به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام محمدحسن زبریقاینی، معاون گروه حدیث بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، قرآن و عترت را 2 شیء گرانبها عنوان و اظهار کرد: باید قرآن و عترت را از طریق احادیث پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) به مردم و جامعه کنونی بهویژه نسل جوان معرفی کرد.
وی با اشاره به منتسب بودن بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به حضرت رضا(ع)، عالم آل محمد(ص) گفت: این مهم رسالت گروه حدیث را در گسترش فرهنگ اهل بیت(ع) در جامعه اسلامی و تسهیل در کار مجتهدان و مراجع در استفاده از منابع حدیثی مضاعف کرده است.
وی با بیان اینکه این گروه همزمان با تأسیس بنیاد پژوهشهای اسلامی به سرپرستی مرحوم حجتالاسلام کاظم مدیر شانهچی تشکیل شد، ابراز کرد: تصحیح و تحقیق متون ارزشمند حدیث و رجال شیعه، تألیف آثار ارزنده در مسائل حدیث و مسائل مورد نیاز روز جامعه از مهمترین اهداف تشکیل گروه حدیث است.
معاون گروه حدیث بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، «چاپ کتب تحقیقی مربوط به حدیث و رجال شیعه»، «تألیف و تدوین موضوعات مهم اخلاقی و اجتماعی مورد نیاز جامعه علمی و عامه مردم»، «ترجمه و تعلیق بعضی از کتب حدیث به منظور استفاده فارسیزبانان از انوار خاندان عصمت و طهارت(ع)» و «آموزش افراد جامعه به ویژه دانشآموختگان حوزه و دانشگاه که تمایل به حدیث و علم الحدیث دارند» را از مهمترین راهبردهای این گروه عنوان کرد.
وی با اشاره به چاپ و انتشار 40 مجموعه و کتاب از سوی گروه حدیث بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، تصریح کرد: کتاب «سنن النبی(ص)» در 10 مجلد برای دسترسی عالمان علم حدیث از سوی این گروه منتشر شده که در این مجموعه 20 هزار و 300 روایتی را که مستقیما از رسول خدا(ص) و یا از اصحاب نقل شده جمع آوری شده است.
این محقق و پژوهشگر دینی، «الحکم من کلام الامام امیرالمؤمنان علی بن ابی طالب(ع)» در دو جلد را از دیگر آثار گروه حدیث برشمرد و اضافه کرد: در این مجموعه 16 هزار حکمت حضرت علی(ع) به صورت الفبایی از منابع شیعه و سنی جمعآوری شده است.
وی خاطرنشان کرد: کتاب «هدایة الأمّة الی احکام الائمّة علیهم السلام» مختصر کتاب وسائل الشیعه مرحوم شیخ حرّعاملی، دسترسی فقها را به احادیث وسائل آسان میکند که این مجموعه ارزنده برای نخستینبار از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در هشت جلد به چاپ رسیده است.
وی اضافه کرد: کتاب «آداب معاشرت از دیدگاه معصومین(ع)» با موضوع آداب معاشرت در سفر و حضر تاکنون 13 مرتبه از سوی این بنیاد چاپ و منتشر شده است.
حجت الاسلام زبری قاینی، «لمحات من حیاة الامام الهادی» در خصوص بررسی و واکاوی زندگی امام هادی(ع) از ولادت تا شهادت را از دیگر تألیفات گروه حدیث بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برشمرد.
این محقق و پژوهشگر دینی با اشاره به انتشار کتاب «الأربعین فی فضائل الامام امیرالمؤمنان(ع)» گفت: در این کتاب بیش از یک صد روایت از منابع شیعه و سنی در فضائل حضرت علی(ع) بیان شده است که این اثر در نخستین جشنواره کتاب امامت و ولایت به عنوان کتاب برگزیده انتخاب شد.
معاون گروه حدیث بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، «گزیده هیأت مذهبی نمونه» با هدف معرفی عزاداری واقعی و بررسی خرافات رایج در دستههای عزاداری و احکام مربوط به عزاداری و کتاب «الشهاب فی الحکم و الآداب» شامل بیش از هزار حدیث و حکمت از کلمات نورانی پیامبر اکرم(ع) را از دیگر تألیفات این گروه ذکر کرد.
وی، «فرهنگ اصطلاحات علم الحدیث» مجموعهای از اصطلاحات دانش حدیث به صورت الفبایی را اثر دیگر گروه حدیث عنوان و تصریح کرد: ویژگی منحصر به فرد این فرهنگ توضیح علائم اختصاری و القاب ائمّه(ع) و اصحاب، علمای شیعه و سنی و علائم مربوط به حدیث است.
حجت الاسلام زبری قاینی ادامه داد: کتاب «غریب الحدیث فی الکتب الأربعة» شامل مجموعه روایاتی است که در آن لغات مشکل از کتابهای کافی، تهذیب، استبصار و من لا یحضره الفقیه استخراج و به لحاظ مفهومی توضیح داده شده است.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاعرسانی آستان قدس رضوی، وی افزود: این کتاب پژوهشی جدید و ابتکاری در حدیثشناسی شیعی است و در تألیف این اثر از 14 منبع مهم و معتبر لغوی برای شرح کلمات غریب احادیث استفاده شده است که در سه جلد چاپ شده است.
معاون گروه حدیث بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: در «موسوعة الحدیث النبوی عقیدة و شریعة و خُلقاً» بیش از 30 هزار حکمت از کلمات رسول اکرم(ص) در هشت مجلد جمعآوری شده است.
پایان پیام/
نظر شما