به گزارش خبرنگار شبستان، آیتالله محمدرضا مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری در اولین همایش بزرگداشت مفاخر ائمه جماعات مساجد تهران که به منظور نکوداشت آیتالله علیاکبر برهان (بنیانگذار و امام جماعت مسجد لرزاده) شب گذشته دوم بهمن در مسجد لرزاده برگزار شد به بیان ویژگیهای بارز شخصیت آن بزرگوار و سرباز واقعی امام زمان (عج)، آیت الله برهان پرداخت و گفت: انتخاب زمان آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) برای بزرگداشت آیت الله برهان بسیار مناسب است زیرا وی از سربازان واقعی آن حضرت بود.
وی ادامه داد: زمانی که متفقین ایران را اشغال کرده بودند و مدرسه های علوم دینی تقریبا تعطیل شده بود، موقوفات مدرسه های علمیه غارت و کتاب های خطی از آن بیرون برده شد، مرحوم برهان با دست خالی مدرسه علمیه را در کنار مسجد لرزاده تاسیس کرد که این کارش در تهران و ایران الگو شد. وقتی امروز به مسجد لرزاده آمدم خاطرات 65 سال گذشته خودم را که با پدرم به این مسجد می آمدم و برای آموزش دروس طلبگی آمده بودم به یاد آوردم.
آیت الله مهدوی کنی افزود: مرحوم برهان وقتی از نجف برگشت مهم ترین وظیفه اش را تربیت طلاب قرار داد آن هم در زمانی که مدرسه و موقوفاتی در تهران وجود نداشت. پهلوی اول قصد از بین بردن روحانیت را داشت و موقوفاتی را که برای بقای روحانیت و مدرسه های علمیه موثر بود فروخت و با آن دبستان و دبیرستان تاسیس کرد اما آیت الله برهان با دست خالی مسجد و مدرسه لرزاده را تاسیس کرد، مدرسه ای که 10 حجره داشت و در آن 150 طلبه تحصیل می کردند و این مدرسه و مسجد در تهران و ایران انگشتنما بود.
وی بیان کرد: آمدن من به این مسجد تنها برای ارادت به آن بزرگوار است همواره در محافل و سخنرانیهای مختلف وی را به عنوان اولین استاد خود معرفی کردهام و هیچگاه در مقام دعا این شخصیت را فراموش نمی کنم.
رییس مجلس خبرگان رهبری گفت: آیتالله برهان در تربیت طلاب مکتب و سبک داشتند. چیزی در زندگانی همه نظامها باقی میماند و آن مکتب، آموزش، تربیت و تعلیم است اینکه مقام معظم رهبری فرمودند سبک اسلامی، برخی در تفسیر سبک اشتباه میکنند و میگویند سبک یعنی معارف و عقاید دینی ولی معنای سبک این نیست. در زمان پهلوی با آوردن کلاه و کت و شلوار خارجی و لباس هایی به ما دادند فرزندان، زنان و مردان ما آنها را پوشیدند و این سبک زندگی ما را به سبک غرب تبدیل کرد و امروز هم ماهواره ها ما را تشویق می کنند چه روش زندگی را انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه مرحوم برهان تاکید داشت که سبک زندگی طلبی باید ساده باشد و اگر زندگی طلاب ساده باشد آن وقت این زندگی روح دارد، اظهار کرد: مرحوم برهان سیگار کشیدن را از محرمات مسلم برای طلبه ها می دانست و اعتقاد داشت طلبه باید تمیز، اتو کرده و محاسنش اصلاح شده باشد.
شاگرد آیتالله برهان توجه به نظافت و پاکیزگی مسجد، سادهزیستی را از دیگر ویژگیهای ایشان نام برد که برای طلاب آموزنده بود و گفت: تحمل سختیها موجب شد در برابر شکنجههای دوران ساواک تحمل داشته و به آن شکنجه ها عادت کنیم.
وی افزود: مرحوم برهان معتقد بود که در عین دارا بودن باید ایثار کرد و همچنین معتقد بود که این سبک زندگی است که انسان ها را می سازد نه عقاید تنها. وی همواره در بیان مسائل تربیتی از نوجوانان و جوانان استفاده میکرد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری فرمودند سبک زندگی است که انسان ها را می سازد، گفت: باید توجه کنیم که کتاب اخلاق، خواندن اگر چه خوب است اما باید عمل به اخلاق کرد.
وی با مزاح و شوخی به طلاب حاضر در جلسه گفت: اگر میبینید من روحانی خوبی هستم به دلیل آن است که از ایشان یاد گرفتم و من هرگز ایشان را فراموش نمیکنم.
در جذب جوانان به مسجد از آیت الله برهان تبعیت کردم
آیتالله مهدوی کنی خطاب به طلاب و روحانیون گفت: طلاب و روحانیون باید الگو باشند، مهمترین چیزی که برای یک روحانی لازم است، تعلیم و تربیت و جذب جوانان به مسجد است. من در جذب جوانان به مسجد از ایشان تبعیت کردم و در مسجد جلیلی که پایگاه انقلاب بود همین سبک را به کار بردم و پس از انقلاب نیز با وجود مسئولیت های زیادی که داشتم همه را رها کردم و دانشگاه امام صادق (ع) را برای تربیت جوانان آینده کشور تاسیس کردم.
بنابراین گزارش، در این مراسم جمع زیادی از ائمه جماعات مسجد استان تهران همچون حجت الاسلام شجونی و غلامعلی حداد عادل و همچنین جمع زیادی از مردم علاقه مند به مرحوم آیت الله برهان حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما