تغییر هرساله مدیران جشنواره فجر به زیان تئاتر کشور است

یک کارگردان تئاتر، تغییر هرساله مدیران جشنواره تئاتر را منجر به کاهش روند رشد تئاتر کشور دانست و گفت: مدیران تئاتر باید حداقل برای سه سال انتخاب شوند.

مسعود دلخواه، مدرس دانشگاه تربیت مدرس و کارگردان نمایش "خانمچه و مهتابی" که در بخش مهمان بیست و نهمین جشنواره تئاتر فجر شرکت داشت، در مورد کیفیت آثار ارایه شده به جشنواره به خبرنگار شبستان گفت: من در بیست و نهمین جشنواره تئاتر فجر در شورای عالی انتخاب بودم و در بخش‌های چشم‌انداز و پایا‌ن‌نامه‌های دانشجویی حضور داشتم و بر این اساس با کارهای ارایه شده در جشنواره آشنا بودم و برخی کارها را دیده بودم و می‌دانستم در چه حدی هستند. کارهای خارجی انتخابش با من نبود و برایم تازگی داشت.

 

دلخواه کیفیت آثار ارایه شده شهرستانی را خوب دانست و افزود: کارهای شهرستانی ارزشمند و با کیفیت هنری بالا بودند و نسبت به سال قبل به ویژه در زمینه بازگیری و کارگردانی خیلی بهتر بودند، به خصوص بازی بازیگران زن که موجب حیرت من شد.

 

این استاد دانشگاه تربیت مدرس در مورد انتخاب مدیران جشنواره که هر سال تغییر می‌کند، بیان کرد: تداوم مدیریت شایسته موجب ارتقای کار در هر زمینه‌ای و از جمله جشنواره تئاتر می‌شود اما مدیر ناشایسته موجب خسران و ضرر می‌شود و به همین دلیل بهتر است عوض شود.

 

وی با بیان اینکه حیدری، دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر شایستگی دبیری خود برای جشنواره تئاتر را ثابت کرد، ادامه داد: حیدری با انعطاف‌پذیری زیادی که دارد برای هر چه بهتر برگزار کردن جشنواره تئاتر واقعا تلاش کرد و کوشید از سلایق مختلف در دوره بیست و نهم جشنواره وجود داشته باشد.

 

کارگردان نمایش" خانمچه و مهتابی" خاطرنشان کرد: مدیران جشنواره تئاتر حداقل باید برای سه سال انتخاب شوند و تغییر هرساله آنها به ضرر تئاتر است. فرد بعد از کسب تجربه باید جایگاه خود را به فرد جدیدی واگذار کند و فرد جدید باید از نقطه صفر شروع به کسب تجربه کند و همین مساله به کاهش روند رشد تئاتر منجر می‌شود.

 

دلخواه تغییر مدیر شایسته را کار نادرستی دانست و افزود: الان موقعیتی است که نباید مدیریت‌ها زیاد دچار تغییر و تعویض شود، به خصوص در سطوحی که مدیران با هنرمندان در ارتباط هستند. هنرمند زمانی که با مدیر ارتباط برقرار می‌کند، مدیر تعویض می‌شود و تا می‌آید با مدیر جدید به تعامل برسد، زمان زیادی طول می‌کشد.

 

به گفته وی، خوشبختانه حاکمیت احترام بین مدیران فعلی و سابق تئاتر باعث شده است که با تغییر و تعویض‌ها در سطح مدیریت تئاتر، مشکل خاص و تفاوت محسوسی در تئاتر حس نشود اما به هر حال نباید از یاد برد که تداوم مدیریت شایسته زمینه را برای پیشرفت تئاتر فراهم می‌کند.

 

این کارگردان تئاتر یادآور شد: به جشنواره تئاتر باید به عنوان فرصتی برای تبادل فرهنگی و هنری در سطح ملی و فراملی نگاه کنیم. در این جشنواره علاوه بر افزایش آشنایی و تعاملات تهرانی‌ها و شهرستانی‌ها تبادلی بین هنرمندان ایرانی و خارجی به وجود می‌آید، بر این اساس هنرمندان می‌توانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.

 

دلخواه خروج جشنواره تئاتر از تهران برای نخستین بار را اتفاق میمونی در عرصه جشنواره عنوان کرد و ادامه داد: امسال برای نخستین بار جشنواره تئاتر فقط به دعوت از آثار شهرستان‌ها به تهران اکتفا نشد. علاوه بر ورود آثار شهرستان‌ها به تهران، آثار تهران نیز به شهرستان‌ها رفت و شاهد ارایه چندین اثر در چهار استان بودیم که این مسئله اتفاق خوبی در جشنواره تئاتر فجر بود.

 

کارگردان نمایش" آهسته با گل سرخ" یادآور شد: امسال جشنواره تئاتر فجر را از 16 تا 21 بهمن به خارج تهران نیز بردیم، اگر استان‌های دیگر متمایل به آثار تهرانی در شهر خود باشند و در سال‌های آتی با حمایت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره فرهنگ استان‌ها به منظور تبادل ملی در زمینه تئاتر در آن استان‌ها نیز جشنواره را برگزار می‌کنیم.

 

این استاد دانشگاه جشنواره تئاتر فجر را عامل مهمی در  ایجاد خلاقیت هنرمندان ذکر کرد و افزود: تعامل هنرمندان در جشنواره فجر زمینه ایجاد خلاقیت آنها را فراهم می‌کند. هنرمندان اعم از داخلی و خارجی با دیدن کارهای یکدیگر و تکنیک‌های به کار رفته در هر کار از نظر فکری بازتر می‌شوند و همین امر به گسترش خلاقیت آنها کمک می‌کند.

 

وی در مورد اجرای عمومی نمایش "خانمچه و مهتابی" گفت: این نمایش در اردیبهشت سال آینده در سالن چهارسو مجموعه تئاتر فجر به روی صحنه می‌رود. جشنواره فجر فرصتی بود برای دیدن نقاط ضعف و قوت کارها و من نیز با نقاط ضعف کار خود آشنا شدم و تلاش می‌کنم با رفع آنها، اجرای عمومی هرچه بهتر و بی‌نقص‌تر برگزار شود.

 

گفتنی است، مسعود دلخواه نمایش "خدا در آلتونا حرف می‌زند" را فروردین امسال در تالار قشقایی مجموعه تئاتر فجر کارگردانی کرده بود و از دیگر آثار آن می‌توان به" از پشت شیشه‌ها"، "مرگ در پاییز"،" آهسته با گل سرخ" و "منجی صبح نمناک" اشاره کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 22069

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha