دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر فجر تأسیس شود

نویسنده و کارگردان« اینجا چراغی روشن بود »با اشاره به تغییر هرساله دبیران جشنواره تئاتر فجر گفت: در اکثر کشورهای بزرگ دنیا که صاحب تئاتر و جشنواره هستند یک دبیر و دبیرخانه دائمی برای جشنواره تئاتر وجود دارد.

سیدعلی موسویان، کارگردان و نویسنده نمایش" اینجا چراغی روشن بود" که میزبان علاقمندان تئاتر در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در دو سانس در تالار اصلی مولوی بود به خبرنگار شبستان گفت: نمایش" اینجا چراغی روشن بود" با فضای آیینی -سنتی که روایتی از تئاتر در دهه 20 و 30 است، با استقبال بسیار خوب تماشاگران و بی مهری دبیرخانه جشنواره تئاتر روبرو شد.

 

موسویان با انتقاد از اجحاف بسیار در ارایه امکانات به گروه های تئاتر شرکت کننده در جشنواره تئاتر فجر، ابراز داشت: نمایش "اینجا چراغی روشن بود" در بخش چشم انداز شرکت داشت و استقبال از آن به حدی بود که عده ای بر زمین نشسته و برخی نیز ایستاده به تماشای نمایش پرداختند، اما با وجود همه اینها دوربینی برای فیلمبرداری از کار به سالن نفرستادند تا من حداقل فیلم نمایش را یادگاری به بازیگرانم اهدا کنم ،در صورتی که برای کاری که در خانه نمایش آن هم در بخش مرور جشنواره به صحنه رفت سه دوربین فرستاده اند. علاوه بر این عدم وجود دوربین مرا برای اجرای عمومی نمایش با مشکل مواجه خواهد کرد.

 

وی نمایش" اینجا چراغی روشن بود" را ادای دینی به پیشکسوتان تئاتر دانست و گفت: متاسفانه مسئولان جشنواره تئاتر سلیقگی عمل می کنند و هر کس را که می خواهند، بزرگ می کنند یا کوچک جلوه می دهند. جشنواره تئاتر فجر یک اتفاق سلیقه ای است نه سیستماتیک و کارشناسی به آن شکل که باید در آن وجود ندارد.

 

نویسنده و کارگردان" اینجا چراغی روشن بود" تصریح کرد: کار من 12 بازیگر داشت اما با کمال تاسف به آن به اندازه ای یک نمایش با چهار بازیگر بها داده نشد. من از مسئولان سالن مولوی برای اجرای کار یک ویدئو پروژکتور تقاضا کردم اما آنها گفتند" به ما دستور دادند که فقط به گروه های خارجی ویدئو پروژکتور بدهید" و بدین ترتیب من مجبور به اجاره این وسیله با هزینه شخصی شدم.

 

موسویان که سابقه حضور سه ساله در جشنواره بین المللی تئاتر فجر را دارد ارایه کار خوب و جلب رضایت مخاطب را مهمترین هدف خود ذکر کرد و افزود: من برای خوشایند دل خود، رضایت مردم و همچنین گذران زندگیم کار می کنم. تماشاگران نمایش" اینجا چراغی روشن بود" بدون هیچ منتی مزد مرا دادند و برای من همین خشنودی مخاطب مهم بود.

 

وی که تاکنون بیش از 11 نمایش در تهران به صحنه برده است، در مورد انتخاب مدیران جشنواره تئاتر فجر که هر سال جابجا می شوند به خبرنگار شبستان، گفت: در اکثر کشورهای بزرگ دنیا که صاحب تئاتر و جشنواره هستند یک دبیر و دبیرخانه دائمی برای جشنواره تئاتر وجود دارد.

 

موسویان خاطرنشان کرد: دبیرجشنواره باید حداقل برای 5 سال انتخاب شود تا اساسنامه تعیین کند. متاسفانه در کشور ما هر سال دبیر عوض می شود و هر دبیر نیز یک سلیقه در جشنواره اعمال می کند. یک سال در جشنواره در بخش بین الملل کار شهرستانی نداریم و سال بعد شاهد سه کار هستیم، در حقیقت با جابجایی دبیران جشنواره تئاتر، سال به سال به جای پیشرفت دچار پسرفت خواهیم شد.

 

گفتنی است ،در نمایش" اینجا چراغی روشن بود" که قصه نسل فراموش شده تئاتر در دهه 20 و 30 را روایت می کند لیلا یوسفی راد، طراح گریم، علیرضا مهران، طراح صحنه، محمدرضا جهانگیری و رضا شادالویی، آهنگساز، الهام شکیب، علیرضا مهران، نرگس امینی، مهری زمین پرداز، روزبه احترامی، مهدی سقا، علی برجی و حامد پورزارع به عنوان بازیگر حضور دارند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 21751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha