تمدن اسلامی باید معرفی شود

دکتر خرمشاد با بیان اینکه تمدن اسلامی باید معرفی شود، گفت: بخشی از این تمدن، حقوقی و قانونی است که بر اساس منابع فکری خود باید به آن سامان دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر محمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست مشترک رییس و معاونان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مسئولان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس که امشب (27دی) در قم برگزار شد، گفت: باید حرف شیعه و اهل بیت(ع) را به زبان های زنده برای دنیا داشته باشیم، در شرایط حساس کنونی، اهمیت مرکز تحقیقات مجلس هم در ابعاد داخلی و بین المللی فوق العاده مهم است.


دکتر خرمشاد افزود: در ابعاد داخلی، یکی از جاهایی که می تواند حوزه را به نطق وادار کند که حکومتی تفقه نماید این مرکز تحقیقات مجلس می باشد، این خلاء بسیار بزرگی است که قطعا با تاسیس این مرکز برطرف خواهد شد.


وی اظهار داشت: عرضه دستاوردهای علمی و پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به ویژه در مباحث فقه و قانون به کشورهای اسلامی و پرکردن برخی خلاء های قانونی در جهان اسلام از اهمیت دیگر این مرکز در عرصه بین الملل می باشد.
 

دکتر خرمشاد گفت: اگر سازمان ارتباطات به عنوان متولی دیپلماسی عمومی و فرهنگی کشور بخواهد کالای اساسی و اصیل جمهوری اسلامی را در حوزه فکر و فرهنگ معرفی کند بدون استفاده از ظرفیت قم امکان پذیر نیست.


وی ادامه داد: اگر سازمان بخواهد انقلاب اسلامی را معرفی و فکر انقلاب و مدلی که انقلاب خلق کرده و ولایت و امامت که پشتوانه فکری چندین قرن ایده و تفکر بوده و حکومت شکل گرفته مبتنی بر شرع را تعریف کند همه اینها راه هایی است که ما را به قم می رساند.


دکتر خرمشاد افزود: قم معدن استخراج نشده ای است و باید قم را به نطق درآورد و یکی از راه ها معرفی نیازهای سایر کشورها و استحصال ظرفیت های قم است.
 

وی گفت: در فضای بین المللی امروز که قرار گرفتیم شرایط شبیه آن روزهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران است، در آن زمان وقتی انقلاب پیروز شد، ما ناگهان در شرایط بعد از انقلاب قرار گرفتیم، چرا که قبل از انقلاب محوریت مبارزه و تلاش برای مبارزه با دشمن است ولی با پیروزی انقلاب باید به فکر مدل، شیوه و انسان‌های طراح و اداره کننده باشیم.
 

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: در مقدمه الظهور به ما مراجعه می شود که انقلاب پیروز شده و نیازها عرضه می شود و باید به آنها پاسخ دهیم، ما به شدت نیاز داریم از ظرفیت حوزه علمیه استفاده کنیم.


دکتر خرمشاد اظهار داشت: صدها موضوع تاکنون استحصال شده که ما باید با زبان‌های دنیا در آن موضوعات حرف خود را بزنیم، بتوانیم این موضوعات را به زبان‌های زنده عرضه نماییم و به جای اینکه معارضان و معاندان از زبان ما بگویند ما خود، عرضه کنیم.
 

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: باید حرف شیعه و اهل بیت(ع) را به زبان های زنده برای دنیا داشته باشیم، در شرایط حساس کنونی، اهمیت مرکز تحقیقات مجلس هم در ابعاد داخلی و بین المللی فوق العاده مهم است.
 

دکتر خرمشاد گفت: در ابعاد داخلی، یکی از جاهایی که می تواند حوزه را به نطق وادار کند که حکومتی تفقه نماید این مرکز تحقیقات مجلس می باشد، این خله بسیار بزرگی است که قطعا با تاسیس این مرکز برطرف خواهد شد.
 

وی افزود: برای اینکه بتوانیم فقه حکومتی را در داخل طراحی کنیم که در فرصت مناسب و با ابعاد مختلف تولد پیدا کند مرکز تحقیقات اسلامی جای مهمی است و اهمیت فوق العاده دارد و به نوعی صاحب متکب می شود مانند مکتب قم در فقه حکومتی.
 

دکتر خرمشاد اظهار داشت: اهمیت این کار در فضای بین الملل زمانی زیاد می شود که بسیاری از کشورهای اسلامی در عرصه قانونی نیازهایی دارند و می توانند از دستاوردهای علمی و پژوهشی این مرکز استفاده کنند، 90 قوانین کشور فقه شیعه است که به قانون تبدیل شده است و یا قانون مجازات اسلامی و جزا و غیره، اینها داشته های قبلی ما می باشد و ما در فضای جدید، نیز باید با قدرت بیشتری ظاهر شویم.
 

وی گفت: در جهان اسلام که در سایه بیداری اسلامی تحولاتی رخ داده و برخی اندیشه‌های سیاسی نیز دچار تحول شده است در عرصه حاکمیت، دنبال مدل جدید هستند و تقاضا دارند که ما این نیازها را برطرف کنیم.
 

دکتر خرمشاد با اشاره به اینکه باید از تجربه 30 ساله انقلاب، به خوبی استفاده کنیم، گفت: نقش مرکز تحقیقات مجلس برای ما بسیار مهم است، این مرکز یکی از منابع ای است که تولید می کند و ما باید آن را منتقل کنیم، رسالت ما این است که این تولیدات به سمت کشورهای اسلامی خصوصا کشورهایی که با بیداری اسلامی روبه رو هستند، سرازیر کنیم.
 

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: به همان اندازه که موتور محرکه شدن، سامان دادن به فقه حکومتی در داخل اهمیت دارد در فضاهای بین الملی هم اهمیت فوق العاده ای پیدا می کند.
 

وی گفت: ما می توانیم در عرصه های مختلف مانند قانون اساسی، همایش هایی را با محوریت جایگاه قانون اساسی در فقه، چگونی تامین عدالت در قانون اساسی برگزار کنیم و مرکز تحقیقات اسلامی هم به کمک بیاید، قطعا دست ما پر و ظرفیت بالایی داریم.


دکتر خرمشاد گفت: استراتژی ما معرفی تمدن نوین اسلامی ایرانی است، ما معتقدیم در دهه چهارم انقلاب اسلامی در حال شکل دادن و سازمان دادن تمدن است، در مقابل هجوم گسترده تمدن غرب، اگر بخواهیم در برابر آن بایستیم.
 

وی گفت: تمدن اسلامی باید معرفی شود بخشی از این تمدن، حقوق و قانونی است که بر اساس منابع فکری خود به آن سامان دهیم و این ظرفیت در مرکز تحقیقات اسلامی وجود دارد و ما مشتری عرضه آن می باشیم.
 

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: بسیاری از سران کشورهای اسلامی اعلام کردند که می نویسیم در قانون اساسی جدید، منبع شریعت است، اگر این بیاید ما خیلی جلو هستیم، وقتی ما مطلب داشته باشیم وقتی دیگران تشنه هستند مورد استفاده قرار می گیرد، هم در بحث قانون اساسی و هم قوانین عادی، ظرفیت بالایی داریم.
 

دکتر خرمشاد گفت: باید زمینه‌های مشترک میان مرکز تحقیقات اسلامی و سازمان فرهنگ ارتباط اسلامی استحصال و با هم همکاری داشته باشیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 217844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha