محمدرضا جعفری، مدیرکارگاه مسجد امام حسن عسگری(ع) قم با اشاره به جایگاه این مسجد در ایران اسلامی به ویژه در شهر قم به خبرنگار شبستان گفت: مسجد امام حسن عسگری (ع) به دستور مستقیم امام حسن عسگری(ع) که معروف به مسجد قدیم بود، تاسیس شد. از آنجا که این مسجد به دستور مستقیم امام حسن عسکری (ع) ساخته شده در شهر قم از قداست خاصی برخوردار است.
وی ادامه داد: آیت الله سیدمحمدرضا موسوی گلپایگانی در زمان حیاتشان دستور دادند زمین ها و مغازه های اطراف مسجد، خریداری شود تا مسجد توسعه یابد. چرا که مسجد قدیم کوچک و فضای آن محدود بود.
جعفری با اشاره به اینکه در سال 1379 ساخت و توسعه مسجد با 25 هزار متر زیربنا در پنج طبقه شامل دو شبستان اصلی و طبقه زیرزمین آغاز شد، بیان کرد: از ویژگی های بارز مسجد امام حسن عسکری که آن را از دیگر مساجد متمایز و شاخص می کند، کاشی کاری دیوارهای مسجد و تزیین آن با آیه های قرآن کریم است.
مدیر کارگاه مسجد امام حسن عسگری(ع) قم گفت: 70 درصد پروژه بازسازی و توسعه مسجد امام حسن عسگری(ع) پیش رفته است و 30 درصد آن باقی مانده که در صورت تامین اعتبار لازم پروژه تکمیل می شود.
وی افزود: تاکنون 18 جزء قرآن در کاشی کاری ها استفاده و 12 جزء دیگر نیز در حال نگارش است. گنبد مسجد که از ویژگی های مسجد است نیز در 35 متر و با دو گلدسته اصلی با ارتفاع 59 متر بنا می شود.
وی با بیان اینکه استاد عبدالرضایی از اساتید و خطاطان به نام کشوری همراه با بیش از 10 نفر از شاگردانش، کار خطاطی مسجد را انجام می دهند، تصریح کرد: تاکنون 9 میلیارد تومان برای ساخت و توسعه این مسجد صرف شده است که این رقم، رقم بسیار پایینی است چرا که ما در نظر داریم بنای این مسجد آنچنان مستحکم باشد که حداقل تا 500 سال دیگر نیز دوام داشته باشد از اینرو مصالح و جنس های به کار رفته در این مسجد از نوع درجه یک است.
جعفری امکانان مسجد را شامل شبستانی با متراژ 9 هزار متر، کتابخانه خواهران و براداران و آشپزخانه و سالن کنفرانس و مکانی برای نمایشگاه فرهنگی نام برد و بیان کرد: تلاش می شود، شبستان اصلی مسجد پس از انجام 80 درصد روند آن، امسال افتتاح شود.
پایان پیام/
نظر شما