بررسی نقش «امید در زندگی از نگاه قرآن کریم»

امیدواری ومطلوب اندیشی درقرآن وروایات، با اهمیت فراوان مورد توجه قرارگرفته و تبیین راهکارهای امیدبخش با استفاده از آموزه های دینی برای انسان معاصرکه با مشکلات متعددی روبرو است، بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی اکبر مومنی، از محققان مرکز فرهنگ و معارف قرآن در رابطه با وضعیت پروژه بررسی « نقش امید در زندگی از نگاه قرآن کریم» گفت: این پروژه از پروژه های گروه تفسیر موضوعی مرکز فرهنگ و معارف قرآن وابسته به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است که قرار است در شش بخش تدوین شود.

وی افزود: بخش اول این پروژه به مفاهیم و مباحث کلی اختصاص داده شده، در بخش دوم عوامل امیدواری مورد بحث قرار گرفته و بخش سوم آثار امیدواری را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. بخش چهارم این پروژه بحث موانع امید در زندگی و بخش پنجم موضوع ناامیدی و آثار آن را بیان می کند. در بخش پایانی نیز از حدود و مناسبات امید بحث می شود.
حجت الاسلام مومنی در رابطه با اهمیت مسئله امید یادآور شد: امیدواری و مطلوب اندیشی در قرآن و روایات، با اهمیت فراوان مورد توجه قرارگرفته است و در همین راستا تبیین راهکارهای امیدبخش با استفاده از آموزه های دینی برای انسان معاصرکه در کشاکش ناملایمات زندگی با مشکلات متعددی روبرو است، بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد و بدون تردید این راهکارها، برای افراد ناامید و یا کم امید، بسیار سودمند خواهد بود و پویایی، حرکت و نشاط افراد و جامعه را در پی خواهد داشت.
وی افزود: این موضوع از موضوعات مربوط به علم روان شناسی و علم اخلاق است که از نگاه قرآن مورد بررسی قرار می گیرد و در حقیقت از موضوعات میان رشته ای محسوب می شود. بررسی علمی امید در روان شناسی سال ها مورد غفلت بوده و طرح این موضوع در علم روان شناسی سابقه طولانی ندارد و از سوی دیگر تمامِ آنچه به عنوان راهکارهای امیدبخش در این علم ارائه شده، دستاوردهای بشری و غربی محسوب می شود و فاقد جنبه های وحیانی است، از این رو بخشی از این راهکارها برای جامعه اسلامی و مسلمانان مفید نیست. در مقابل، آموزه های قرآنی سرشار از روش های سازنده و سودمند جهت امیدوار کردن افراد به زندگی و آینده است که استخراج و تجزیه و تحلیل این آموزه ها، گام مؤثری در زمینه کاهش آلام روحی و روانی و نیز ایجاد نشاط و سلامت روانی به شمار می رود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، این محقق استفاده از منابع علمی و تخصصی، ارائه مباحث به صورت کاربردی با استفاده از آموزه های قرآنی، بهره مندی از راهکارهای علم روان شناسی در زمینه امیدبخشی و بررسی نقش امید در زندگی انسان به صورت جامع را از ویژگی های این پروژه برشمرد و خاطر نشان کرد: این پروژه از مرداد ماه سال جاری آغاز شده و طبق برنامه تا پایان سال 92 به اتمام می رسد.
پایان پیام/

 

کد خبر 218496

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha