به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، مجید قربانی فراز، مدیر کل دفتر عراق در سازمان توسعه و تجارت ایران شب گذشته (30 دی) در همایش بررسی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در اقلیم کردستان عراق که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، بیان داشت: کشور عراق به دلیل بروز مشکلات جنگی، زیرساختهای تجاری و اقتصادی خود را از دست داده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر زیرساختهای صنعتی کشور عراق بر پایه انرژی برق نهاده شده است، تصریح کرد: با این حال در بیشتر استانهای این کشور، روزانه، بیش از 6 ساعت برق وجود ندارد.
مدیر کل دفتر عراق در سازمان توسعه و تجارت ایران با اشاره به اینکه کشور 30 میلیونی عراق به دو بخش اقلیم کردستان و شامل دهوک، اربیل و سلیمانیه است، اظهار داشت: قسمت کرکوک به پایین نیز شامل بخشهای عربی عراق و جمعیتی معادل 25 میلیون نفر دارد.
قربانیفراز در مورد بهترین محصولاتی که امکان صادرات آنها به کشور عراق وجود دارد، تاکید کرد: مصالح ساختمانی مانند سیمان، کاشی و سرامیک، شیرآلات و پس از این موارد نیز انواع مواد غدایی از جمله میوه و خشکبار بهترین محصولات صادراتی به کشور عراق را تشکیل میدهند.
وی بیان داشت: در حال حاضر فعالان اقتصاد ایران میتوانند سهم به سزایی در خدمات فنی و مهندسی به ویژه در بخشهای نفت و گاز عراق داشته باشند.
مدیر کل دفتر عراق در سازمان توسعه و تجارت ایران در مورد شرایط خاص استاندارد در کشور عراق گفت: در حال حاضر شرکتی به نام "BV" مسئول نظارت بر کالاهای صادر شده به عراق است که این شرکت با استاندارد coc نظارتهای سختگیرانه خود را پیش میبرد.
قربانی فراز در مورد فرایند تایید کالا توسط شرکت BV بیان داشت: متقاضیان پس از دریافت گواهی مبدا از اتاق بازرگانی اصفهان و تامین بیمهنامه معتبر، مدارک خود را به سفارت عراق تحویل داده و پس از طی مراحل قانونی، جنس آنها به خریدار عراقی تحویل داده میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در اقلیم کردستان عراق بانکهای ملی، کشاورزی، اقتصاد نوین و تعاون اقلیمی مشغول فعالیت هستند اما به دلیل مشکلات ارزی بیشتر مبادلات، از طریق صرافیهای موجود در عراق که تعداد انها به 150 عدد میرسد، انجام میشود.
مدیر کل دفتر عراق در سازمان توسعه و تجارت ایران تاکید کرد: در هشت ماه سال جاری، مبلغ صادرات محصولات ایرانی به عراق 4 میلیارد و 100 میلیون دلار بوده است.
پایان پیام/
نظر شما