تربیت علما برای استمرار دین؛ ماموریت‌ اصلی امام حسن عسکری(ع) بود

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه جامعه به طور طبیعی نیاز به کارشناس و متخصص در زمینه‌های مختلف دارد، گفت: تربیت علما برای استمرار دین ماموریت‌ اصلی امام حسن عسکری(ع) بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام محمدکاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، صبح امروز (یکم بهمن) در مراسم عزاداری شهادت امام حسن عسکری(ع) در حرم مطهر امام رضا(ع) اظهار داشت: امام حسن عسگری(ع) برای استمرار دین مأموریت‌های ویژه‌ای داشتند که یکی از آن‌ها تربیت علما بوده است.


حجت الاسلام صدیقی با بیان اینکه امام حسن عسگری(ع) توجه ویژه‌ای به حسن خلق در زندگی مؤمنان داشته‌اند، گفت: حسن خلق در زندگی امر قابل توجهی است زیرا مؤمنان خانواده‌های پایدارتری دارند و اختلاف و طلاق کمتر در بین آنها به وجود می‌آید.
 

وی دومین مسئله که امام حسن عسگری(ع) بر آن تاکید داشته‌اند را تقوای الهی دانست و گفت: امام حسن عسگری(ع) مردم را به تقوای الهی و ترک نکردن واجبات وصیت کرده‌اند و به دینداری و پرهیز از اشتباهات اشاره ویژه ای داشته اند.

 

حجت الاسلام صدیقی با بیان اینکه پرهیز از دروغ سومین وصیت ایشان برای امت اسلامی است، افزود: خداوند  متعال خوردن شراب را منع کرده است اما دروغ را بدتر از گناه خوردن شراب می‌داند زیرا اگر کاسب به مشتری و مرد و زن به یکدیگر دروغ بگویند جامعه اسلامی نابود خواهد شد.

 

وی چهارمین سفارش امام حسن عسگری(ع) را ادای امانت دانست و ادامه داد: مؤمن نباید با توجه به طرف مقابل خود که انسان خوبی است یا خیر به ادای امانت احساس مسئولیت کند بلکه باید در هر صورت ادای امانت کرده و قرض خود را بپردازد.

 

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه سجده طولانی پنجمین وصیت امام حسن عسگری(ع) به مسلمانان است، گفت: امام حسن عسکری(ع) تأخیر جبین را از نشانه‌های مؤمن دانسته و بر این مسئله تأکید داشته اند زیرا سجده نزدیک‌ترین حالت انسان به خدا است.

 

وی با اشاره به سجده‌های طولانی امام سجاد(ع)، گفت: مؤمنان باید در هنگام سجده از خداوند طلب بخشش کنند و درک سجده طولانی نیاز به معلم بزرگ دینی همچون امام سجاد(ع) دارد زیرا باید بدانیم چگونه با خدای خویش راز و نیاز می‌کردند.

 

امام جمعه موقت تهران همسایه‌داری را ششمین وصیت امام حسن عسگری(ع) عنوان کرد و افزود: همسایه باید از مشکلات همسایه خود آگاه باشد، امیرمؤمنان(ع) نیز تأکید زیادی بر باخبر بودن از احوال همسایه داشته است.


حجت الاسلام صدیقی با بیان اینکه مسئله دیگری که امام حسن عسگری(ع) بر آن تأکید داشتند، گذشت بود و در این راستا فرموده‌اند: "در مقابل دشمن بایستید اما در میان خود گذشت داشته باشید"، اظهار کرد: امام حسن عسکری(ع) زمانی که در زندان بودند، جعفر کذاب با ایشان بسیار بدرفتاری می‌کرد و قصد گرفتن حکومت امام را داشت اما زمانی که امام را از زندان رها کردند، ایشان فرمودند "از زندان خارج نمی‌شوم مگر اینکه جعفر هم با من آزاد شود".

 

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه حضرت یوسف(ع) بعد از گرفتن حکم آزادی از زندان خارج نشدند تا زمانی که همه زندانیان را از زندان خارج کردند، گفت: امامان معصوم(ع) ما زندان را بدون زندانیان رها نمی‌کنند از همین رو امید شفاعت ائمه اطهار(ع) را در روز قیامت داریم.

 

وی افزود: امام حسن عسگری(ع) در موقعیت‌های مختلف مردم را آماده غیبت حضرت مهدی(عج) می‌کردند و در زمانی که حضرت بقیةالله(عج) در بین مردم حضود داشتند امام فرمان می‌دادند که سخنان خود را مکاتبه کنید و از طریق نامه با ایشان در ارتباط باشید.

 

حجت الاسلام صدیقی با بیان اینکه امام زمان(عج) در نامه‌ای به شیخ عباس قمی فرموده‌اند "ما شما را رها نکرده و شما بدون رهبر نیستید و ما هرگز شما شیعیان را از یاد نمی‌بریم"، اظهار کرد: امام زمان(عج) به ما توجه دارند و به یاد مردم هستند اما ما از ایشان غافل می‌شویم و کمتر به یاد این امام بزرگوار هستیم.

 

وی با بیان اینکه جامعه به طور طبیعی نیاز به کارشناس و متخصص در زمینه‌های مختلف دارد، افزود: دین‌شناسی مهم‌ترین حوزه زندگی بشر است چرا که دین به انسان بینش می‌دهد و او را راهنمایی می‌کند تا علم خود را در چه راهی استفاده کند.


امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: یازدهمین پیشوای معصوم(ع) بییش از 250 عالم در بحث فقه، تفسیر، کلام و مناظره تربیت کرند که بر این اساس دین‌شناسی در اسلام از اولویت‌های اول به‌شمار می‌رود.


حجت الاسلام صدیقی گفت: شاهد هستیم دانشمندانی که بدون دین به علم دست یافته‌اند باعث کشتار مردم بی‌گناه جوامع شده و نه تنها هیچ نفعی از علم خود نبرده اند بلکه به ضرر خویش عمل کرده‌اند.

 

وی با اشاره به اینکه علم باید همراه با دین باشد، ادامه داد: اگر دانشمندان با دین آشنا باشند، علم خود را در اختیار خدمت به جامعه قرار می‌دهند و شناساندن دین به مردم جامعه مهم‌ترین وظیفه مبلغان دینی است.

 

امام جمعه تهران اظهار داشت: ملت ایران باید با توطئه‌های دشمن آشنا باشد و با وجود مشکلات و شهید شدن دانشمندان مسلمان ایرانی، خسته نشده و دست از تبلیغ اسلام بر ندارند.

 

امام جمعه موقت تهران گفت: اگر شخصی بیمار شود و طبیبی وی را درمان نکند، آن شخص جان خود را از دست می دهد و از این دنیا می رود اما اگر کسی دچار فساد اخلاقی شود و به رزق حرام روی آورد در جهان آخرت وارد دوزخ شده و دچار عذاب می‌شود که این امر نشان‌دهنده ضرورت شناخت دین در میان مردم جامعه است.

 

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی با نور درونی تأسیس شده است، تصریح کرد: اکنون پرچم اسلام در دست کسی است که افکار همان انقلاب را دارد و مردم جامعه نیز با رعایت حرام و حلال و حفظ شئونات شرعی زندگی می‌کنند و این آسودگی و امنیتی که در جامعه حاکم شده به برکت دین مبین اسلام است.


حجت الاسلام صدیقی با اشاره به مراسم با شکوه تشییع پیکر آیت‌الله تهرانی، اظهار کرد: مردم با حضور در مراسم تشییع پیکر آیت‌الله تهرانی یک بار دیگر نشان دادند که همراه با ولایت هستند و دین در رأس زندگی آنها قرار دارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 218825

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha