به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، منصور حقیقتپور، نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی و رئیس هیئت اعزامی پارلمان ایران به میانمار طی نشستی که امروز (یکشنبه) یک بهمن ماه در خانه ملت برگزار شد، به تشریح دستآوردهای سفر هیئت ایرانی به میانمار پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود گفت:به دنبال وقایع میانمار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تلاش کرد تا بتواند با دسترسی به اخبار صحیح از وضعیت منطقه تصمیمگیری درست و مشخصی درباره آن داشته باشد.
وی اضافه کرد: در کمیسیون مصوب شد که هیئتی با حضور اعضای وزارت خارجه، هلال احمر، کمیته امداد و همچنین اعضای کمیسیون به منطقه اعزام شده و اوضاع منطقه را رصد کنند.
حقیقتپور با بیان اینکه اعزام این هیئت به میانمار از سوی وزارت خارجه پیگیری شد و در نهایت زمینه برای حضور هیئت ایرانی فراهم گردید، خاطرنشان کرد: پیش از اعزام هیئت جلسات متعددی در تهران تشکیل شد و قبل از حضور هیئت در منطقه هواپیمای اختصاصی بخشی از کمکهای ایرانی را به میانمار برد.
وی با اشاره به اینکه هیئت ایرانی از طریق بانکوک به میانمار رفتند، خاطرنشان کرد: با حضور در میانمار هیئت ایرانی مورد استقبال دولت محلی قرار گرفت و بعد از آن اعضاء در اردوگاههای آوارگان حضور پیدا کردند.
رئیس هیئت پارلمانی اعزام شده ایران به میانمار با اشاره به درگیری بین مسلمانان و بودائیان در منطقه یاد شده، گفت: در درگیریهای بین مسلمانان و بودائیان 100 هزار نفر از طرفین آواره شدند که این آوارگان شامل دو دسته میشوند، دسته اول کسانی که خانه خود را از دست دادند و دسته دوم کسانی که به دلیل نبود امنیت کافی خانه خود را ترک کردند.
حقیقتپور با بیان اینکه 64 اردوگاه توسط میانماریها برپا شده است، اعلام کرد که در 33 اردوگاه مسلمانان و در 31 اردوگاه آوارگان بودایی مستقر هستند.
وی اضافه کرد: ما در بازدیدهای خود از این اردوگاهها موفق شدیم از وضعیت مسلمانها و بوداییها باخبر شویم؛ شرایط اردوگاه بوداییها نشان میداد آنها از وضعیت مطلوبی برخوردارند، اما وضعیت اردوگاه مسلمانان اسفبار بود.
نماینده مردم اردبیل در خانه ملت با اشاره به مشکلات اردوگاه مسلمانان میانماری فضای محدود و زندگی در شرایط سخت را از جمله مشکلات برشمرد و گفت: تمامی امور زندگی این افراد در محیط کوچکی ساماندهی شده و همین مشکلات عدیدهای را برای آنان فراهم کرده است.
حقیقتپور وضعیت بهداشتی و تغذیه اردوگاه مسلمانان را بسیار نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: در این اردوگاهها خبری از بهداشت نبود و کمترین امکانات زندگی برای مسلمانان این اردوگاه فراهم نشده بود؛ تنها امکاناتی هم که برای بیماران فراهم آمده بود مقداری کاه برای استراحت آنها بود و حتی خبری از برق در اردوگاهها نبود.
وی اضافه کرد: شرایط عمومی مسلمانان بسیار نامناسب بود و حتی کودکان لباسهایی برای پوشش خود نداشتند.
حقیقتپور همچنین تصریح کرد: طی صحبتهایی که در جمع مسلمانان ساکن در اردوگاهها داشتیم سلام مردم و رهبر ایران را به آنها رساندیم.
این نماینده مردم در مجلس در ادامه سخنانش با بیان اینکه برای این آوارگان در کوتاه مدت بایستی امکانات زندگی را فراهم کرد، اظهار داشت: در میان مدت هم باید اقداماتی صورت گیرد که آنها به محل زندگی خود بازگردند؛ همچنین در درازمدت هم شرایطی باید پیشبینی شود که میزان چسبندگی مسلمانان با سایر اقوام افزایش یابد، در واقع باید مهندسی قومی جدیدی صورت گیرد که طی آن مسلمانان دارای هویت جدیدی باشند، لذا باید دولت میانمار شرایط لازم را برای احراز هویت قانونی آنها فراهم کند.
وی شرایط مسلمانان میانمار را بسیار نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: به نظر بنده شرایط آنجا یک فاجعه انسانی بود اما از نظر رسانهای غلو صورت گرفته است و شاید در این غلو عمدی نیز باشد تا شرایط منطقه را ناامن نشان داده و بهانه برای حضور سایر کشورها در منطقه فراهم شود؛ امروز شرایط برای حضور آمریکاییها در منطقه در حال فراهم شدن است و به نظر میرسد آمریکا برای حضور در جنوب شرق آسیا، میانمار را مناسب دیده تا هم بتواند آنجا را از حوزه اختیارات حریف خارج کرده و هم از منابع منطقه استفاده کند و همچنین خلیج بنگال را به عنوان پایگاه دریایی مورد استفاده قرار دهد.
حقیقتپور اعلام کرد که ابراهیم آقا محمدی و احمد بخشایشی اردستانی اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و همچنین نمایندگانی از کمیته امداد، هلال احمر و وزارت خارجه در این سفر حضور داشتند.
وی مدت این سفر را 6 روز برشمرد و گفت که مذاکراتی صورت گرفته تا زمینه برای حضور بخشهای مختلف در میانمار فراهم شود و این را در قالب طرحی به مسئولان ارائه خواهیم کرد.
پایان پیام/
نظر شما