بانوان بیشترین نقش را در ایجاد تحول عظیم در عرصه وقف دارند

آنچه در اسلام برای وقف به عنوان یک امتیاز مطرح می شود اختصاص آن به خداوند است و هر امری که برای خدا باشد و رنگ و بوی الهی بگیرد ماندگار خواهد بود و حوادث زمان نمی تواند آن را از میان ببرد.

حجت الاسلام علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در دومین همایش بررسی نقشه زنان در توسعه و ترویج فرهنگ وقف گفت: یکی از شرایط صحت وقف آن است که فرد برای خدا و به نیت تقرب به خدا سرمایه ای از زندگی خود را وقف کند. تفاوت وقف با بنیادهای خیریه در دنیا به خصوص در غرب نیز همین مساله است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه در اسلام برای وقف به عنوان یک امتیاز مطرح می شود اختصاص آن به خداوند است و هر امری که برای خدا باشد و رنگ و بوی الهی بگیرد ماندگار خواهد بود و حوادث زمان نمی تواند آن را از میان ببرد و این مساله ای است که در زندگی ما کاملاً مشهود و محسوس می باشد آنچنانکه یاد ائمه و پیامبران و بالاخص سیدالشهدا (ع) تا امروز فراموش نشده و از این پس نیز فراموش نخواهد شد چرا که ذات خداوند باقی و جاودان است و فراموشی برای او مفهومی ندارد.

حجت الاسلام محمدی بشر فطرتاً بقا و ماندگاری را دوست دارد و به استناد آیات قرآن تنها راه موجود برای باقی ماندن نام و یاد انسان در جامعه این است که کارهای او برای خدا باشد.

 

وی در ادامه با اشاره به حدیثی از پیامبر اعظم (ص) گفت: روایتی از حضرت رسول نقل است که مردی که از دنیا می رود پرونده اعمالش بسته می شود مگر کسی که صدقه جاریه دارد و از صدقه جاریه در تعابیر ائمه و فقها بر وقف صدق می کند چرا که مفهوم وقف نیز ان است که اصل سرمایه باقی بماند و دیگران از عواید و درآمد آن بهره مند شوند. وقف یکی از احکام متعالی اسلام است و افرادی که مایل به عمر طولانی هستند می توانند با وقف و صدقه جاریه به آن دست یابند.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: امام عسگری (ع) در رابطه با لحظاتی که انسان از دنیا می رود روایت پرمفهومی دارند که می فرماید: وقتی کسی از دنیا می رود دو نوع گفتگو درباره او وجود دارد یکی انکه فرشته ها سوال می کنند که با خود چه آورده است و دیگر مردم چه می گویند از خود چه چیزی به جا گذاشته است حضرت در ادامه این نقل می فرمایند: محروم کسی است که از خیر و برکت مال خود محروم باشد و فردی در این دنیا سود می برد که ترازوی اعمال خود را با حسنات و صدقات سنگین کرده باشد همچنین امام رضا (ع) فرمود: بهترین مالها صدقه است و در حدیثی از پیامبر نقل شده که اگر کسی به اراده و اختیار خود مالش را برای خوبان هزینه نکند خداوند مال او را به اضطرار نصیب اشرار خواهد کرد.

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: همواره بانوان در امور خیریه نقش اساسی داشته و دارند چرا که زنان می توانند هم عامل خوشبختی همسران و فرزندان و هم عامل بدبختی آنها باشند و شاهد تاریخی این ماجرا نیز همسر زهیر است که در کربلا زندگی او را دگرگون کرد.

 

حجت الاسلام محمدی افزود: ملت و امت در دوران انقلاب و به خصوص دوران دفاع مقدس اسوه و الگوی مسلمانان جهان شدند بخش عمده این موضوع نیز به برکت حضور مادران و همسرانی بود که فرزندان این چنین تربیت کردند جامعه ای که در این امر مهم الگو و اسوه باشد سزاوار است که در وقف مال نیز به عنوان اسوه مطرح شود.

وی افزود: امروز این در شان جمهوری اسلامی ایران نیست که بخش عمده ای از موقوفات این کشور متعلق به دوره های پیشین از جمله صفویه و قاجاریه باشد و بخش عمده ای از تاثیرگذاری برای آغاز یک حرکت عظیم بر این عرصه و ایجاد تغییر در این وضعیت به عهده زنان جامعه است.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه وقف یادآور شد: مقام معظم رهبری در سخنان خود اشاره کردند که ما باید تلاش کنیم تا وقف را زنده نگه داریم ایشان این وظیفه را تنها مربوط به سازمان اوقاف و امور خیریه ندانستند چرا که همه اقشار جامعه از وقف بهره می برند زنان مردان جامعه حوزوی و جامعه دانشگاهی همه از سفره وقف بهره مند می شوند بنابراین همه در این زمینه و دشمن نیز طبق محاسبات و طرح های خود این مساله را هدف قرار داده و زیرسوال می برد بنابراین همه باید در این رابطه هوشیار باشند.

پایان پیام/
 

کد خبر 217635

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha