روحیه زهد آخوند کاشی نیاز امروز روحانیت است

رییس حوزه علمیه اصفهان گفت: روحیۀ زهد، تزکیه نفس و تهذیب روح، نیاز اصلی امروز روحانیت و همه کسانی است که در مقام تعلیم و تربیت دیگران قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله العظمی حسین مظاهری در پیامی به همایش آخوند کاشی که امروز (28 دی) در مدرسه علمیه صدر بازار اصفهان برگزار شد، آورده است: روحیۀ زهد و برکناری از تعلّقات مادّی و روح مجاهدتِ بی‌وقفۀ این حکیم الهی برای تزکیۀ نفس و تهذیب روح، نیاز اصلی امروز روحانیّت و همۀ کسانی است که در مقام تعلیم و تربیت دیگران قرار دارند.

 

متن کامل این پیام به شرح ذیل است:


بسم‌الله الرّحمن الرّحیم

 

برگزاری این همایش که به نام و یاد مبارک حکیمِ عارفِ نامی، آیة الله معظّم، آخوند ملاّمحمّد کاشی«قدّس‌الله‌روحه» برپا گردیده، فرصت مغتنمی است تا جان‌های شیفتگان اخلاق و معنویّت، به ذکر حالات روحانی و عرفانی آن حکیم روشن‌ضمیر و آن عارف زاهد، صفا یافته و از یاد شریف او، توشه‌ای برای سلوک معنوی و تهذیب نفس فراهم آورده شود.

 

بی‌شک مرحوم آخوند کاشی«قدّس‌سرّه»، یکی از مفاخر بی‌بدیل حوزۀ علمیۀ اصفهان و در عدادِ حکیمان و عارفان نامداری است که برای همیشه، اسوه‌ای ماندگار برای جویندگان طریق علم و معرفت هستند.

 

این عارف سالک علاوه بر تضلّع در عرفان عملی و سلوک الی الله تعالی، عالمی ذوفنون و جامع معقول و منقول بوده و به غیر از استادی در علوم رایج حوزوی و خصوصاً احاطه در ادبیات و علوم بلاغی، در فنون ریاضی و هیأت قدیم نیز متبحّر و از این حیث در مقطعی از زمان، تحصیل فلسفه و علوم عقلی در حوزۀ علمیۀ اصفهان به وجود ایشان و قرینِ صدیق و یارِ همراه او، یعنی مرحوم حکیم عالیقدر جهانگیرخان قشقایی، قائم بوده است و در این راستا، شاگردان بزرگی را تربیت نموده‌اند که از جمله استاد بزرگوار ما، سیّد الطائفه، حضرت آیة الله العظمی آقای بروجردی«رضوان الله تعالی‌علیه» بودند که همواره به شاگردی در محضر این حکیم نامدار و پارسا، افتخار می‌فرمودند.

 

روحیۀ زهد و برکناری از تعلّقات مادّی و روح مجاهدتِ بی‌وقفۀ این حکیم الهی برای تزکیۀ نفس و تهذیب روح، نیاز اصلی امروز روحانیّت و همۀ کسانی است که در مقام تعلیم و تربیت دیگران قرار دارند. همۀ شهرت معنوی و عرفانی این عالم عامل مرهون همان روحیّات مجاهدت آمیز است و اگر نام و شخصیّت این بزرگوار، امروز و برای همیشه در تاریخ پرافتخار حوزۀ علمیۀ اصفهان، همچون «نجم ثاقب» درخشان و نورافشان است و اگر مقامات برجستۀ عرفانی و روحانی او زبانزد عامّ و خاصّ و مایۀ حسرت دلهای شیفتۀ معنا و معنویّت است، و اگر پس از گذشت یک قرن از حیات زاهدانه و ممات عارفانه او، هنوز از روح متعالی و نفس عیسوی او استمداد می‌شود، همه و همه بدین سبب است که آخوند ملا محمد کاشی«قدّس‌سرّه» یکسره، عبد صالح پروردگار بود و در تمام ابعاد و شئون زندگی خود، اقتضای عبودیّت و بندگی خداوند متعال را رعایت می‌نمود و هیچگاه از این دایره، خارج نمی‌گشت و با تمام وجود، دریافته بود که استغناء از بندگی و عبودیّت، جز به مسیر سرکشی و طغیان در برابر خدا و خلق راه نمی‌برد: «کَلاَّ إِنَّ الْإِنْسانَ لَیَطْغى‏ أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى‏».

 

از خداوند مهربان با تضرّع و ابتهال مسألت می‌کنیم که ما را به ادامۀ راه این بزرگانِ علم و عمل، موفّق فرماید تا بتوانیم از حوزۀ باعظمتی که آن عالمان سالک با مجاهدت‌های علمی و سلوکی خود در اختیار ما نهادند، صیانت نماییم و در روز رستاخیز در مقابل آنان و اولیاء معصومین«علیهم‌السّلام» شرمسار نباشیم. انشاء الله.

 

از همۀ متصدّیان محترم برگزاری این همایش و از شما شرکت کنندگان و میهمانان گرامی، صمیمانه تشکّر می‌کنم و توفیقات همگان را در توجّه و بهره‌برداری از صفای معنوی و عرفانی مرحوم مغفور آخوند ملاّ محمّد کاشی«قدّس‌سرّه» خواستارم.

 

والسّلام‌علیکم و رحمة‌الله و برکاته

حسین المظاهری

4 / ربیع الاوّل / 1434
پایان پیام/

کد خبر 218065

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha