غفاری و مهدی نصیری ـ سردبیر نشریه‌ی سمات ـ انجام شده است. نشریه‌ی سمات با هویت و هدف وجودی مبارزه با فلسفه و عرفان اسلامی متولد شده است و کتاب «جدال با مدعی» شامل مباحثاتی درباره‌ی عقلانیت و فلسفه و عرفان و رابطه‌ی آن‌ها با قرآن کریم و بیانات معصومین علیهم‌السلام است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 217445

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha