حجم آب شیرین از منابع آبی کشور 2.5 درصد است

سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو، حجم آب شیرین کشور را تنها 2.5 درصد منابع آبی موجود اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا دایمی در "کارگاه بین المللی آب های فرامرزی، چالش ها و فرصت های پیش رو" که در ساختمان ستادی وزارت نیرو برگزار شد، با ارایه اطلاعاتی درخصوص مدیریت آب کشور، حجم آب شیرین در کشور را تنها 2.5 درصد عنوان کرد و گفت: بر اساس اطلاعات سازمان ملل، تنها بخش کوچکی از منابع آبی کشور به آب شیرین اختصاص دارد.


وی تصریح کرد: ایران از لحاظ دسته بندی اقلیم به دلیل رشد جمعیت و کمبود منابع آبی مانند آفریقای شمالی و بخش هایی از آسیا جزو مناطق خشک جهان است و در آینده با کمبود آب مواجه خواهد بود.


سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو درخصوص رشد جمعیت و کمبود آب، گفت: در 80 سال اخیر رشد جمعیت در ایران هفت برابر شده و در زمان کنونی کشور 75 میلیون نفر جمعیت دارد و متوسط بارش در کشور 248 میلیمتر تخمین زده می شود.


وی ادامه داد: متوسط بارش ها در کشور از 50 میلیمتر در بخش های میانی کشور تا یکهزار و 60 میلیمتر در بخش های ساحلی و نزدیک حاشیه دریای خزر است.


وی متوسط سالانه بارش ها در جهان را 830 میلیمتر عنوان کرد و گفت: ایران یکی از کشورهای بیابانی و نیمه خشک جهان به حساب می آید و توزیع باران دربیشتر بخش های کشور حدود 50 میلیمتر است و توزیع آن مساوی نیست.


دایمی کشور را شامل شش حوزه اصلی آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، مرکزی، هامون و سرخس عنوان کرد و گفت: دو دامنه منابع آب کشور قسمت البرز و زاگرس است و بیشتر رودخانه ها در این مناطق قرار دارد.


وی عناصر مدیریت منابع آب در کشور را سیاستگذارانی مانند مجلس، شورای عالی آب و وزارت نیرو شامل شرکت مدیریت منابع آب و شرکت آب و فاضلاب عنوان کرد و گفت: بخش خصوصی با 120 شرکت مهندسی مشاوره و 220 پیمانکار به صورت پرقدرت و توانا در زمینه آب فعال هستند.


وی افزود: مشهورترین سامانه آب زیرزمینی به دوهزار و 500 سال پیش برمی گردد و در ایران زیرساخت های جدی برای سدهای ذخیره ای و بخش فاضلاب وجود دارد.


دائمی درخصوص دسترسی به آب های سطحی برای جمعیت شهری و روستایی در سال 2012، گفت: طبق آمار مراجع رسمی سازمان ملل، بیش از 99 درصد مردم شهرهای کشور به آب شرب دسترسی دارند.


وی بحث برقابی را مبحثی مهم در کشور دانست و افزود: مدیریت آب کشور، برنامه هایی برای توسعه استفاده از انرژی برقابی در کشور وجود دارد.


دایمی تعادل عرضه و تقاضا برای توسعه بخش کشاورزی، مشکلات زیست محیطی، مشکل در آب های سطحی و مدیریت تقاضا، آلودگی آب، بازده سامانه توزیع آب، بلایای طبیعی مربوط به مدیریت ریسک و خطر و مدیریت منابع آب را از جمله چالش های بخش مدیریت و توزیع آب در کشور مطرح کرد.


سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو دو راه حل قطعی چالش مدیریت منابع آب را مدیریت یکپارچه منابع آب و حمایت از سازمان های مردم نهاد عنوان کرد و گفت: توجه به توسعه برقابی و ملاحظه کردن وضعیت محیط زیست می تواند ما را در مدیریت بهتر بخش آب کشور یاری دهد.


وی همچنین غبار در بخش های غربی کشور مانند شهرهای استان خوزستان و ایلام را از دیگر چالش های سال های اخیر در مدیریت آب کشور مطرح کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 219019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha